logo

trugen jacn
27 Mart 2015

İŞGALCİ ÇİN,YÜNNEN’DE BİR MÜSLÜMAN UYGURU DAHA ÖLDÜRDÜ.

Uygur haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Müslüman Uygur Türklerinin Doğu Türkistan mücadelesini devam ettirmek için İşgalcilerin merkezinde  eylemlerini sürdürmeye devam ediyor. ABD.lı ünlü Müslüman Tv. Program ve Yorumcusu Dr.Farid Zekeriyya’nın “ Çok akıllıca, stratejik, yerinde ve sonuç alıcı” olarak nitelediği Uygur Fedailerin merkezi Çin’deki eylemlerine bir yenisi daha eklendi.

       Özgür Asya radyosunun  internet sitesinde yer alan bilgilere göre ; 26 Mart Perşembe günü Çin’in Tayland sınırındaki insan ve Uyuşturucu kaçakaçılığının merkezi olarak bilinen Yünnen Eyalatinin Keyyüen şehrindeki bir Polis Kontrol Noktasında çatışma çıktığı ve çatışmalarda Uygur olduğu açıklanan bir kişinin yargısız infaz yapılarak öldürüldüğü belirtildi. Keyyüen Bölgesi Silahlı Özel Jandarma Birliği karargahından yapılan yazılı açıklama’da 26 Mart sabah saatlerinde polis kontrolü esnasında “Cihad Yapmak İçin Gelen” 4 zanlı ile silahlı çatımaya girildiği,bir “Cihatçı”nin öldürüldüğü diğer 3 kişinin ise,kaçarak izini kaybettirdiği bildirildi.Ayrıca,kaçan bu 3 kişinin kimlik bilgilerine henüz ulaşılamadığı ve aramaların sürdüğü de ifade edildi.

1114036698_14215959667061n
Bildiriden de anlaşıldığı üzere ; Özel Silahlı Çin Jandarması ile Polis birliklerinin kaçanları yakalamak için operasyonlarını sürdürdükleri anlaşılıyor.
Uzmanlar, komşu Yünne eyaletinin Tayland’a kaçak olarak gitmek isteyen Müslüman Uygurlar için bir üs ve toplanma yeri olduğunu,ölen ve kaçan Uygurların de Çinli insan kaçakçılarına yüklü paralar ödeyerek Tayland’a geçmek isteyen Uygurlar olabileceği ihtımalının yüksek olduğunu belirtiyorlar.
Hatırlanacağı üzere geçen yılın 01 Mart tarihinde Uygur Fedailer Yünnen Eyaletinin merkezi Kunming Tren istasyonuna bıçaklı bir ihtihar saldırısı düzenlemişlerdi.40 saat Çin askerleri ile çatışan Fedailerden biri Kadın 4 kişi canalı ele geçirilmişti. Yapılan yargılamada 3 erkek idama mahkum edilmiş ve geçen hafta infaz edilmişti. Hamile olan Fatmagül Tohtı ise ömür boyu hapis cezasına mahkum edilmişti.

Etiketler: » » »
Share
1585 Kez Görüntülendi.