logo

trugen jacn

İŞGALCI ÇİN,UYGURLARI KONTROL VE GÖZETLEMEK İÇİN MİLYARLAR SARF EDİYOR

ÇKP Faşist İşgalci Çin Yönetimi işgali altında tuttuğu Doğu Türkistan’da Müslüman Türkleri kontrol altında tutmak ve gözetlemek için  milyonlar sarf ediyor. İşgalci Çin’in  2017’de Doğu Türkistan’ı gözetlemek için kullandığı bütçe 9 milyar dolar.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

İşgalci Çin hükümeti varlıklarını inkar etse de, Doğu Türkistan’daki “Siyasi eğitim merkezi” adını verdiği, Nazi Almanya’sındaki toplama kamplarını andıran cezaevlerinin sayısı gün geçtikçe artıyor. İşgalci Çin Doğu Türkistan’daki bu kamplarda Uygur halkının yüzde 10’undan fazlasını tuttuğu tahmin ediliyor.

Bunlar, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Wall Street Journal tarafından belgelenen, dünyanın en sofistike vatandaş gözetim operasyonuyla yakından ilişkilidir. AgenceFrance-Presse’de yayınlanan bir raporda:

Sincan (Doğu Türkistan) güvenlik uzmanı Adrian Zenz’e göre, “Sincan (Doğu Türkistan) güvenlik harcamaları neredeyse yüzde 100’lük bir rakamla birçok harcama tutarını geçerek rekor seviyeye ulaştı, bu rakam 58 milyar yuan (9 milyar dolar) – sağlık harcamalarının iki katıydı” dedi.

“Yüz tanıma, iris tarayıcıları, DNA koleksiyonu ve suni istihbarat aynı zamanda Sincan (Doğu Türkistan) hükümeti tarafından, bölgenin 20 milyondan fazla nüfusunu izlemek ve takip etmek üzere “hiçbir çatlak, kör nokta, boşluk olmaması”ndan emin olmak için kullanılıyor.”

Çinli firmalar nakit para alıyorlar. Sincan'(Doğu Türkistan)daki beş hükümet sözleşmesi toplamda 280 milyon dolar tutarında. Bunun birçoğu kırsal alanda olduğu kadar kentsel alanlarda da kamera ekipmanlarına yöneliyor.

Kaynak : http://habernida.com/isgalci-cin-2017de-dogu-turkistani-gozetlemek-icin-kullandigi-butce-9-milyon-dolar/

Etiketler: » » » » » » »
Share
1543 Kez Görüntülendi.