logo

trugen jacn
20 Aralık 2014

DÜNYA UYGUR KURULTAYI BAŞKANI RABİA KADİR’DEN, ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI SAYIN OLCAY KILAVUZ’A TEŞEKKÜR MESAJİ..

Erkin-Kılavuz-2

Hamit Göktürk/Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

ABD.da yaşayan Almanya merkezli Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Rabia Kadir, Doğu Türkistan’daki Çin zulmü ile Tayland’taki kamplarda tutulan 300 Uygur Türkü mültecinin Türkiye’ye alınması için 05 Aralık’ta Türkiye çapında bir imza kampanyası başlatan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı sayın Olcay Kılavuz’a teşekkür etti.
DUK Başkanı Rabia Kadir’in teşekkür mesaji, Dünya Uygur Kurultayı Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı, ve Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr.Erkin Emet başkanlığı’ındaki 3 kişilik heyet tarafından gerçekleştirilen ziyaret ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sayın Olcay Kılavuz Beg’e sözlü olarak takdim edildi.
19 Aralık’ta Ülkü Ocakları Genel Merkezi’n gelen ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sayın Olcay Kılavuz tarafından kabul edilen Doç.Dr.Emet, Muhacerette yaşayan Doğu Türkistan Türklerinin en üst ve şemsiye kuruluşu Doğu Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Rabia Kadir Hanım’in özel talebi ve talimatı ile diaspora Uygurları adına teşekkürlerini iletmek için geldiğini belirterek şöyle konuştu ; “ DUK Başkanı Rabia Kadir Hanımı’in Doğu Türkistan davası ile Uygur Türkü Kardeşlerimize gösterdiği içten ilgi ve Tayland’daki 300 Uygur Türkü’nun Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili imza kampanyası için teşekkürlerini size iletmek amacı ile gelmiş buluyorum.Türkiye çapında gerçekleştirdiğiniz bu etkinlik,Doğu Türkistan için şimdiye kadar Türkiye’de yapılan kapsamlı ve büyük çapta bir faaliyet olmaktadır. Türkiye’de yaşayan Uygur Türkleri başta ABD.Avrupa Ülkeleri,Avustralya ve Japonya’daki Uygur Türkü Kardeşlerimiz sizlere minnet ve şükran duygularını ifade ediyorlar. Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak size, Şahsım ve Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Rabia Hanım adına bir kez minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.Tayland’da tutuklu Bulunan 300 Uygur Türk’ünün Türkiye’ye getirilmesi için Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sayın Olcay Kılavuz’un 05 Aralık 2014 tarihli basın açıklanması ile Başlatılan İmza Kampanyası ve sosyal medyadaki kalem kırma kampanyası bütün Türkiye genelinde genişleyerek ve artarak devam etmektedir. Bunu Türkiye kamuoyunun Uygurlar hakkında bilinçlenmesi açısından çok etkili ve anlamlı girişim olduğunu görüyoruz Bu Kardeşelerimizin Çine iade edilmesi halinde, çok büyük tehlikelerle karşı karşıya kalacaklarından ve hatta öldürülebileceklerinden ciddi olarak endişe etmekteyiz.Çünkü, geçmiş yıllardaki örnekleri vardır. Tayland’daki 300 tutuklu Uygur Türk’ünün bir an önce Türkiye’ye getirilmeden bu sorun çözülmeyecek ve onların üzerindeki ölüm korkusu asla sona ermeyecektir. Uygur Türklerinin Allah’tan sonra dünya’daki tek dayanakları,hamisi vee sahibi olan,mücadelemizde bize güç ve ilham veren Türkiyeli Kardeşlerimizin,bütün kurum ve Kuruluşlarımızın,STK.larımızınHükümetimizin bu konu üzerinde ciddi olarak eğilmelerini beklemekteyiz.” Şeklinde konuştu.

Emet - Kılavuz- 1
Doç. Dr. Erkin Emet konuşmasını şöyle sonlandırdı,” Tayland’daki 300 Uygur Türkü’nün kurtarılarak Türkiye’ye getirilmesi ile Doğu Türkistan meselesinin çözülemeyeceği herkesin malumudur. Ama,bunların iade edilmesi ve 2.Boraltan faciası gibi bir dramın 21.yüzyılda yaşanması Türk Milleti ve devleti açısından asla kabul edilemez.Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz güçlü ve bölgesinde etkin bir ülkedir. Devletimiz tarihten beri kendisine sığınanlara daima kacak açmış ve onları himaye etmiştir. Halen Ülkemizde 2 milyondan fazla Suriye’li Aynel Araplı mülteci Kardeşlerimiz barınmaktadır. Kaldı ki,Tayland’dan gelecek Uygur Türklerin sayısı sadece 300 kişidir. Ülkü Ocakları gibi Türkiye’deki etkin bütün bütün sivil toplum örgütlerinin Türk Kamuoyunu bilinçlendirerek Türk Hükümetinin Doğu Türkistan Meselesini Çin ile olan diplomatik ilişkilerinden yararlanarak Çin’in Doğu Türkistan’daki baskı politikalarını en azından yumuşatması noktasında ikna edilmesi ve destek vermesini bekliyoruz.”dedi
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sayın Olcay Kılavuz da ‘Tayland’daki Uygur kardeşlerimiz kurtarılıp Türkiye’ye getirilene kadar bu vee benzeri faaliyetlerimiz artarak devam edecğini konuşmasını şöyle sürdürdü ; “ Şuan Çin’in Uygur Özerk Bölgesi olarak tanımladığı ata topraklarımız Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımız 2 . Sınıf vatandaş muamelesi görmektedir, biz bu haksizliğin son bulmasını, soydaşlarımızın eşit haklarla sahip olarak kendi topraklarında etnik Han Menşeili Çin Vatanadaşları gibi insan onuruna sahip olarak huzur içinde yaşamasını istiyoruz Bu haklar Uygur Kardeşlerimize tanınana ve insan gibi yaşam şartlarına kavuşuncaya kadar da bu yöndeki mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz sözlerine şunları de ekledi,” Tayland’da tutuklu Bulunan 300 Uygur Türk’ü için Başlatılan İmza Kampanyasının Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde davam etmektedir. Türkiye çapında toplanan imzaların milyonlar mertebesinde olacağını tahmin ediyoruz.Bu ise,Türk Halkının Dindaşlarına ve soydaşlarına karşı ilgisi ve duyarlığının bir sonucu olacaktır.” Dedi.

Doç.Dr. Erkin Emet başkanlığındaki Dünya Uygur Kurultayı Heyeti,daha sonra Ülke Ocakları Genel Başkanı Sayın Olcay Kılavuz’a Uygur Milli Kıyafeti takdim etti ve kendisine giydirdi . Dünya Uygur Kurultayının hazırladığı Doğu Türkistan’da İnsan Hakları Raporunu de takdim etti.

Etiketler: » » » »
Share
2801 Kez Görüntülendi.