logo

trugen jacn

ÇİN’İN AKİBETİ SOVYETLER GİBİ OLACAK VE UYGURLAR DA HÜRRİYETLERİNE KAVUŞACAK !

Bayan Teresa Buczaki, 30 yılını Çin'de geçirmiş Amerikalı bir yazar. Çin'de geçirdiği yıllarda Çince Han Xiu takma adını kullandı. Aralık 2018.
UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)
 ABD’li yazar Teresa Buczaki : ” Çok yakın gelecekte  Çin de Sovyetler Birliği gibi parçalanacak ve Uygurlar  öz topraklarında kesinlikle özgürlük ve bağımsızlıklarına kavuşacaklardır.” açıklamasında bulunduğu bildirildi.
Özgür Asya radyosuna Uygurların günümüzde durumu hakkında açıklamalarda bulunan Gazeteci Theresa Buczaki şunları söyledi : ” Ben çocukluğumda uzun yıllar Çin’de kaldım. Babamın ABD’lı bir diplomat olması sebebiyle çok baskı ve zulüm gördüm. 15 yıl kaldığım Uygur bölgesinde Çok zor ve kötü bir hayat yaşamak zorunda kaldım.  ÇKP yönetiminin Uygurlara    yönelik insanlık dışı uygulamalarına yakından tanıklık ettim. Çin’in günümüzde Uygur bölgesinde yaşayan Müslüman Türk halklarına karşı uygulamaları tarihte örneği görülmeyen bir trajedi ve tam anlamı ile acımasız ve vahşice yapılan bir soykırımdır. Çin’in  Uygurlara yönelik bu insanlık ve soykırım suçlarını artık saklamaya gerek görmüyor ve bunun kendince “Terörle Mücadele ” olduğun” iddia ederek dünyayı aldatmaya çalışıyor. Çin’in yaptıklarını  normal bir insanın kabul etmesi  asla mümkün değildir. ÇKP’nin insanlık dışı ve acımasız bu işgal ve yok etme rejimi artık sona yaklaşıyor. Çin rejiminin akibeti de   en yakın gelecekte  1990’li yıllardaki Sovyetler Birliğinin sonu  gibi olacak ve  tarihe gömülecektir. Uygurlar kendi öz vatanlarında  özgürlük ve bağımsızlıklarına mutlaka kavuşacaklardır.” şeklinde konuştu.
Theresa Buczaki Kimdir ?
ABD’li kadın yazar Theresa Buczaki, 1946’da New York’ta dünyaya geldi. Babasının diplomat olması sebebiyle ailesi ile birlikte uzun yıllar Çin’de yaşadı. Annesi Zhao Wenru adında Şanghaylı bir Aktristti.   1949 yılında Çin Komünistleri iktidara geldiğinde Bayan Theresa henüz 3-4 yaşındaydı ve Amerikan vatandaşı olmasına rağmen Annesi ile birlikte yaşadığı  Çin’de uzun yıllar  baskı  ve zulüm altında   yaşadı. 1965’te  2 yıl süre ile  Çin’in Şansi eyaletinde  “Yeniden sosyalist  eğitim” adı altında kamplarda kaldı. Daha sonra 1974’te  Doğu Türkistan’in Kaşgar’ın  Maralbaşı  ilçesindeki bir  “Çalışma ile dönüşüm kampında ”  ağır ve zorlu bir  hayat  sürdü. 30  yaşında iken, 1978’de ABD’lı diplomat olan Babasının yanına  gitti. Halen bu ülkede  gazeteci yazar olarak çalışmaktadır.

 1978’de Amerika Birleşik Devletleri’ne döndükten sonra Bayan Theresa, Han Xiu Çince takma adı altında 45 kitap yayınladı. Bu kitaplar arasında  Doğu Türkistan’in Aksu ve Maralbaşı İlçesinde bulunan  Pekin’e  direkt bağlı Paramiliter bir sömürgeci güç olan  Bingtuan adı verilen  3. Tümen’de  9 yıl süren yeniden eğitimine ilişkin acı  hatıralarını kitaplaştırarak  yayınladı. Bu kitap Çin’in Doğu Türkistan’daki sömürgecilik  yöntemleri hakkında çok  özel   ve önemli  bilgiler vermektedir.

Share
329 Kez Görüntülendi.