logo

trugen jacn

ÇİN,AJANLARINI KULLANARAK ABD’DE YAŞAYAN UYGURLARA ŞANTAJ YAPIYOR

Komünist Çin’in ABD’ye yolladığı Çinli casuslar ABD’de yaşayan   Uygurları Çin’deki aileleri üzerinden  tehdit ederek  onları Çin yönetimine “Gönüllü” olmaya mecbur etti ve onları  gözetim altına aldılar .   

                                              Cory Doctorow   Ağustos 2018
 

Çin Casusları ve  Polisleri  Artık ABD.Topraklarında Yaşayan Uygurları de  kontrol ve gözetim altına almaya ve ülkelerindeki  şiddet ve  baskılarını de bu topraklarda de  devam ettirmeye çalışıyorlar.   

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Çin devletinin  çok sıkı ve baskın  bir şekilde  Müslüman Uygur azınlığı üzerinde  Beyin Yıkama amacı ile  Yeniden Eğitim Merkezleri adını verdikleri  Toplama  kamplarında bir milyon insanın hapsedilmesi ve işkenceye maruz kalması ve bastırılması, Çin’in kendisi ile sınırlı değil.

ABD’de iltica ve ya göçmen olarak gelerek yerleşen  Uygur göçmenleri Çin’deki aile üyeleriyle iletişim  kuramadıklarını bildirdiler.  Bu durumdan yararlanan ve bu Ülke’de bulunan Çinli casusların Uygur göçmenelerin Ülkelerinde bulunan aile ve yakınları üzerinden onlara baskı ve şantaj yapmaya başladıkları bildiriliyor. Çinli casuslar ilk etapta bu kişilerden kendilerinin ve  ailelerinin kimliklerini, araba plaka numaralarını, banka kartı numaralarını ve telefon numaralarını   kendilerine teslim edilmesini  istediler.  Çinli casuslar daha sonra bu  Uygurları  tehdit ve şantaj yapmaya başladılar. Kendileri ile  işbirliği yapmadıkları takdirde  Ülkelerinde bulunan ailelerine karşı  misilleme  yapmakla tehdit ettiler. Kendilerine iletilen mesajlarla , Uygur göçmenlerin  ulusal kimlik kartları  başta olmak üzere bütün kişisel bilgilerini kendilerine vermelerin  gerekli olduğunu  söylüyor.

Geçtiğimiz aylarda, ABD’de yaşayan  bir kısım  Uygurlar, Çin’deki yetkililerden  de benzer talepler aldılar ve Çin’deki aile üyeleri tarafından yerel kamu güvenlik bürosu yetkililerinin resmi ziyaretleri için ödeme yapıldı. ABD’nın Doğu kıyısında yaşayan bir Uygur, The Daily Beast gazetesine yaptığı açıklamada  Çin polisinin, kendisinin  çalıştığı Üniversite ile olan  iş sözleşmesi’ninin  bir kopyasını talep ettiğini söyledi; Bir başka  Uygur göçmene ise,  akademik danışmanlarından bir mektup vermelerini istedi.  Bu taleplerini yerine getirmedikleri  takdirde  ülkelerindeki  aile üyeleri ile  akrabalarının tutuklanabileceği  uyarı ve tehdidinde bulundular.

Georgetown Üniversitesi Çin ve Orta Asya tarihi profesörü James Millward, “Öğrenciler ya da gazeteciler ya da normal  insanlar  yanı kim olursa olsun, Çin yönetiminin  yurt dışında yaşayan  Uygurlara karşı  bu etkileme,baskı,tehdit   ve sindirme vakalarının çoğunu duydum” dedi.

Prof.Dr.Milward  Çin yönetiminin ABD ve Avustralya gibi ülkelerde yaşayan Uygurlardan  Asistanlar, yeşil kart sahipleri  olmak üzere her kese  bu baskı ve şantaji devam ettirdiklerini   de ifade etti.,

Kaynak :  /boingboing.net/2018/08/17/genocide.html/amp?__twitter_impression=true

 

Etiketler: » » » » »
Share
1552 Kez Görüntülendi.