PROF.DR.AFYONCU : YAŞAM ZORLUĞU ÇEKEN UYGUR TÜRKLERİNİ ÜLKEMİZE GETİRMELİYİZ !

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)
Milli Savunma Üniversitesi Rektörü önde gelen Tarih bilginlerinden Prof. Dr. Erhan Afyoncu: Kendi ana vatanlarında veya dünya’nın başka bölgelerinden (mesela Çin’de) yaşam zorluğu çeken Türkleri(Doğu Türkistanlıları) Türkiye’ye getirmeliyiz. Çünkü, İsrail de bu sistemi uyguluyor.” açıklamasında bulundu.
MSÜ. Rektörü Erhan Afyoncu bu sözleri kendisi gibi önemli bir Tarih Bilgini olan Prof.Dr. İlber Ortaylı’nin Ortadoğu Gazetesinde yayınlanan : ” Türkiye olarak ; Uygur Türklerinin iltica talebini kabul etmeliyiz. Çünkü Türkiye olarak onlara ihtiyacımız vardır. Tarım üretimimiz( Ziraatimiz hayvancılığımız) maalesef sukut(iflas etmiş) durumda. Dünyanın en bereketli toprağı Çukurova ama ekilmediği için boş ve işe yaramıyor, yeterince iş yapamıyorlar. İnsanlarımız çalışma şevkini kaybetmiş, çalışmıyorlar. Türkiye olarak; ya bölge insanlarımızı kendilerini ıslah edeceğiz yahut birilerini bu verimli ve bereketli topraklara yerleştirmeliyiz . Dünyanın kıtlık tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğu mevcut ortamda ben Çukurova’nın zirai fonksiyonunu kaybetmesini seyredebilir miyim? Böyle bir çılgınlık olabilir mi? Dünyada yok olmaz. Onun için bir şey yapacak, nüfusunuzu yenileyeceksiniz. ABD rastgele alıyor, İsrail kendi dindaşlarını alıyor. O bakımdan talihli bir ülke de Türkiye’dir. Bizim kendi ırkımız var etrafımızda. ” sözleri üzerine HDP eski Milletvekili Orhan Miroğlu’nun “Şövenistlik ve Ahmaklık ” iftiraları üzerine ifade ettiği bildirildi.
MSÜ.Rektörü Prof.Dr.Erhan Afyoncu bu açıklamalarını Prof.Dr.İlber Ortaylı’nin Uygur Türklerinin Türkiye’ye getirilmesi önerisi başta Türk Milletinin çeşitli meseleleri hakkındaki görüşlerini sosyal medya platformu İnstgram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında dile getirdi.

MSÜ.Rektörü Prof.Dr. Erhan Afyoncu’nun İnstgram hesabı üzerinden yaptığı Çarpıcı açıklamaları şöyle ;
- Kürtçülüğün önüne geçilmeli. Terörün altyapısını hazırlayan bu fikir ve yoldaşlarıdır.
- Bunlar Devletin zeminine dinamit konmak isteniyor. Acil müdahale edilmeli.
- Kendi ana vatanlarında veya Dünya’nın başka bölgelerinden (mesela Çin’de) yaşam zorluğu çeken Doğu Türkistan Türklerini ülkemize getirmeliyiz. Çünkü, İsrail de bu sistemi uyguluyor.
- Bugün Amerika olmasın, Rus ordusu İspanya’dan çıkar. Karşısında durabilecek hiçbir ülke yok. Çünkü Avrupa, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra savaşma kabiliyetini kaybetti.
- Dünyada şu anda fiilen savaş vermekte olan 3 ülke kaldı; ABD, Rusya ve Türkiye…
- Osmanlı Devleti, Doğu’dan mütemadiyen devam eden Türkmen göçü sayesinde kuruldu ve bir imparatorluk oldu.
- Osmanlı Fethettiği yerlere kalabalık Türkmen kitleleri yerleştirebildiği için Rumeli vatan oldu.
- Türkmenler’in göçü 16. yüzyılda Safevî Devleti’nin kurulmasına kadar devam etti. Safevî Devleti’nin kurulmasından sonra Türkistan ile Anadolu arasındaki bu göç kanalı kapandı.
- Osmanlı Devleti, (Sefeviler yüzünden Türkistan yolu kapandığı için)Orta Avrupa’da yeni fethettiği yerlere yerleştirecek Türk nüfusu bulamadığı için bu bölgelerdeki hakimiyeti Balkanlardaki kadar kuvvetli olmadı.
- Türkiyeli diye bir şey olmaz. Kalkıp bizim kendimizi nasıl ifade edeceğimize başkaları karar veremez. Biz kendimizi ifade ederiz.
- Biz Türk’üz. Bu ülkede kimliğimizi biz kendimiz söyleriz.
- Türkler, cesurca “Türk’üm” diye haykırmadıkça, azınlıklar azıtıyor.
- Yunanistan’a: Bizim en kötü zamanımızda Anadolu’yu işgale kalktınız, Atatürk sizi Ege’de denize döktü. Bu savaşı kazanma ihtimaliniz hiç yok.
- ” Rum yok, Bulgar yok, Türk yok; hepimiz Osmanlıyız. “Bu sözler bugünkü ‘Türkiyelilik’ kavramına benzer. Bu Dün tutmamıştır, bugün de tutmaz.
- Üniversite mezunu 25.000 TL’ye çalışırken, eli tornavida tutan 4-5 katı para alacak. Türkiye böyle bir duruma gidiyor.
- Eğitimde reform şart. Zorunlu eğitim 12 yıldan 8’e düşürülmeli. İlkokullarda öğretim yerine eğitim ön plana çıkmalı.
- Üniversite kontenjanları ve eğitim süresi azaltılmalı.
Kaynak : #türktarihotağıhttps://www.instagram.com/p/DN5q09rCnN1/