logo

trugen jacn
18 Temmuz 2018

ABD.TÜRKİYE VE JAPONYA’DAN KORKUYOR ÇÜNKÜ TÜRKİYE GELECEĞİN SÜPER GÜCÜ

Ömür ÇELİKDÖNMEZ

Bir önceki yazımın son cümlesi; ‘günümüzün Abdürreşid İbrahim’i, Toyama Mitsuru’su kim?’ sorusuyla bitiyordu. Oldukça ilgi çektiğini söyleyebilirim. Kadim üstad, muharrir Metin Hasırcı Beyefendinin Japonyaya askeri ateşe göreviyle gönderilen Rüştü Erdelhun hakkında ; “-27/Mayıs/ 1960 ihtilalinin devirdiği bir genelkurmay başkanımızdı.” malumatı beynimde şimşek çaktırdı. Acaba Türkiye; II. Dünya savaşı öncesinde Japonya ile başlattığı askeri işbirliğinden dolayı mı bu darbeyi yaşamıştı? Bir başka gönül dostu, uluslararası ilişkiler ve savunma sanayi uzmanı Bülent Okyar; ABD’de ‘Gölge CIA’ olarak bilinen Stratfor düşünce kuruluşunun başındaki George Friedman’ın Japonya/Türkiye işbirliğinin ABD’nin sonunu getirebileceğine dair görüşlerinden söz edince, demek ki dedim kendi kendime; Amerikalı sığır çobanları korkulu rüya görüyorsa tabirini de yapıyordur. İşte bu rüya tabircisi Stratfor’un başındaki George Friedman’ın korkusunu tetikleyen bir başka gelişme hiç şüphesiz,
Türkiye’deki görevine yaklaşık bir yıl önce başlayan Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’nın Japonya Öz Savunma Kuvvetleri Günü resepsiyonunda Türkçe, “-İki ülke arasındaki dostluğun ve iş birliğinin daha da ileri gideceğini, İki ülke arasındaki mesafenin uzak olmasının bir anlam ifade etmediğini” belirterek “-Türkiye ve Japonya iki devlet tek yürektir” demesiydi.

Dünyanın en çok izlenen stratejik araştırma şirketlerinden Stratfor’un kurucusu siyaset bilimci Dr. George Friedman 2009 Ocak ayında; “Gelecek 100 Yıl- 21. Yüzyıl için Öngörüler -The Next 100- A Forecast for the 21st Century” kitabını yayınlamıştı. Kitabın içeriği George Friedman’ın 1996’da kurduğu STRATFOR’un ismi ile örtüşüyor. Çünkü STRATFOR; ‘Stratejik Tahmin’ kelimelerinden türetilmiş. Stratfor, Teksas’ın Austin kentinde1996’da kurulan özel bir istihbarat kurumu. Başındaki George Friedman’ın “Amerika’nın Gizli Savaşı”, “Savaşların Geleceği” gibi başka kitapları da mevcut. Türkiye’deki gelişmelerle ilgili olarak, Friedman tarafından kaleme alınan analizi “Türkiye-Yeni Osmanlıcılık” ve yeni ABD yaklaşımı konusunda ilginç bir çalışma olarak nitelenmişti. Friedman ve başında bulunduğu Stratfor, Pentagon’a da danışmanlık yapıyor. Stratfor, Asya’da 1997’de kriz yaşanacağını ABD yönetimine çok önceden bildirmişti.
“The Next 100- A Forecast for the 21st Century” kitabı; inanılmaz senaryolar ve tahminler içeriyor. Örneğin Rusya ve Çin gerileyip çöküyor, Üçüncü Dünya Savaşı çıkıyor ama uzayda gerçekleşiyor. Üstelik Türkiye de olayların merkezinde. Ortadoğu, Balkanlar, Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika’ya hakim bir imparatorluğa dönüşen Türkiye, hilafeti de canlandırmıştır.

Japonya Çin’in ve Rusya’nın Pasifik sahillerinde hakimiyet kurmuş durumdadır. Türkiye ise gerileyen Rusya’nın çıktığı Kafkasları kontrol etmektedir, Güney Ukrayna ve Güney Rusya’da büyük bir etki alanı oluşturmuştur. Kırım ve Odesa bölgeleri en yoğun Türk yatırımı alan yerlerdir. Türk etkisi Kafkaslar üzerinden Kazakistan’a ulaşmıştır. Balkanlar’da hakimiyet tesis etmiştir. Irak ve Suriye Türk bölgesine katılmışlardır. Petrolün önemi azaldığı için Arap yarımadasındaki devletler zayıflamıştır. Onlar da İran’a karşı Türk himayesini tercih etmişlerdir. Mısır çökmüş, Türkiye etkisini Mısır üzerinden Kuzey Afrika’ya yaymaktadır. Bu etki genleşmesini Türkiye; yumuşak güç (soft power) yöntemi ile silah kullanmadan ekonomik gücü ve siyasi etkisi ile gerçekleştirmiştir.Bilindiği gibi ‘yumuşak güç/soft power’ üzerinde etki kurma yöntemiyle bir kişi ya da topluluk üzerinde söz sahibi olma, dediğini yaptırma yeteneğidir. Ekonomik, siyasi ya da eylemsel müdahale içermemesi bağlamında kaba kuvvetten ayrılır. Strateji medyumu George Friedman’ın; “-yüzyılın sonlarına doğru ABD ile Türkiye-Japonya ittifakı arasında bir çatışma yaşanacak. Bu savaş bugüne kadar var olan klasik silahlarla yapılan savaşlardan tamamen farklı olacak. Yani bugünden bir tür bilim kurgu gibi görünen bir savaş yaşanacak. 21’inci yüzyılın gidişatını bu savaşın sonucu belirleyecek.” demesi, boşuna değil!

Neden mi? Çünkü neredeyse doksan yıl önce Atatürk’ün Teşkilatı Mahsusa Asya masası şefi Abdürreşit İbrahim’i görevlendirdiği Japonya operasyonu başarıyla sonuçlanmıştır. Türk Abdürreşit İbrahim ile Japonya’nın önemli şahsiyetlerden, Japon milliyetçiliğinin ve Asyacılığının öncülerinden, Mançurya’dan itibaren bütün Asya’nın Avrupalı emperyalistlerden temizlenerek bölgedeki Asyalıların Japonya liderliğinde birleşmesini amaçlayan Genyousha Cemiyeti’nin ve Kokuryuukai (Kara Ejderhalar) Derneği’nin kurucu lideri Toyama Mitsuru’nun başlattığı hareket, bereketlenmek üzere. 1909’da Abdürreşit İbrahim ve Toyama Mitsuru’nun Tokyo’da kurdukları Ajia Gikai (Asya Meclisi) adlı cemiyet dünya imparatorluğuna dönüşüyorsa, Amerikalıların korkmasından doğal ne olabilir?

Lâkin biz Türkler deriz ki; korkunun ecele faydası olmadığı gibi Tanrı tektir ordusu Türktür.

Kaynak : http://kafkassam.com/abd-turkiye-ve-japonyadan-korkuyor-cunku-turkiye-gelecegin-super-gucu.html

 

Etiketler:
Share
695 Kez Görüntülendi.