logo

trugen jacn
02 Nisan 2024

ABD’nin BM Büyükelçisi: Uygurlar “son derece acı verici” bir dönemden geçiyor

ABD’nin BM Büyükelçisi Linda Thomas Greenfield, geçen hafta BM’nin aralarında Sudan’ın da bulunduğu Afrikalı Müslümanlara verdiği iftarda, Uygur Müslümanlarının da “son derece acı verici” bir dönemden geçtiklerini belirtmişti.

Linda Thomas Greenfield’ın bu uyarısı, Çin hükümetinin, Arap ülkelerinden, Afrika ülkelerinden, Müslüman ülkelerden ve bazı gelişmekte olan ülkelerden siyasi partilerin, diplomatlar, gazeteciler ve STK temsilcilerinin dünyaya, özellikle de Müslümanların ilgisini çekmesi için Uygur topraklarını ziyaret etmesini ayarlamasının nedenidir. Dünya çapında Uygurların “iyi yaşadığı”, dindar ve dindar olduğu, buna saygı duyulduğu gösterilmeye çalışıldığı bir dönemde sunuldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesine göre Linda Thomas Greenfield, 28 Mart’ta Afrikalı Müslümanlara hitaben yaptığı iftar konuşmasında şunları söyledi: “Dünyanın her yerindeki Müslümanlar için saygı ve yenilenme ayı olan kutsal Ramazan ayında bir araya geliyoruz. Ancak bu Ramazan ayı, bugün konuştuğumuz Sudan’ın yanı sıra Afganistan, Suriye, Sincan, Burma ve Gazze’deki Müslümanlar da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar için çok sancılı bir ay haline geliyor.”

Linda Thomas Greenfield’e göre, “Bugün 18 milyon Sudanlı Ramazan’ın bereketinde bir araya gelmek yerine yetersiz beslenmeyle karşı karşıya, çocuklar açlıktan ölüyor, yoksullaşıyor ve ölüyor.” Linda Thomas Greenfield, 30 Mart’ta Amerikan sosyal medya platformu X’e gönderdiği mesajda, Uygur bölgesi de dahil olmak üzere bazı ülke ve bölgelerde, “Milyonlarca aile oruç tutuyor ve iftar için yemeksiz gidiyor, sakin bir yer bulamıyorlar” dedi. dua ediyorlar ve güvenecekleri sevdikleri yok.” dedi. Çin hükümeti ve Çin hükümeti medyasının bu yılki Chagan Festivali’nde Uygur bölgesindeki Ramazan ayından, fenerlerden ve karpuzlardan bahsetmediği bile kaydedildi.

Share
124 Kez Görüntülendi.