logo

trugen jacn

MUHAFAZAKAR SABAH GAZETESİNİN MÜSLÜMAN TÜRKLERİN KATİLİ ÇİN YANLISI TAVRI !

Yücel  TANAY

Yayın Çizgisinin temelini Doğu Türkistan karşıtlığı oluşturan sözde muhafazakarların Çin yanlısı gazetesi sabah Doğu Türkistan bağımsızlık hareketini karalamak için Doğu Türkistanmda İşgalcı olan Çinin ağzını kullanıyor.Adeta Çin komünist partisinin yayın organı Halkın Günlüğü Gazetesi..
Türkiyede Çin yanlılarını sadece Perinçek grubu( Vatan Partisi, Aydınlık Gazetesi, Teori Dergisi..V.s)olarak bilirdik,Fakat Doğu Türkistanlıların katili Çin Kızıl faşizmine sempatı duyan sözde muhafazakarlarda varmış, Sabah gazetesi bunlardan biri.​

Sabah gazetesinde çıkan Doğu Türkistanla ilgili haberlerde hep Çin ağzıyla Sincan tabiri kullanılıyor.

Gazete yayınlanan Kara Propaganda adlı yazıda şu ifadeler kullanılıyor.Al-Mönitor gazetesinde yayınlanan Metin Gürcan imzasıyla “Ankara Çin’in Uygur Türklerine işkence iddialarına tuhaf bir şekilde sessiz” başlıklı bir haber yayınlanarak bilinçli bir algı operasyonu yapılmaya çalışıldı. Çin yönetiminin 1 milyondan fazla Uygur Türkü’nü toplama kamplarına alarak işkence ve zulme tabi tuttuğunu iddia eden haberin, Çin tarafından yalanlanmasına rağmen gündeme getirilmesi dikkat çekti. Sitenin, Türkiye-Çin ilişkilerindeki yakınlaşmanın olduğu dönemde böyle bir haberi servis ederek neyi amaçladığı ise merak konusu. Diyerek haber yapmışÇinci Sabah gazetesi

Sabah Gazetesi önce Şu sorulara cevap vermelidir ;

  1. Çin yönetiminin 1 milyondan fazla Uygur  ve Kazak Türkü’nü toplama kamplarına alarak işkence ve zulme tabi tuttuğunu iddia eden haberin, *Çin tarafından yalanlanmasına rağmen* iddiaları ile gündeme getirilmesi dikkat çekicidir.  Sitenin, Türkiye-Çin ilişkilerindeki yakınlaşmanın olduğu dönemde böyle bir haberi servis ederek neyi amaçladığı ise merak konusu olmaktadır.
  2. Bunlara bir  cevap vermeniz gerekir !
  • *Yaşlı annem ve kardeşlerim 2 senedir yok!?!
  • *Türkiyedeki 50 bini  aşkın Uygur’u sorun birinin annesi, birinin Babası, birinin eşi, birilerinin de ablası Kardeşi kamplarda!!!
  •  Ebeveynleri Türkiye’de okusun diye İstanbul’a getirip bıraktıktan sonra dönüşte kampa atılanların öksüz çocuklarına sorun!!!
  • bütün uygur diasporası izdırap ve psikolojik travma içinde haykırırken allahtan korkun bari iyilik yapamıyorsanızda kötülükte yapmayın.
  •  Kazakistan yönetimi  Çin kampı mağduru vatandaşları için Çine nota verdi! Gözünüzü açın.

3.  BM 1 milyon kamp tutsağı Uygurların serbest bırakılması çağrısında bulundu. Kulağınızı açın.!!!

4.  38 Pakistanlı kampta tutsak kalan eş ve çocukları için Pekin’e gitmiştir !!

5. Türkiye’den de birçok Uygur asıllı Türk vatandaşları Türk vatandaşı olmalarına rağmen kamplarda. Ve hapislerde tutsak!!! Her şeyin arkasından ABD var diye milyonlarca mazlumun ahını almayın. Kimse kimsenin arasını açmaya çalışmıyor, sadece acıdan kavrıyor haykırıyor. Çığlık atma ve feryat etme hakkımızı da elimizden alamasınız sayın gazeteci kardeşler!?!? İyilik yapamıyorsanız bari susun  !

6. Muhafazakar  olduğu ileri sürülen  Sabah gazetesinin kime ve ne için hizmet ettiği açık ve net olmalıdır. Gazete doğrulardan, gerçeklerden  ve  Çin’in mağduru Müslüman Türklerden yanı mazlum ve mağdurlardan mi yana ?

Yoksa  21.yüzyılda insanlığın yüz karası olarak kurduğu  Nazi Almanyası’ndaki  ölüm kamplarından dahi  beter  Eğitim Merkezleri adı ile kurdukları Çin Nazi Kamplarında tutulan 1-3 milyon mazlum insanların,Türklerin  ve Müslümanların katili ÇKP İşgal yönetimindan mi yana ?
Çin’in zulmünü anlatmaya çalışıyoruz da, SABAH Gazetesi’nin yaptığı habere bakar mısınız? Çin’in ağzıyla haber yapmışlar.
Neymiş, “Çin, iddiaları yalanladığı halde” diye, Çin’in zulmünü dillendirenleri nerdeyse “Türkiye aleyhine çalışan hainler” diye ilan edecek.

Etiketler: » » » » » »
Share
2289 Kez Görüntülendi.