logo

trugen jacn
08 Ocak 2015
Genel

DOĞU TÜRKİSTAN İKİNCİ ENDÜLÜS OLMASIN?

YÜCEL TANAY

Bugün İspanyada İber yarım adasında Parlak bir medeniyet yaratmış Endülüs medeniyetinden ancak bir kaç tarihi eser dışında bir şey kalmadı. Burayı fetheden İspanyollar,Endülüs medeniyetinin tüm izlerini ve bu medeniyeti yaratan Endülüs halkını ya katlettiler yada buradan göçe zorladılar, Endülüs’te kalanları Hıristiyan olmaya zorlayıp dinsel asimilasyon yaptılar.
Endülüs’te yaşananlar Bugün Doğu Türkistan’da yaşanıyor.Türklüğün kadım yurdu Doğu Türkistan’ı işgal eden Çin sömürgeciliği, Tarihin en parlak medeniyetlerinden birini yaratmış olan Kadım Uygur medeniyetini Doğu Türkistan’dan silmek istiyor.
Çinlilerin Doğu Türkistan’da Uyguladığı Metotlar tarihte Endülüs’te İspanyolların Endülüs medeniyetinin kökünü kazımak için uyguladığı metotlarla bazı paralellikler gösteriyor.
İşte Doğu Türkistan Gerçeği!! Doğu Türkistan’da abartılacak bir şey yok diyenlere kapak olsun.
Doğu Türkistan meselesinin sadece bir kaç somut gerçeklerini hatırlatalım:Eğer Türkiye ve Türk Dünyası Çinin Doğu Türkistan’da yaptıklarına sessiz kalınırsa,Doğu Türkistan Endülüs’ün yaşadığı akıbeti yaşar.
1- 18. yüz yıllarında taarruz ve savaşlar yaşanmış ise de Doğu Türkistan 1933 ‘e kadar bağımsız bir devlet idi.
2- 1949 da Çin işgal etti,Çin topraklarının bir parçası değildir.
3- Çin 65 senedir milyonlarca Uygur Türkünü katletti ve halen devam ediyor.
4- kültür ve medeniyetimiz ve tarihi eserlerimizi yok etmeye devam ediyor.
5- Din ve Dil yasaklandı
6-kızlarımız ve namusumuz çiğnenmeye devam ediyor.
7- Çin göçü ile bölge insanlarını yok ediyor.
8- zorunlu kürtaj ve ameliyat ile her gün yüzlerce bebek katlediliyor.
.Çine gidip 7 yıldız otellerde , restaurantlarda kalanlar Çin’le ticari bağlantıları olanlar,Olaylara Ticari odaklı bakarlar. Doğu Türkistandakı acıları anlayamazlar.
Türkiye’de bazı insanlar Doğu Türkistan’daki zulüm ve işkenceyi görmekte zorlanıyorlar.Evlatları şehit edilen , kayıp olan, müebbet hapse giren ,izzet ve namusları yerle bir edilen anne ve bacılarımızın ahu figanlarını duymakta zorluk çekenleri görüyoruz. oralara yakınlarına giderek de kardeşlerinin dertlerini çığlıklarını duymakta zorluk çekenler var. onlara acıyorum.60 milyon canlı insanın beka meselesi öyle basitleştirilmesi hak etmez.Siyasiler konuşurken dikkatle vicdanla konuşmalılar,yukarıda Allah görüyor,60 milyon da 80 milyon da sizleri takip ediyor.
Doğu Türkistan’daki zulmü görmeyenlerin, ne insanlığı,nede Müslümanlığı olur. Doğu Türkistan Bağımsızlık hareketi asla Kürt ayrılıkçılığıyla kıyaslanamaz,hiçbir paralelliği yoktur.Türkiye’deki bazı sözde politikacılar Kürtlerle, Doğu Türkistan’ın Kadım halkı Uygurları kıyaslama yanlışına düşerler, Bre cahiller, Kürt dedikleriniz Türkiye’de, Cumhurbaşkanı,Başbakan, Genelkurmay başkanı, vali… olurken Siz hiçbir Uygurun Çin Halk Cumhuriyetinde,Devlet başkanı, Başbakan veya Bakan olduğunu gördünüz mü? göremezsiniz.

Etiketler: » » » » » »
Share
2411 Kez Görüntülendi.