logo

trugen jacn
31 Aralık 2014

UYHAM’DAN ULKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI KILAVUZ’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

UYHAM’DAN ULKÜ OCAKLARI GENEL  BAŞKANI KILAVUZ’A   TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Ülkü Ocakları Genel Başkanı sayın Olcay Kılavuz’un 05 Aralık’ta bütün Türkiye genelinde başlattığı “ Doğu Türkistan’a Hürriyet- Tayland’daki 300 Uygur Türkü Kardeşimiz Türkiye’ye Alınsın !” imza kampanyası’na İstanbul’da yaşayan Doğu Türkistanlılar olarak teşekkür etmek amaciıyla Uygur Haber ve Araştırma Merkezi’nce organizesinde  Abdurrahman Kaşgarlı,Aziz Mehmet Göktürk,Mirkamilcan Kaşgarlı  ve ERK Medya Müdürü Abdurrahman Öztürk’ ten oluşan 4 kişilik bir hayetle,Ülkü Ocakları Genel Merkezi’ni ziyaret etti.
30 Aralık 2014 Salı günü gerçekleşen ziyarette konuşan Uygur Haber ve Araştırma Merkezi sorumlusu ve Uyghurnet.org Türkçe ediltörü Hamit Göktürk Genel Başkan Olcay Kılavuz’a İstanbul’da yaşayan Doğu Türkistanlıların dua,selam ve teşekkürlerini iletmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle konuştu ;” Doğu Türkistan’da Çin işgal yönetiminin insanlık dışı ve hukuksuz uygulamaları bütün şiddeti ile sürüyor.Bu baskı,zulüm ve hukuksuz uygulamalarından kaçan Müslüman Uygur Türkleri yaklaşık 10 bin Km.yol katederek Vietnam,Laos,Kamboçya ve Myanmar’a Çinli insan kaçaklarına ödediği yüklü paralar karşılığında kaçıyorlar.Buradan Tayland ve Malezya’ya ulaşabilenlerden Üçüncü bir ülkeye gidebilenler selamete kavuşuyorlar. Yakalanlar ise, özellikle Tayland’da tutuklanarak hapsediliyorlar. Tayland’da toplam 3 Polis Tutukevinde yaklaşık 500 civarında Uygur Türkü hapiste.Çin yönetimi bunların Çin vatandaşı olduğunu iddia ederek kendilerine iade edilmelerini talep ediyorlar.Çin,kendisinin siyasi,ekonomik ve uluslar arası diplomasi’deki gücünü  kullanarak bu ülkelere baskı yapıyor.Bu Kardeşlerimiz Çin’e iade edilirlerse, 2009’da Kamboçya’dan bu yılın ocak – Nisan ve Aralik aylarından Vietnam’in iade ettikleri Uygur Kardeşlerimizin takdirinin aynısını yaşayacaklar.Çünkü,bunların akibetlerinden hiç haber alınamıyor.Öldürüldüklerini kesin olduğu söyleniyor.Çünkü Ailelerinin ve yakınlarının bunlarla görüşme ve ziyaret talepleri sürekli reddediliyor.Hayatta olsalardı,elbette bir şekilde görüşmeleri mümkün olurdu.
Durumu böyle iken,Türkiye’mizde bu dram yeterince gündeme gelemedi ve tepki de verilmedi. Doğu Türkistanlı Muhacirler ve konuya duyarlı Türk halkı olarak bu durumdan son derece üzülmüştük.Diğer mazlum ve mağdur Müslüman Kardeşlerimizin problemlerine gösterilen ilgi,destek ve hemdertlık,Türkçe konuşan bu Kardeşlerimize gösterilemedi.Sivil Toplum Kuruluşlarımızın bu tepkisizliği karşısında sizin Başkanlığınızdaki Ülkü Ocaklarımızın Türkiye çapında başlattığı İmza kampanyası yaralı kalplerimize bir nebze olsun merhem ve teselli olmuştur. Biz bu minnet duygularımızı ve teşekkürümüzü bizzat ifade etmek üzere ziyaretinize gelmiş buluyoruz. Doğu Türkistanlılar olarak şahsınızda Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’na çok teşekkür ederiz.” dedi..
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Klıvauz Bey de, cevabi konuşmasında dünya’nın neresinde zulme ve hak ihlallerine uğramış Müslüman ve Türk varsa bunların yanında olma misyonunu kendilerine şiar edindiklerini belirterek şöyle dedi ;” Mısır’da öldürülen Rabia Kızımız için izdirap çekiyor ve üzülüyoruz. Ama,Kerkük’te Suriye’de,Karabağ’da,Doğu Türkistan’da veya dünyanın her hangi bir bölgesinde zulme uğrayan Müslüman ve Türk Kardeşlerimizi için aynı derecede istırap duyuyor  ve üzülüyoruz. İnançımız noktasından mazlum Kardeşelerimize karşı tutumumuz adil  ve eşit mesafede olmamızı  gerektirir. Paygamber Efendimiz yardım ve iyliği en yakınınzdan başlatınız,buyuruyor . Türkçe konuşan Müslüman ve aynı zamanda kardeşimiz ve akrabalarımız olan Uygur Kardeşlerimiz ve diğer Mazlum ve mağdur kardeşlerimiz bizi, öncelikli olarak ilgilendirmektedir. Geçmişte yaşanan Boraltan Facialarının tekrar yaşanmaması ve bu tür facialara meydan verilmemesi için çok dikkatlı ve duyarlı olmak mecburiyetindeyiz.Bu nedenle bu imza Kampanyamızı başlattık ve bu kampanya Türkiye çapında sürüyor.En azından Türk kamu oyu bu konda bilgilenir ve durumdan haberda olur,düşüncesindeyiz,Biz bir sivil Toplum Kuruluşu olarak üzerimize düşün bilnçlendirme ve kamu oyu oluşturma noktasında elimizden geleni yapacağız.Ancak,bu konuda tek yetkili ve sorumlu Hükümettir.Bizim yaptığımız ise,Hükümeti bu konuda uyarmak ve kamu oyunun tepkisini göstermektir.Hükümetin bir an önce önce Tayland’daki bu Kardeşelerimizin Türkiye’ye getirilmesi ve selamete ulaştırılması noktasında bir an önce harekete geçmesi en büyük dilek ve arzumuzdur.Doğu Türkistanlı Soydaşlarımızın de kendi vatanlarında etnik Çinli Çin vatandaşları ile eşit haklara sahip olarak güvenli ve huzur içinde yaşamalarını istiyoruz.Allah Kardeşlerimizin yardımcısı olsun.” şeklinde konuştu.

