logo

trugen jacn
24 Mart 2015

UYGUR FEDAİLER,HOTEN’DE İŞBİRLİKÇİ POLİS MÜDÜRÜNÜ KAÇIRDI.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Doğu Türkistan halkının Fedai adını verdiği Direniş guruplarının Çinli işgalcilere karşı eylemleri  ülke çapında aralıksız sürüyor. Çin işgal yönetimi her ne kadar bu tür direniş eylemlerini kendi kamu oyundan ve uluslar arası toplumdan gizlemek için sert tedbirler ve sansür uygulasa da bu tedbirler ve sansür,  başarısızlıkla sonuçlanıyor. İletişim teknolojisi ve sosyal medya sayesinde bu sansür ve tedbirler de  bir işe de yaramıyor.
ABD.merkezli Hür Asya Radyosu Uygurca servisi’ne bir mesaj yollayan bir dinleyici Hoten’de 4 kişilik bir Fedai Timi’nin bir Mahalli Emniyet Müdürünü kaçırdıkları bilgisini ulaştırdı. Ayrıca konu ile ilgili sosyal medya’da dolaşan bilgiler Hoten’in Bahçe Bazarı Sadıkabat kenti Polis (Amanlık Saklaş) Müdürü Emin Mehmet Emin olduğu açıklandı. Mart ayının başlarında kaçırılan İşbirlikçi Polis’i bulmak amacı ile openasyonların aralıksız sürdürüldüğü ve şimdiye kadar de bir sonuç alınamadığı belirtildi. Dolaşan bilgilere göre maskeli 4 fedai 9 Mart gece 02,oo sıralarında Polis Müdürü Emin Mehmet Emin’in evine baskın düzenleyerek kendisini kaçırmıştır.Fedai’ler İşbirlikçi Müdür’ün eşi ve 3 çocuğuna ilişmedikleri belirtildi. Adı geçenin 2010 – 2012 yılları arasında önce Yardımıcı Polis ve daha sonra polis olarak işgalcilere hizmet ettiği bildirildi.
Hoten İl Emniyet Müdürlüğü’nden özel ekip görevlendirilmiş olup,soruşturma ve tutuklamaların sürdürüldüğü ancak  Polis müdürü ile  onu kaçıran Fedai’leri hakkında her hangi ip ucuna ulaşılmadığı bildiriliyor.

Etiketler: » »
Share
1810 Kez Görüntülendi.