logo

trugen jacn
31 Mart 2015
Genel

İŞGALCİ ÇİN’DEN AŞAĞILIK BİR ZULÜM DAHA : 60 YAŞINDAKİ KADINA PRANGA..!

İşgalci Çin, Doğu Türkistan’da Müslüman Uygurları baskı, korku ve tehditle sindirmek için toplu açık hava mahkemeleri düzenliyor.

60 yaşındaki kadına zincir

Hür Asya Radyosu’na göre Çin, Hoten Vilayetine bağlı Karakaş’ın Karasay bölgesinde 15 bin kişinin zorla iştirak ettirildiği bir açık hava mahkemesi kurdu. Sözde mahkemede gençler, medreselere öğrenim için çocuklarını gönderen veliler, eğitim veren müderrisler ile medreselere yer tahsis edenlerden oluşan 25 kişiyi yargılayarak çeşitli cezalara çarptırdı. Yargılanan Uygurların yaşları 17 ile 60 arasında değişirken, elleri ve ayaklarına ağır zincir kelepçeler ile prangalar vurulan 60 yaşındaki kadının görüntüse Müslümanları kahretti.

ALÇAKÇA MAHKEME HAKKINDA RESMİ KAYNAKLAR BİLGİ VERDİ

KarAsay Polis Merkezi Nobetçisi: “14 Mart’ta Karasay’da toplu Mahkeme yapıldığı doğru.”

Karasay Polis Merkezi Amiri Hoca Muhammed Abdullah: “Ben mahkemenin başlangıcında yoktum. Devam ederken gittim. Bunlar yer altı dini okullarda ders alanlar, ders verenler, çocuklarını gönderenler ve evini tahsis edenlerden toplam 25 kişi idi. Mahkeme sanıkların 4 kişilik guruplar halinde yargılanması ile başlamış. Ben ilk etapta yargılanan 4 öğrenciyi görmedim. Diğerlerini gördüm. Bunlar mahkeme sonucunda Aşkara Tutup Turuş = Açık Şekilde Gözlem Altında Tutulma cezasına çarptırıldılar. Bu cezalandırma şekli yeni bir uygulama. Bu konuda tam bir bilgimiz yok.
Sanık olarak yargılanan 25 kişiden 6’sı Karasay merkezden, Aral kentinden 6 kişi, Aznabazar (Cuma Pazarı)’dan 2 kişi olmak üzere 17 kişidir. Ayrıca 8 kişi ise,Koçi kentinden kişilerdir. 6 kişi kadınlardan oluşuyor. 45 yaşındaki bir kadın ders vermiş. 60 yaşındaki bir yaşlı kadın ise trununu bu okula getirmiş. Diğerleri ise ebeveynler ve evini “yer altı okulu”na tahsis edenler. Kadınların da diğer sanıklar gibi elleri arkadan kelepçeli ve ayaklarında ağır zincirnler bulunmakta idi.

Mahkeme’nin 2. devresi toplanan 15 bin kişi ve Karakaş İlçesi ÇKP Siyasi-Kanun Komitesi Başkanı Hasancan Abdulhamit’in konuşması ile başladı. Yerel Komünist Partisi Sekreteri, adliye, emniyet müdürlüğü ve diğer birimlerden gelen yetkililerin ikaz ve tehdit içeren konuşmaları ile sürdü. Bu konuşmalan esnasında sanıklar elleri kelepçeli ve ayakları zincirli olarak sahnede bekletildiler.

Bunlar “Devletin Güvenliğini Tehdit Etmek”le yargılandılar ve Süresiz ve Açık Gözetim altında bulundurma cezasına hükmedildiler. Bunların her hangi bir şiddet olayı ile bağlantısı yoktur.”Aşkara Tutup Turuş Cezası = Süresiz Açık Gözetim Altında Tutma Cezası, savaş esnasında savaş esirlerine uygulanan bir cezalandırma şekli. Bu ceza yöntemi ucu açık (barış yapılana kadar süren ) bir ceza. Esirler esir kampı gibi yerlerde, ağır işlerde uzun süreli olarak çalıştırılır. Bunların yorgunluk, gıdasızlık ve bakımsızlıktan yavaş yavaş hastalanarak ölmeleri amaçlanıyor. İşgalci Çin bunu ilk kez Hoten/Karakaş’ta uyguladı. Cezanın süresi yok. Çinli işgalciler Müslüman Uygur Türklerini düşman ve emirlerine uymayanları ise savaş esiri olarak görüyor. Bu cezalandırma, Çin Özel Silahlı Jandarma Birlikleri’nce (Korallık Mahsus Kısımlar) infaz ediliyor.

Kaynak  : VAHDET Gazetesi  27.03.2015

Etiketler: »
Share
1834 Kez Görüntülendi.