Ankara-Ülk-2

Daha sonra Ülkücü Ocakları Genel Başkanı Sayın Olcay Kılavuz’a özel olarak Kaşgar’dan getirilen Ton/Çapan giydirildı ve Doğu Türkistanlıların gönderdikleri çeşitli hediyeler takdim edildi.
Saat 13’da başlayan ve  yaklaşık 2 saat süren ziyaret hatıra resimleri çekimi ile son buldu.

M.E.Buğra Kabir

Heyet, 1930’lu yıllardaki Milli Ayaklanmaların Liderlerinden, Hoten Cephesi Başkomutanı, Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti’nin Kurucularından ve 1950’lerden sonra Yurt dışındaki  Doğu Türkistan Milli Mücadelesinin Bayraktarlarından ve  Doğu Türkistan Lideri merhum Mehmet Emin Buğra’nın mezarını ziyaret ederek dua etti .

Paşa-Kabir

Muhacerette yaşayan Doğu Türkistanlı yurttaşlarının “Vatan Hizmetinin Bittiği ve Ana Vatan’ın Hizmetine Başlaması Yönündeki” çağrısına  uyarak  1986 yılında  Doğu Türkistan Vakfı’nı yeniden ihya eden ve 25 yıl Başkanlığını yürüten  emekli General Mehmet Rıza Bekin’in Ankara-Karşıyaka Mezarlığındaki Şehitlikte bulunan kabrine giderek  Kur’an-i Kerim okundu ve dua ederek  ruhuna bağışlandı. Merhum Paşamız diaspora’daki Doğu Türkistanlılara,Doğu Türkistan  Davasına unutulmaz hizmetleri ile tarihi izler  bırakmıştır. .Ayrıca, Dava için gerekli kadrolarının yetiştirilmesinde kalıcı   hizmetler yapmıştır.

Yokluğunu günden güne artan bir ihtiyaçla  hissettiğimiz ve rahmet ve  özlemle andığımız Merhum Paşamıza  Cenabi Allah’tan bir kez daha rahmet ve mağfiret diliyor,minnet ve şükranla yad ediyoruz. Ruhu şad ve Mekanı cennet. Amin.

Etiketler: » » »
Share
2357 Kez Görüntülendi.