logo

trugen jacn
25 Kasım 2014

YAVUZARSLAN’DAN Dr.TOHTI İÇİN TARAFSIZ MAHKEME ÇAĞRISI

      Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Çin’de tutuklu bulunan Uygur Türkü gazeteci-akademisyen İlham Tohti’nin hukuksal durumunun uluslararası mahkemelerde ele alınması gerektiğini söyledi.

Yavuzaslan'dan Tohti İçin Tarafsız Mahkeme Çağrısı,

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Çin’de tutuklu bulunan Uygur Türkü gazeteci-akademisyen İlham Tohti’nin hukuksal durumunun uluslararası mahkemelerde ele alınması gerektiğini söyledi.
Yavuzaslan, Çin mahkemesinin İlham Tohti’nin kendisine verilen müebbet hapis cezasına yaptığı temyiz başvurusunu reddettiğini belirterek, “Çin mahkemeleri adil değil. İlham Tohti bağımsız mahkemeler önünde yargılanmadı. Tohti, Doğu Türkistan’da meydana gelen ve 200’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan şiddet olaylarından dolayı Çin’in politikalarını eleştirmişti. Açıklamalarından dolayı tutuklanan Tohti dünyadan gelen tüm tepkilere rağmen uzun süre tutuklu halde bekletilip adil olmayan bir yargılama ile müebbet hapse mahkum edildi. Tohti devlet güvenliğine karşı herhangi bir ihlalde bulunmadığını, sadece yaşanan olayları eleştirdiği için tutuklu. Tohti, şiddete ve bölücülüğe karşı olduğunu belirtiyor” diye konuştu.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, “Çin insan hakları kelimesini bile duymak istemiyor. Uygur Türkleri yok edilmeye çalışılıyor. Çin’in bu hukuk tanımaz eylemlerine karşı uluslararası hukuk devreye girmelidir. İlham Tohti tarafsız ve bağımsız mahkemelerde tekrar ele alınmalıdır. Aynı zamanda cezaevinde Tohti’nin başına gelecek her türlü olumsuz olaydan da Çin sorumludur” dedi. – BARTIN

KAYNAK  :  http://www.sondakika.com/haber/haber-yavuzaslan-dan-tohti-icin-tarafsiz-mahkeme-cagrisi-6718325/

fft261_mf5515099

ÖZEL TEŞEKKÜR  :  Dr.Tohtı Müslüman Türklerin dini,milli ve insani hak ve hukukunu barışçıl yollarla talep ettiği için  Çin yönetimince ömür boyu hapis cezasına çaptırıldı.

   Türkiye’de bu durumu  duyan , gören,takip  ve tepki veren  Kurum ve Kuruluşların sayısı maalesef çok az. Türkçe Konuşan  Uluslar arası Gazeteciler Derneği Başkanı sayın Güngör Yavuzarslan diyebiliriz ki, Dr.Tohtı konusunda Ülkemizde tek  çabalayan ve gönül veren Kişi ve o Kurumun de Başkanı. Kendisine Türk Dünyası  İsmail Gaspralı Özgürlük Ödülü’nü takdim ettikten  sonra hiç durmadı.Sürekli takipçisi oldu. Açıklamaları ile Dr.Tohti konusunu sürekli gündemde tutmaya çalışıyor ve çabalıyor. Kendisine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Allah razı olsun.

 HATIRLATMA VE ÇAĞRI :  Türk Ocakları Genel Merkezi ve Şubeleri, Aydınlar Ocağı, Barolar, İHH. İnsan Hakları Dernekleri, Mazlum-Der başta ve diğer kurum ve  kuruluşlara da  bu konuda çağrıda bulunuyoruz.Lütfen yapacağınız açıklamalarınızla tepkilerinizi gösteriniz.

 UNUTMAYALIM :  Haksızlığa karşı susmak,  o haksızlığa ortak olmaktır. söylemi her kes için geçerlidir.

                                                 Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Etiketler: » » » »
Share
1334 Kez Görüntülendi.