logo

trugen jacn

ÖNCELİĞİMİZ DOĞU TÜRKİSTAN OLMALIDIR!

Muhsin İlyas Subaşı'nın Profil Fotoğrafı, Görüntünün olası içeriği: Muhsin İlyas Subaşı, gözlük ve yakın çekim

Muhsin  İlyas SUBAŞI 

Türkiye garip bir memleket oldu. Son dönemlerde hayra alamet gelişmeler olsa da çelişkiler yumağı giderek büyüyor.
Bir tarafta, yıllardır kuzu sarması olduğunuz Amerika ile ipleri geriniz. Neredeyse karşı karşıya çatışmaya girecek hale geliniz. Öbür tarafta, senin göbek bağının merkezi durumundaki Doğu Türkistan’ı işgali altında tutan Kızıl Çin’le siyasi flört yapınız. Olacak şey mi bu?
Bakın, daha birkaç hafta önce Doğu Türkistanlı bir Âlim, Muhammet Salih 86 yaşında hapiste işkence görerek öldürüldü. Hastanede tedavi gören 10 Türk çocuğunun belirsiz nedenlerle şehit edildiğini haberlerden öğrendik. 2002’den beri ülkemize gelip yerleşen Doğu Türkistanlıların liderlerinden Abdülkadir Yapçan Kızıl Çin’in çıkardığı kırmızı bülten üzerine İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındı, arkasından tutuklandı. Korkarız yarın onu da Kızıl Çin’in cellatlarına teslim etmek üzere iade ederiz!
Şimdi Filistin için gözyaşı döken kardeşlerime soracağım. Evet, Kudüs bizim ilk kıblemizdir. İnancımızın billurlaşan anıtı orasıdır, oradaki insanlar da Müslümandır. İsrail’in zulmü altında ve katil güçleri tarafından imha edilmektedir. Buna elbette yanacağız, yakılacağız. Ancak, Doğu Türkistan bizim ana yurdumuzun merkezi değil midir? Oradaki insanlar üstelik bizim soyumuzdan insanlar değil midir? Onlar da en az Filistinliler kadar Müslüman insanlar değil midir? Daha yakın zamana kadar, bir kısım insanların arkasından gözyaşı döktüğü Filistinlilerin Lideri Yaser Arafat Filistin eğitim Kamplarında bizdeki sol terör odaklarına eğitim vermiyor muydu? Bakınız bizim gösterdiğimiz tepkinin yarısı kadarını Arap olan Filistinlilere Arap devletleri göstermemektedir. Bizim yalnızca inanç bağımız var, onların ise hem inanç ve soy bağları bulunmaktadır.
Bunları unutarak taraflı hassasiyet bizim ne imanımıza ve ne Türklüğümüze yakışmaz!
Bugün Amerika’ya karşı duruşun onuruna ulaşmış bir ülkenin Kızıl Çin karşısında böylesine sessiz kalmasını anlamak istemiyoruz. Ayrıca, insanımızın da Filistin için sokaklara döküldüğü kadar Doğu Türkistanlılar için de meydanlarda olmasını bekliyoruz.
Unutmayalım; uluslararası politika taraflı olmakla değil, dengeli olmakla hassasiyet kazanır.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1428 Kez Görüntülendi.