logo

trugen jacn

İYİ PARTI GENEL BAŞKAN YRD.CİSİ KONCUK : DOĞU TÜRKİSTAN’İN DERT VE ELEMİ BİZİMDİR DE !

turkiye-saylam-iyi-partiyesi.jpg

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili adayı Sayın İsmail Koncuk, Doğu Türkistan Türkleri bizim öz kardeşlerimizdir.Onların dert ve elemleri aynı zamanda bizim de dert ve  elemimizdir. Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizi unutmamız asla mümkün değildir.  dediği açıklandı.
Özgür Asya radayosu Ankara Temesilcisi Erkin Tarım’a konuşan İYİ Partı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk Uygur Türklerinin günümüzdeki durumunun çok dramatik ve çok kötü olduğunun farkında olduklarını ifade ederek şunları söyledi ; “ Bizde bir söz vardır ; Kişinin önceki yaptığı bir hizmet,onun gelecekte yapacaklarının işaretidir.diye. Ben şahsen ve temsil ettiğimiz partimız olarak geçmişte Doğu Türkistan sorununa nasıl yaklaştı isek  ve ne gibi hizmetler verdi isek, bundan sonra da bu hizmetleri aynen devam ettireceğiz. Günümüzde Doğu Türkistan’da çok kötü ve acımasız bir insan hakları ihlali  var ve bunun çok iyi farkındayız. İyi yanı Yahşi adını taşıyan bir Partı’nın bir siyasi hareket insan hakları ve evrensel hukukun çiğnenmesini asla kabul etmeyecek ve bu ihlallerin ortadan kaldırılması için çalışacağı gayet doğaldır. Bir siyasi hareketin Doğu Türkistan’da veya bir başka bölgedeki hak ve hukuk ihlallerini görmemizlik ve duymamazlıktan gelmesi mümkün değildir. İnsan hakları ihllalerini görmemezlikten gelmek,es geçe mek ve gündeme getirimemek asla mümkün değildir. Biz Yahşi yanı İYİ  Partı olarak nerede ezilen bir halk varsa ,nerede insanlara zulmediliyorsa ona tepki vermeye devam edeceğiz. Baskı ve zulme  göz yummamız asla düşünülemez. Parti olarak adımıza uygun bir   bir siyaset takip etmeye kararlıyız.

Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizin Dert ve istırapları Partımızın de dert ve İstirabıdır
Doğu Türkistan yaşayan Kardeşlerimizin Çin’in  esaretinde  ağır baskı ve zulüm altında yaşamakta olduklarının çok iyi farkında ve bilincindeyiz. Durumlarının Çok ağır Olduğunun çok iyi biliyoruz.
.Onların sıkıntıları.,dert ve istırapları Partı olarak bizim de dert ve istirap ve elememizdir. Türk devleti olarak : eskiden beri Türkiye dışında yaşayan Kardeşlerine özellikle Doğu Türkistan‘a sahip çıkmış ve çıkmaya devam edecektir.
Son Zamanlarda Hükümetlerin,Medya’nın ve Sivil Toplumun Doğu Türkistan Sorununa Bakışı
Doğu Türkistan sorununun son zamanlarda adeta karartılması ve üstünün örtülmesi hükümetin dünya görüşü ile ilgili bir meseledir. Son zamanlarda yanı başımızdaki Kerkük,Suriye Türkmenleri ve özellikle Doğu Türkistan meselesine yeterli derecede gündeme getirilmemesini ben bu  anlayışa  bağlıyorum. Müslüman Türkler Türk-İslam ve dünya kültür ve medeniyetine büyük katkılar sağlamış bir Millettir. Biz Türkiye Türklerinin ve diğer Türklerinin kültür ve medeniyetimizin şekillendiği ata yurt Doğu Türkistan merkezli Türkistan coğrafyasıdır. Bugün Doğu Türkistan’da olup bitenleri kabul etmek mümkün değildir. Filistin başta mazlum Müslüman Kardeşlerimizin sorunları da elbetteki biz Türklerin ve Türk devletinin aslı bir sorunudur. Ancak,Filistin meselenin dillendirilmesine karşılık,Doğu Türkista’ı duymazlıktan ve görmezlikten gelmek eşit ve adil bir davranış olmadığı gibi  insani bir tutum asla değildir. Siyasi partilerimiz, Medya ve STK.lar görevlerini yapmalı ve bu insanlık dramını gündeme  Taşımalıdır.
Doğu Türkistan’da büyük bir insanlık dramı Yaşanıyor
Günümüzde Doğu Türkistan’da tarihin en ağır ve  acımasız ve vahşi  bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Bu durumu bizim bildiğimiz gibi küresel güçler ve bütün dünya çok iyi bilmektedir. Ancak,tepki ve sorunun çözümü noktasında her kes susmaktadır. Bunun nedeninin 1,5 milyar nüfuslu ve ekonomik yönden güçlü bir ülke olan Çin  olduğunu tahmin ediyorum. Ancak,Türkiye olarak bu soruna daha aktif bir pozisyon takınabiliriz. Çin ile ticaret açığımız çok fazla.Çok mal almamıza rağmen,Çin bizden almıyor veya çok az ithalat yapıyor. Türkiye Çin mallarına sınırlama getirebilir. Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizin üzerindeki baskı ve zulüm için Çin yönetimi ile müzakereler yapılabilir. Ancak, Hükümetlerden şimidiye kadar bu yönde bir tutum göremedik. Seçimlerden sonra kurulacak yeni hükümetin bu drama ele atacağını düşünüyorum.

İsmail Koncuk Olarak Doğu Türkistan Meselesini Nutmam Asla Mümkün değildir
Benim Atalarım Doğu Türkistan’ın Kaşgar şehrinden gelmişler. Ben Atalarımın dolayisiyle benim de vatanım Doğu Türkistan’ı nasıl unutabilirim ki ? Ben Doğu Türkistan’ı unutmam büyük bir vefasızlık örneği  ve büyük bir utanç olarak bana karşı bir kara leke olacaktır.

İsmail Koncuk Kimdir ?
İsmail Koncuk aslen Kaşgar’dan Türkiye’ye göç ederem yerleşen bir ailenin evladı olarak Türkiye’de doğmuştur.Türkiye’nin 450 bir üyeli en büyük kamu Sendikası olan olan Memur Sendikası ‘nın uzun yıllar Genel başkanlığını yapmış ve Doğu Türkistan davası ile yakından ilgilenmiş ve toplantılar ve bir çok etkinlikler gerçekleştirmiştir. Bir süre önce Memur-Sen Sendikası Genel başkanlığından istifade ederek siyasete atılmış ve İyi Parti genel Başkan yardımcısı olarak seçilmiştir.Kendisi ayrıca 24 Haziran Seçimlerinde bu partı’den Milletvekili adayıdır.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1226 Kez Görüntülendi.