logo

trugen jacn
30 Mayıs 2019

ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ ETNİK SOYKIRIMININ 16.ANA BAŞLIK HALİNDE AÇIKLANMASI

"Sincan’ın Müslümanlarını ‘Yeniden Eğitmek’"

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Doğu Türkistan’daki Çin Zulmü Ne Zaman Bitecek? Müslüman Türklerin Doğu Türkistan’da Yaşadıklarını Daha İyi Anlamamız İçin Çin’in bu Müslüman Türk Ülkesindeki Baskı,Zulüm ve Soykırım Uygulamaları 16 Ana Başlık Halinde Toplandı ve Bilgilerinize sunuldu.

"Çin'in Toplama Kampları, İslamofobi ve Antiemperyalizm"

Çin‘in 1949 yılından bu yana işgal ve hakimiyeti altında tuttuğu Doğu Türkistan’ın kırsal kesimlerinde etrafı yüksek duvarlarla çevrili inşaatlar devam ediyor. Bu inşaatların arkasında ise kocaman bir vahşet yatıyor…

Uydu görüntüleri, Doğu Türkistan çöllerinde inşa edilen ve içinde yüz binlerce Uygur Türkü’nün tutulduğu toplama kamplarının son bir yılda tam 3 katı büyüdüğünü ortaya koydu.
Birleşmiş Milletler‘e göre 1 milyon civarında Müslüman Uygur Türkü, Çin‘in ‘eğitim merkezi’ olarak dünyaya lanse ettiği toplama kamplarında tutuluyor. Pekin ise, Müslüman Uygur Türklerini kamplarda topladığı yönündeki suçlamaları reddediyor.
Pekin ise, Müslüman Uygur Türklerini kamplarda topladığı yönündeki suçlamaları reddediyor.

Doğu Türkistan genelinde inşa edilen bu yapılar, dünyaya “eğitim merkezi”, “rehabilitasyon merkezi” ya da “mesleki eğitim merkezi” olarak lanse ediliyor.

Zamanında Doğu Türkistan (Sincan) bölgesinde ve Çin’in değişik yerlerinde gerçekleşen saldırıdan, Uygurları sorumlu tutan Çin, 2014 yılından itibaren ‘teröre karşı halk mücadelesi’ adı altında yeni bir süreç başlattı. Ancak Uygurlara yönelik kültürel ve dini kısıtlama ve baskılar 2009 yılından itibaren giderek hız kazandı.
Uydu görüntüleri, Doğu Türkistan çöllerinde inşa edilen ve içinde yüz binlerce Uygur Türkü'nün tutulduğu toplama kamplarının son bir yılda tam 3 katı büyüdüğünü ortaya koydu.

Erkeklerin sakal bırakması ve kadınların uzun kıyafet giymesi kısıtlanırken halkın düğünlerde alkol kullanmaya zorlanması da bu uygulamalardan bazıları…

Erkeklerin sakal bırakması ve kadınların uzun kıyafet giymesi kısıtlanırken halkın düğünlerde alkol kullanmaya zorlanması da bu uygulamalardan bazıları...
Son derece hassas olan bu konuda maalesef ki, olaydan tamamen bihaber olan bazı kişiler ve yayın organları objektif olmayan yorumlar yapıp, yanıltıcı ve ilgisi olmayan görseller paylaşabiliyorlar.
Son derece hassas olan bu konuda maalesef ki, olaydan tamamen bihaber olan kişiler objektif olmayan yorumlar yapıp, yanıltmacalı görseller paylaşabiliyor.

Biz de Doğu Türkistan’daki bu trajedi ile ilgili bilgi kirliliğinin önüne geçmek adına, Türkçe’ye tercüme edilmiş önemli ve objektif metinleri 16 ana başlık( madde) haline getirdik.

"Sincan’ın Müslümanlarını ‘Yeniden Eğitmek’"

1. Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türkleri “Yeniden Eğitmek” uygulaması
BM.İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ile BM.Irk Ayırımcılığı ile Mücadele Komitesinin yayıınladıkları raporlarda Doğu Türkistan genelinde toplam bin 200 Toplama Kampında 1-3 milyon arasında Uygur,Kazak,Kırgiz,Tatar ve diğer Müslüman Türkler çeşitli uydurma gerekçelerle hapiste tutulmaktadır.

2. Etnik Han Çinlileri ile Müslüman Türkleri Karıştırarak “İkiz ve Kardeş Aile”Uygulaması
Çin hükümeti milyonlarca vatandaşına Uygur evlerini işgal emri verdi. Peki, ne yaptıklarını sanıyorlar?”




3. “‘Dünyanın en mutlu Müslümanları'” mutluluklarıyla nasıl başa çıkıyor?”
Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
943 Kez Görüntülendi.