logo

trugen jacn
29 Mayıs 2020

ÇİN, SOYKIRIMLARINI UYGURLARDAN SONRA BU KEZ MÜSLÜMAN HUİ’LERE YÖNELTTİ !

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

ÇKP Faşist yönetimi yıllardan beri işgali altındaki Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklere yönelik baskı,zulüm ve soykırım cinayetlerinde çifte standartlı ve ayırımcı bir uygulama yaparak Kazak,Kırgiz ve diğer Müslüman Türkleri bU cinayetlerindern vareste tutuyor ve anghay Çetesinin bu güdümlü üyelerini bir süre daha oyalayarak güdümüre alabilmek için onlara ilişmiyordu. Ayrıca etnik olarak Han Çinlisi olan Müslüman Hui’ler de sosyal ve dini hayatlarını serbestça yerine getirebiliyorlardı. ÇKP.Lideri Şİ Çin’in emperyalist ve sömürgeci emellerinin 21.yüz yıldaki yansıması olan Kuşak-Yol ” projesini uygulamaya koyduktan sonra kendisinin tartışmasız bir küresel güç olduğunu ve Uygurlardan sonra diğer Müslümanlara karşı de her türlü soykırımı yapabileceğinın zamanının geldiğine kanaat getirmiş olacak ki bu kez kendi ırkından olan ve şimdiye kadar pek ilişmediği Çinli Müslüman Tunganlara da dini soykırım başlattı.

Çinli Müslümanların çoğunluk olarak yaşadığı Doğu Türkistan’in güneydoğu komşusu Çingahay’de, Çinvirüsü salgınını bahene ederek onların sosyal ve dini özgürlüklerini yasaklamaya ve yaşadıkları bölgede onları izole ederek adeta Çin tipi bir toplama kamp hayatı yaşatmaya zorlaoıkları bildirildi.

ÇKP’nin Müslüman Tunganlara baskı ,zulum ve ibadet yasakları Müslüman Çinli Huilerin azınlık olarak yaşadığı Çin’in diğer bölgelerinde uyguladıkların belirtildi .

“Düzeltme” adını verdikleri bu soykırım uygulamasının bir parçası olarak islami bir sembol olan Camilerin islamı yansıtan Kubbeleri tahrip ve minarelerdeki hilaleri sökerek Camilerin daha çok Çince görünmesi için Camilerin genel görünüşüne madahale ettikleri açıklandı.

İtalya merkezeli Acı Kış (Bitterwinter)’in haberine göre Ülkedeki tüm camiler bir“ düzeltmeye tabi tutuluyor . BitterWinter ile yaptığı röportajda Zhengzhou cami müdürü, Islam. “Bu yıkıma karşı çıkan herkes işini kaybedecek ve hükümet tarafından cezalandırılacak.” dedi.

Başka bir caminin müdürüne göre, geçtiğimiz yıl içerisinde Çinli Müslümanların ibadet ettikleri yaklaşık 500 Cami’deki kmevcut islamı semboller tahrip edilerek yok edildiğini bildirdi. Cami’de bulunan Arapça Ayeti kerimeler ile dini semboller ve diğer çeşitli malzemelerın yok edildiğini de söylüyor Çinli İmam.

Hui Müslümanlar namaz kılarken

Çin yönetiminin Niezhuang camisini “düzeltmek” için yaklaşık 280.000 dolar harcadığı bildirildi. Şimdi Çin’in çeşitli bölgelerinde bulunan Çinli Müslümanlara ait Camilerin adeta “Bir Çin Tapınağı’na dönüştürüldü.” sözlerini ifade ederken Çinli Müslüman İmamın üzüntüsünden dolayı göz yaşlarını tutamadığı de belirtildi.

Kaynak : https://yandex.ru/turbo/s/islamnews.ru/news-v-razgar-pandemii-kitay-prodolzhaet-ispravlyat-mecheti?promo=n

Etiketler: » » » » » » » » » » »
Share
733 Kez Görüntülendi.