logo

trugen jacn

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ KONCUK : MİLLİYET’İN ÇİN ZULMÜNE KÖR TUTUMU UTANÇ VERİCİ

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UYHAM)

Ülkemizin ulusal büyük gazetelerinden Milleyet’in Doğu Türkistan’daki İşgalci Çin’in baskı zulüm ve soykırım cinayetlerini köşe yazısında dile getiren köşe yazarı Doç.Dr.Nihat Ali Özcan’ı istifa etmek zorunda bırakması siyasilerce de tepki ile karşılandı ve ve gazetenin bu tutumu sert şekilde eleştirildi.

Gazetenin Uygurlarla ilgili yazısı nedeniyle bir köşe yazarını istifaya zorlaması, İYİ Parti Adana Milletvekili Sayın İsmail Koncuk tarafından ” Utanç Verici Bir Olay” şeklindeki sert sözleri ile protesto edildi

Özgür Asya radyosu muhabirine 22 Eylül 2020’de konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İYİ Parti Adana Milletvekili Sayın İsmail Koncuk şunları söylediği bildirildi : ” Nihat Ali Özcan Bey’in yazdığı makaleyi okudum. Uygur kardeşlerimiz için çok iyi yazılmış bir makale. Ama ben bu yazı yüzünden Milliyet gazetesinin köşe yazarlığından Nihat Bey’i istiaya zorladığını bilmiyorum. Nihat Bey’in Uygur Türkleri ile ilgili bir yazı yazması ve bu yüzden “Milliyet” ten çıkarılması çok çirkin bir gazetecilik olayıdır. Buna sebep olanları şiddetle eleştiriyorum. Nihat Bey, Uygur kardeşlerinin yaşadığı trajediden vicdanlı ve duyarlı bir insan, Müslüman- Türk olarak bahsetti. Bu normal değil mi? Nihat Ali Beyin yaptığı bir insani görevdir. “Müslüman olmayı ve Türk olmayı bıraksak bile hiçbir insan bu zulme ve asimilasyona göz yumamaz. Ancak, Uygurların mevcut durumuna hiçbir gerekçe ve bahanenin görmezden gelinmesine sebep olamayacağına inanıyorum. Bu olaydan şu husus dikkatimi çekti :  “Bir takım ekonomik sorunlarımız olduğunu, ekonomik bağlarımız olduğunu iddia ederek bu zulme göz yumsak bile, sadece insan ve Müslüman Türk olan birinin bunu kabullenmesi mümkün değildir. Bu hususu çeşitli aşamalarda dile getirmeye ve sorun yapmaya devam edeceğiz. Milliyet gazetesi köşe yazarı olan kardeşimiz Nihat Ali Özcan Beyin Doğu Türkistan yazısı sebebi ile istifaya zorlanmasını protesto ediyor ve şiddetle eleştiriyorum. Gerektiğinde TBMM’de bu skandal olaydan bahsedeceğim. “şeklinde konuştu.

Share
628 Kez Görüntülendi.