logo

trugen jacn

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ METİN KÜLÜNK ŞEHİT ABDULAHAD MAHDUM İÇİN MESAJ YAYINLADI

ak pARTİ mETİN kÜLÜNK RESİMLERİ ile ilgili görsel sonucu

Uygur  Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Çin yönetiminin işgali altında tuttuğu Doğu Türkistan’da yaklaşık 2 yıldan  beri sürdürdüğü baskı,zulüm,insanlık dışı cinayet,asimilasyon ve soykırım uygulamalarına karşı resmi ve  en yüksek düzeyde bir tepki  dolaylı da olsa  Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Sayın Ketin Külünk’ten geldi.

TBMM. İstanbul üyesi Sayın Metin  Külünk yayınladığı baş sağlığı  mesajinde    yürüme ve konuşma engelli 86 yaşındaki  Doğu Türkistanlı din alimi ve Kanaat önderi Abdulahad Mahdum’un 2016 yılında Çin Nazi Kamplarına kapatıldığını ve  bu ölüm kamplarında kendisinin   şehit edildiğini,  bu haberin de ailesi tarafından doğrulandığını belirtti.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, telefon

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk  kişisel twitter hesabında  paylaştığı metin aynın şöyle ;

“Doğu Türkistan’da Bir Yıldız Daha Uçtu

Ustadların ustadı Abdulahad Mahdum’un Çin Hapishanesinde şehit edildiğini ailesi doğruladı.

” Kalu İnnalillahiveinnaileyhiraciun ”

86 yaşındaki Ustad 6 ay önce yatalak iken tutuklanmıştı.

Şehadeti ve naaşı uzun süre gizli tutuldu.

Başımız sağ olsun. ” ifadeleri yer aldı.

Uzmanlar Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Sayın Metin Külünk’ün Doğu Türkistanlı Din Alimi Abdulahad  Mahdum için haber  ve baş sağlığı mahiyetinde de olsa resmi düzeyde mesaj yayınlamasının çok önemli bir gelişme olarak değerlendiriyorlar. Ayrıca, AK Parti içinde önemli  ve etkili  bir sima olarak bilinen  Sayın Külünk’ün  bu haber ve  baş sağlığı mesajini yayınlamasının çok  dikkat çekici  olduğunu belirtiyorlar.  AK Parti Milletvekili Sayın Külünk’ün bu mesajinin  son yıllarda   TBMM. İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve  AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Mustafa Yeneroğlu’nun yayınladığı Doğu Türkistan ve Dr. İlham Tohti mesajlarından sonrasi Ak Parti ve  Parlamento düzeyinde  en üst  düzeyde yayınlanan   bir   açıklama olduğunu ve bunu ise,bir çeşit ” Şeytanın Ayağının Kırılması “şeklinde yorumluyorlar.

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Sayın Metin Külünk’ün   İşgalci Çin yönetimince  Şehit edilen 86 yaşındaki Dini Alim ve Kanaat önderi Abdulahad Mahdum için mesaj yayınlaması  muhacerette yaşayan Doğu Türkistanlılarca   memnuniyet ile ve     Doğu Türkistan’daki soykırıma karşı dolaylı  de olsa duyarlılık göstermesi minnet  ve şükran ile karşılanmıştır. Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM) olarak ; Sayın Milletvekilimiz Metin Külünk’e ayrıca teşekkür ederiz. 

 

 

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1459 Kez Görüntülendi.