logo

trugen jacn
18 Aralık 2014

URUMÇİ’DEKİ BIÇAKLI SALDIRININ FAİLİNİN ETNİK GÖÇMEN ÇİNLİ OLDUĞU BİLDİRİLİYOR ..

uRUMÇİ bIÇAKLAMA

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’de 15 Aralık(Pazartesi) akşam saatleri itibariyle bir bıçaklı saldırı olayı meydana geldiği ve 3 kişinin bu saldırıda yaralandığı bildirilmiş ve bu haber Çin’in ifeng.com.cn haber sitesinde yer almıştı.Ayrıca, Çin devlet Televizyonu CCTv de olayı görüntülü olarak yayınlamıştı.

 Bu olaya ait haberlere aynı gün sitemizde yer verilmişti.
Dün(17 Aralık) itibariyle,  Çin işgal yönetimi Urumçi’de bir açıklama yaparak bu saldırı olayına ait  haberlerin yasaklandığını bildirdi. Bu olaya ait haberlerin  İnternet  sitelerinden kaldırılmasını ve bu olayla ilgili konuşan,haber olarak yazan,duyuran ve yayan kişilerin gözaltına alınacağını ve bu habere yer veren internet sitelerinin kapatılacağını ve “Fitne ve Yalan Haberler Yaymak = İğva Tarkatmak” suçundan haklarında soruşturma açılacağını  da açıkladı.
Çin sosyal medyasında yer alan bu olaya ait haberlere göre de, bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren kişinin etnik Çinli olduğu,Doğu Türkistan’da etnik gerilimin kin,nefret  ve öç alma  savaşına doğru dönüşmekte olduğu  bildiriyorlar.
Çin işgal yönetimi,Doğu Türkistan’da meydana gelen olayların faillerinin Müslüman Uygur Türkleri olması halinde bunu büyük sevinç ve iştahla kendi kontrölündeki  medya ile  yaymakta ve Uygurları “Terörist” olarak suçlamak  ve mahkum ettirmek için delil olarak kullanmaktadır.
Ancak, bu tür şiddet olaylarını gerçekleştirenler etnik Çinli olması halinde bu kez yaptıkları gibi “Haberlere Ambargo ve Yasaklamalar” koyarak gizlemektedirler.
Uzmanlar,Çin yönetiminin bu kararının aynı ülkede yasaların vatandaşların etnik kimliğine göre farklı uygulanması ve aynı ülkede “İki Farklı Yasa  ve uygulama Olduğunun  Tipik bir örneği ”  olduğunu ifade ediyorlar.
Kaynak : http://news.ifeng.com/a/20141215/42722981_0.shtml

Etiketler: » » » »
Share
1197 Kez Görüntülendi.