logo

trugen jacn

TÜRK BİLİM İNSANLARIMIZ İLE HALK BİLİMCİ ALİMLERİMİZE ACİL VE İVEDİ ÇAĞRIMIZDIR !

ش ئۇ ئا ر خەلق ھۆكۈمىتى مەسلىھەتچىلەر ئىشخانىسىنىڭ سابىق مۇدىرى، شىنجاڭ ئۇنىۋېرسىتېتى فىلولوگىيە ئىنستىتۇتىنىڭ سابىق مۇدىرى، پروفېسسور ئارسلان ئابدۇللا ئەپەندى(ئوڭدا). شىنجاڭ ئۇنىۋېرسىتېتى فىلولوگىيە ئىنستىتۇتىنىڭ پروفېسسورى، دوكتور يېتەكچىسى ئابدۇكېرىم راخمان ئەپەندى(سولدا).

Hamit Göktürk

Doğu Türkistan’da İşgalci Çin’in soykırım uygulamaları günümüzde artık Uygur Türkü bilim adamalarına kadar uzanmış bulunuyor. Bu Uygur bilim adamları ÇKP.İşgal rejiminin maaşlı memurları olarak çalışırlarken,elbetteki  bilimsel olarak Uygur Türklerine yanı kendi toplumuna de dolaylı yoldan da olsa hizmet etmişlerdir.  Başka türlü de bu insanların yaşamalarına ÇKP.rejimi imkan vermemektedir.

قەشقەر ئۇنىۋېرسىتېتىنىڭ مۇدىرى پروفېسسور ئەركىن ئۆمەر.

Bu bilim insanları ÇKP Faşizminin Müslüman Türklere yaptığı insanlık dışı  baskı ve zulmüne insan, Müslüman Türk olarak “BİLİM ADAMLNĞI” adına şimdiye kadar   sustular ve İşgalci Çin rejiminin soykırım uygulamalarını alanya Escort görmemezlikten geldiler. Bunun sebepleri konusunda benim gibi düşünmeyenler  ve bu durumu  başka türlü yorumlayanlar olabilir.
Bu suskun bilim insanlarının Çin Nazi Kamplarına atılarak yavaş yavaş lanetli Çin usulü işkencelerle öldürülmek sırası bugün kendilerine gelmiş bulunuyor. Her şeye rağmen,bu bilim insanları bizimdir ve elbette sahip çıkılmalıdır ve sahip çıkacağız da. Geçtiğimiz yılın sonlarında Pekin’de kaybolan hala akibeti hakkında haber alınamayan Uygur Türkü ünlü Halk Bilimci Prof.Dr. Rahile Davut’tan sonra yaşları ileri yaşlarda bulunan (bir çoğunun yaşı 80’ı geçmiştir.)   Prof. Azat  Sultan, Halk Bilimci Abdulkerim Rahman, ile Kaşgar Üniversitesi’nden Çin’in dünya’ya Kaşgar’ın Baylığı/ Kaşgar’ın zenginliği olarak lansettiği   ve biliminin  yanında  ÇKP.üyesi ve yöneticisi olarak kendilerine de sadakat ile hizmet eden 4 Profesör Ünvanli bilim adamını hapsederek Çin Nazi Kamplarına hapsettiği   ÇKP.  medyasından öğrenilmiş ve  bağımsız basına da  bu haberler    yansımıştır.

Ayrıca,yine Edebi Tercümeler Dergisinin Yayın Yönetmeni  48 yaşındaki Kayser Kayyum  göz altında iken,  kendisine yapılan baskı zulüm ve işkencelere dayanamayarak  yüksek katlı binadan atlayarak intihar etmiştir.

قەشقەر ئۇنىۋېرسىتېتىنىڭ مەكتەپ پارتكوم دائىمىي ھەيئىتى پروفېسسور گۈلنار ئوبۇل.

Bütün bunlar sadece  Çin İşgal yönetiminin   açıklanmasını uygun addederek haber  verdikleridir. Çin’in gizlediği ve haklarında bilgi vermediği belki de onlarca bilim insanının aynı akibeti paylaştıkları da tahmin edilmektedir.

Dünya’da insan hayatından daha  değerli bir varlığı ve  nesnenin bulunmadığı elbette hepimizce kabul edilen bir husustur.

ABD’de bulunan bir çok Üniversite’de görevli halk bilimci Bilim insanları  ortak bir açıklama yaparak bu tutuklamalara tepkilerini ortaya koydular. İngiltere  ve İsveç gibi  ülkelerde yaşayan Uygur halk bilimi sahasında çalışan Alimler de de açıklamalar yaparak bu tutuklamalara tepki gösterdiler ve bir an önce serbest bırakılmalarını talep eden  ortak bildiri yayınladılar.

ABD’de yaşayan bir kısım Halk bilimciler ortak mektup kaleme alarak ABD.yönetimi ile ABD’nın Pekin Büyükelçiliğine yolladılar ve bu bilimi insanlarının serbest bırakılması için girişimlerde bulunmakalarını istediler. Ayrıca Washington’daki Çin Büyükelçiliğine de başvurarak Rahile Davut’un akibetini öğrenmek istediklerini ve bir an önce serbest bırakılmasını talep eden yine ortak imzalı mektuplan sundular.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, iç mekan
Geçmişte Doğu Türkistan’a giden ve  bu bilim insanları ile ile tanışan,görüşen ve mesleki ve bilimsel konularda ilişkileri ve şahsi dostluklar kuran  sayın bilim insanlarımız ;

Günümüzde  Çin Nazi Ölüm kamplarına atılan bu bilim insanları  için   sizler de lütfen harekete geçiniz !
Ortak bir bildiri kaleme alarak ve imzalayarak Ülkemiz makamları ile Üniversitelerimiz ve STK.ları lütfen harekete geçiriniz !

Bu konuda Ülkemizdeki Çin Temsilcilikleri ile Çin Komünist yönetimi  Makamlarına  tepkilerini ve taleplerinizi iletiniz !

Çoğu 80’lı yaşlarda olan bu bilim insanlarının serbest bırakılmalarını talep ediniz !

Bu önerilerimizin gerçekleştirilmesi ile bu insanların  serbest kalabilecekleri ve durumlarının olumlu yönde değişebileceğinin çok zor olduğu  da aşikardır.  Çünkü ÇKP- Nazi yönetiminin günümüzde dünyanın gözleri önünde Hitler Almanyası’nın NAZİ  soykırımlarından   daha beter  uygulamalarını bugün dünyanın gözü önünde  pervasızca uygulamaktadır.  Doğu Türkistan’da İşgalci bir yabancı  güç ve ülke konumunda bulunan ÇKP Yönetimi temel İnsan hakkı, adalet,hak-hukuk ve insanların  en değerli  ve  kutsal hakkı olan yaşama hakkını pervasızca çiğnemekte  21.yüz yılda dünyanın zorbalığına oynamaktadır.Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, takım elbise

Ancak, bir insan,bir Müslüman Türk ve  değerli bilim insanları olarak sizlerin bu soykırıma  tepki vermeniz tarihe not düşecek değerdedir.

Zalimin zulmünü onun yüzüne haykırmak,  ona atılan okkalı bir tokat olacaktır.

Bu konuda acilen ve  ivedilikle  harekete geçmelerinizi önemle bekliyoruz.

Bu konuda yapacağınız değerli girişim ve faaliyetleriniz için   şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım

Etiketler: » » » » » » » » » »
Share
1414 Kez Görüntülendi.