logo

trugen jacn

AY YILDIZ SPOR KULÜBÜ BURSA’DA DOĞU TÜRKİSTAN KONULU KONFERANSI DÜZENLİYOR

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, yazı

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Yüce Duyguların,Türk İslam Ülküsünün bitmez tükenmez kaynağı Mazlumların sığınak ve istinatgahı insanlık Vicdanın ve İslam imanının Bulağı ANADOLU’muzda yaşayan Kardeşlerimizin İşgalci Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklere karşı baskı, zulüm, işkence,insanlık dışı cinayetleri ile dini, ve etnik soykırım uygulamalarına karşı hassasiyeti ve tepkileri   devam ediyor.

Bursa Merkezli AY YILDIZ  Spor Kulübü Derneği Başkanı dava adamı Sayın Kerim Gürsel Çelebi Bursa’da DOĞU TÜRKİSTAN konulu bir konferans düzenliyor.
Konferansın Konuşmacıları Dr. Öğretim Üyesi Ali Ahmetbeyoğlu, Araştırmacı-Yazar Hamit Göktürk ile Dr.Ferhat Kurban Tanrıdağlı olup,Konferansın Moderatörlüğünü Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Erdem Özdemir’in yapacağı bildirildi.
Konferansta İşgalci Çin’in Müslüman Türklere karşı uyguladığı baskı,zulüm, insanlık dışı cinayet, asimilasyon ve soykırım uygulamaları ile Çin Nazi KampLarında tutulan 1-3 milyon arasındaki Uygur,Kazak ve diğer Müslüman Türklerin durumları ve son gelişmeler  bilim insanları ve konunun uzmanlarınca ayrıntılı olarak ele alınıyor bu konuda yeni ve güncel  bilgiler ve yapılması gerekenler hakkında görüş ve öneriler de ortaya konuluyor.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi

Amacımız Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin Sesi Olabilmek 
AYYILDIZ Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Sayın Kerim Gürsel ÇELEBİ Doğu Türkistan Konferansı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi ; “ Biz bu konferansımız ile Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizin sesi ve bir nefesi olmak istedik. 6 Ekim 2018 Cumartesi günü Ördekli Kültür Merkezinde düzenleyeceğimiz projede Doğu Türkistan’ı ele alacağız.  “Esaret Altınıdaki Türk Yurdu : Doğu Türkistan” adı altında düzenleyeceğimiz konferans Ata yurdumuz’da yaşayan Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın çok zor ve sıkıntılı dönemden geçtiği bir süreçte derneğimiz tarafından  düzenlenmiş bulunuyor. Doğu Türkistan’daki baskı,zuulüm ve soykırımlar bu Konferans vesilesi ile  bir kez daha gündeme getirilecek ve Bursalı Hemşehrilerimizin duyarlılığını ortaya koymuş olacağız. Ayrıca,  halkımızın de Doğu Türkistan konusunda bir  kez daha tekrar  bilgilendirilmesini sağlamış olacağız. Günümüzde iletişim teknolojisinin çok geliştiği bir  dönemde  yaşıyoruz.

Bursa’da ettiğimiz duaların, haykırdığımız bu isyan,tepki  ve protesto seslerinin Doğu Türkistan’da milli kimliğini dini inancını ve insanlık onurunu korumak ve devam ettirmek için ölüm-kalım mücadelesi vermekte olan Soydaşlarımıza mutlaka ulaşacaktır ve bizler buna yürekten inanıyoruz..Bugün Doğu Türkistan’la aramızda binlerce Km.mesafe vardır. Fiziki olarak belki çok uzağız ama duygu olarak bizim en yakın olduğumuz ve gönül birlikteliğimizin hiç kesilmediği ve eksilmediği Çin Seddinin başladığı doğu’daki en uzak ama Ata toprakları olan  Türk coğrafyamız  olarak biliyoruz. Bu Konferans ve benzeri  kültürel  faaliyetlerimiz ile mazlum Kardeşlerimize bir ses ve bir nefes olmak  istiyoruz.

Görüntünün olası içeriği: 14 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz bizlerden şunları bekliyor  ; ” Türkiye’de yaşayan  Doğu Türkistanlılar olarak Doğu Türkistan’a cephane gönderin, Asker gönderin ve  para gönderin demiyoruz.  Yakın  ilişkiler kurduğunuz  Çin yönetiminin   Dindaş ve Soydaşlarınız olan  Müslüman  Türklere karşı uyguladığı baskı,zulüm ve soykırıma  “Durun !  Artık Yeter!  Allah rızası için bunu yapın diyoruz.” demektedirler.

Allah Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.Direnme güçlerini ve sabırlarını  arttırsın.Dualarımız ve tüm kalbımizle Kardeşlerimiz ile birlikte olduğumuzu belirtme ve bunu  ifade etmek istiyoruz.”şeklinde konuştu.

Bursa’mızda Önceki yıllarda da Doğu Türkistan Türkleri ile ilgili bir    çok faaliyetlere imza atan AYYILDIZ  Spor Kulübü Derneği   Doğu Türkistan Türklerinin çok zor ve sıkıntılı  bir süreçten geçtiği  bugünlerde yine bu kez  değerli Başkanımız Kerim Gürsel Çelebi’nin girişim ve  öncülüğünde   Doğuu Türkistan Konferansı düzenlemiş olması  Muhacerette yaşayan Doğu Türkistan Türkleri için büyük bir moral.mutluluk  ve ilham kaynağı olmakta  minnet ve şükranla karşılanmaktadır.  Yazımızda bu faaliyetlere ait  çeşitli resimler yer verilmiştir.

.Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM) olarak Bursa AY YILDIZ  Spor Kulübü Derneğimize  ve  çok Değerli Başkanımız Kerim Gürsel Çelebi’ye ve emeği geçen bütün her kese minnet ve şükranlarımızı sunarız.Allah kendilerinden razı olsun

Görüntünün olası içeriği: 12 kişi

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1824 Kez Görüntülendi.