logo

trugen jacn

ŞEHİT ABDURRAHİM HEYİT’İN ARDINDAN : AĞIT, AKIL VE ATAK

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Dr. Ferhat Kurban TANRIDAĞLI

Alp Er Tunga öldi mü?
Issız ajun kaldi mu?
Ödlek öcün aldı mu?
Emdi yürek yırtılur!
Kaşgarlı Mahmut

ABDURRAHİM HEYİT Öldü mü?
Namert dünya kaldı mı?
Yam yam öcün aldı mı?
Şimdi yürek yırtılır !!!!

Doğu Türkistan’ın milli sanatçısı,  Uygur Türklerinin Uygar evladı,
Türk Milletinin sevgili Ozanı, Dünyanın “Dutar Kralı/The King Of Dutar) Orta okuldan arkadaşım, müzik üstadım, yaban ellerde yıllarca yoldaşlık ettiğim sırdaşım ABDUREHİM HEYT’in Doğu Türkistan’daki toplama kampında şehit olduğu haberinin acısıyla kıvranmaktayım.
Habere inanmak istemediğim için, belki doğru değildir diye bekledim ama duygularımı daha fazla bastıramadım…

Daha önceleri Abdurehim Heyt’in kamplarda Çinli bayan polisler tarafından Çince şarkıları çalıp söylemeye zorlandığı, boyun eğmediği için çeşitli fiziki ve manevi işkencelere uğradığı haberleri geliyordu.
Şimdi de şehit olduğu haberinin acısıyla kavruluyorum.
Benim tanıdığım Abdurehim ölüme de meydan okumuştur, ölüme başı dik gitmiştir.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

ŞEHİDİM , GÜLE GÜLE !!!
UÇMAĞA (CENNETE )VARINCA ADINA ŞARKILAR SÖYLEDİĞİN ATALARIMIZ OĞUZ KAĞAN, BİLGE KAĞAN, KAŞGARLI MAHMUT, YUSUF HAS HACİP, HOCA AHMET YESEVİLER İLE, SANAT GÜNEŞİMİZ , MAKAM PİRİMİZ MELİKE AMANNİSA HAN İLE, ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNDE CAN VEREN BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZ İLE BULUŞURSUN.Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar

Ey İnsanoğlu:
Çin devleti uzun süredir planlı ve sistematik bir şekilde yürüttüğü algı operasyonlarından sonra “Aşırı dincileri dönüştürme” , “Cahil Uygurlara mesleki eğitim verme” adı altında 3 Milyondan fazla Türk’ü toplama kamplarına aldı. Kamptaki işkenceler meşhur “Çin işkencesi” ni bile solladı. (Alınan bilgilere göre bu kamplar sayesinde, Çin’de aranan her hangi bir insan organı bir kaç saat içinde canlı temin edibilmektedir)
Kamplardaki tutsakların bir milyondan fazlası Çin’in iç kesimindeki hapishanelere gizlice nakledildi.
Uygur bilim adamları, Profesör, Doktor, Rektör, Dekan, Yazar, Şair, Sanatçı, Mühendis, Sporcu, Avukat, İş insanları- kısacası bütün sahalarda mesleğinde başarılı ne kadar Uygur varsa ( Kadın – Erkek) toplama kamplarına alındı.Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, müzik enstrümanı çalıyor

Olup bitenlerin özeti şudur;
UYGUR TOPLUMUNUN BEYİN TAKIMI, öncelikle öldürülüyor. UYGUR ZENGİNLERİ DE KATLEDİLİYOR.

Anne babaları Toplama kamplarında olan çocuklar Çin yetimhanelerine yerleştiriliyor
Uygur kızları “Sülalesinin Toplama kampına alınacağı” şantajıyla Çinli erkeklerle zorla evlendiriliyor.
Her çeşit adi suçlara ciddi ceza uygulanmazken aklı başında, düzgün, ahlaklı olan , özellikle içki- sigara içmeyi ret eden yediden den yetmişe her kes toplama kamplarına alınmıştır.

Çin Türklere açıkça diyor ki:” Sen öl, ben dirileceğim ”
Nitekim Çin devletinin resmi sloganı: “Çin’nin büyük dirilişini gerçekleştireceğiz!”Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar

Ey Türk Milleti ;
Çin ta Mete Han’dan beri Türklere karşı içinde kin biriktirmiştir, zira Çin seddi bir kıvanç abidesi değildi, intikam için fırsat beklemişlerdir, eli güçlendiği zaman ilk işi Türklerden intikam almak olmuştur ve bu işe yanıbaşındaki Uygurlara soykırım uygulamakla başlamıştır.

Dolayısıyla ABDUREHİM HEYiT toplama kamplarındaki ilk şehidimiz olmadığı gibi son şehidimiz de olmayacaktır.

Biz, siz ve insanlık sustukça bu soykırım dozu artarak devam edecektir.
Nitekim Çin Türkiye’de milyonlarca takipçisi olan, Türk Dünyasının hayranlığını kazanmış, Dutar Kralı olarak dünyaya nam salmış bir sanatçıyı katlederek aslında Türk Dünyasının ve dünyanın tepkisini özellikle de Türkiye’nin tepkisini ölçmek istemektedir ki ona göre soykırımın devamı için yol haritası belirleyecektir.
Onun için Türkler olarak, İnsanlık olarak hep birlikte Çin’e karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Hep birlikte bütün imkanlarımızı kullanıp bu
soykırımı durdurmanın yollarını aramalıyız.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor
Hemen aklıma gelenler:

  1. Abdurrahim  Heyit Sanat Merkezi  kurulmalı
    Ankara’da , İstanbul’da duyarlı mekanlara içinde Abdurehim Heyit’in heykelinin  de yer aldığı  Sanat merkezleri açılmalı.
  2. Toplama kamplarında ölümü bekleyen AYDINLARIN akibetlerini Hükümetimiz  Çin yönetiminden  resmi  olarak sormalı (İsim listesi verebiliriz)
  3. Doğu Türkistan mevcut insanlık trajedisi  Türkiye’nin öncülüğünde BM, İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT.) Türk Konseyi  başta olmak üzere uluslar arası kurum ve kuruluşlar nezdinde gündeme getirilmeli.
  4. Türkiye,bu kurumları de harekete geçirerek  onların Doğu Türkistan’daki soykırım uygulamaları ile Toplama kamplarında tutulan milyonlarca suçsuz Türkler  için gibi kurumlar  Çin’e notalar verilmeli, ve soykırım  bir an önce durdurulmalıdır.
  5. Benim bu düşündüklerimin  dışında başka  yapılabilecek ne varsa birlikte düşünüp gerçekleştirmemiz lazım. Fotoğraf açıklaması yok.

ŞEHİDİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN,
MEKANI CENNET, RUHLARI ŞAD OLSUN.
ABDUREHİM HEYT KALBİMİZDE BENGÜ YAŞAYACAKTIR!!!.
(Abdurehim Heyt’in hayatı ile ilgili detaylar için aşağıdaki linki tıklayınız:
Toplama kamplarında Taçsız Kral- Abdurehim Heyt.
Kayanak :  http://cdn.haberajanda.com.tr/…/dergi…/ sayi145/90/index.html)
 

Etiketler: » » » » » »
Share
590 Kez Görüntülendi.