logo

trugen jacn
08 Ocak 2015

İŞGALCİ ÇİN’E ANADOLU ÖĞRENCİ BİRLİĞİ’NDEN ULUSLAR ARASI DÜZEYDE ” DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN DUA ET VE HAREKETE GEÇ..! ” ADI İLE BİR DİZİ TEPKİ VE EYLEM …!


İstanbul Anadolu Öğrenci Birliği

HAMİT GÖKTÜRK / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Doğu Türkistan için, İstanbul  merkezli Anadolu Öğrenci Birliği’nin Koordinatörlüğünce ” Doğu Türkistan İçin Dua Et ve Harekete Geç” kampanyası çerçevesinde   bir dizi etkinlikler gerçekeştiriliyor.

   Anadolu Öğrenci Birliği Genel Başkanı  Abdulvahit Yücel’in  verdiği bilgiye göre  bu etkinlik ve eylemler şöyle sıralanıyor ;

Uşak-Dernek

  1-  TOPLU  SABAH NAMAZI VE UYGUR TÜRKLERİ İÇİN DUA

Türkiye’nin şehirlerinde belirlenen Camiler, KKTC’nin başkenti Lefkoşe’de Hz.Ebubekir Cami, Bosna-Hersek’te Gazi Hüsrev Begova Cami ve Gazze’de bütün Camiler’de toplu şekilde  sabah namazı kılınacak ve “Yaşasın Müslüman Doğu Türkistan ” adı altında topluca dua edilecek.

DOĞU TÜRKİSTAN-küçük45.jpg görüntüleniyor

Namaz-Bosna

 

DOĞU TÜRKİSTAN-GAZZE-04 (1).jpg görüntüleniyor

 

         2- ÇİN’İN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PROTESTO GÖSTERİSİ VE BASIN AÇIKLAMASI

AÖB-Çin

Bu etkinliklerden 2.si ise, 11 Ocak Pazar günü İstanbul’da gerçekleştirilecek.

  11 Ocak Pazar günü  Saat 12,oo’de Sarıyer Haydar Aliyev Sahil parkında toplanılacak. Doğu Türkistan’ı işgal altında bulunduran ve Müslüman Uygur Türklerine Amin demeyi, Namaz kılmayı   başörtüsü ve tesettürü, kendi dillerini ve milli kimliklerini yasaklayan, dini ve etnik soykırım uygulayan  Komünist Çin’in Sarıyer/ Tarabya’daki  İstanbul Başkonsolosluğuna kadar toplu şekilde protesto yürüyüşü yapılacak.Daha sonra Çin Başkonsolosluğu önünde İşgalcı Çin’i kınayan  protesto  eylemi gerçekleştirilecek ve basın açıklaması yapılacak.

     Uşak’ta ” uygurKurtuluş’un Şehrinde Türk Yurdu’na Sahip Çık adı ile bir  toplu Sabah Namazı Kılma ve dua  etme faaliyeti gerçekleştiriyor.

  Anadolu Öğrenci Birliği  koordinesinde,Uşak Değişim Derneği öncülüğünde bütün Uşak şehri sakinlerinin katılımı ile  11 Ocak günü Sabah namazını Uşak Ulu Cami’nde kılınacak ve Doğu Türkistan’da Var Olma mücadelesi vermekte olan Müslüman Uygur Türkleri için topluca dua edilecek ve niyazda bulunulacak.

  Ayrıca Uşak Değişim Derneği “Yaşasın Müslüman Doğu Türkistan” adı ile 50 Sn.lik bir video görüntüsü yayınlayarak sosyol medya’da paylaşmış bulunuyor.

Uyguhurnet.Org. olarak bu  Toplu Sabah Namaz ve Dua Kampanyasını düzanleyen Anadolu Öğrenci Birliği’ne  teşekkür  ediyoruz. Bu etkinlikleri  can-u  Gönülden destekliyor ve katılıyoruz.   Tüm Müslüman Kardeşlerimizi 11 Ocak Pazar günü belirtilen Cami’lerde Sabah namazını eda ve topluca yapılacak Dua’ya iştirak ederek,Uygur Kardeşeleri için dua  etmelerini ÖZELLİKLE  Ve  Allah rızası için  rica ve istihram ediyoruz.

 HATIRLATMA :

    –  NAMAZ DİNİMİZİN DİREĞİDİR.

    –  DUA  MÜSLÜMANLAR İÇİN EN BÜYÜK SİLAHTIR.

 – GÜNÜMÜZDE MODERN BİR TEPKİ YÖNTEMİ OLAN PROTESTO EYLEMLERİNE KATILMAK İSE,BİR ÇEŞİT  CİHAD OLARAK KABUL EDİLMEKTEDİR.

 

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2428 Kez Görüntülendi.