logo

trugen jacn

ÇİN,DOĞU TÜRKİSTANLİ KAZAK BİLİM İNSANI KALİBEK’İ DE NAZİ KAMPINA HAPSETTİ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi  (UYHAM)

ÇKP-Faşist yönetiminin işgalı altındaki Doğu Türkistan’da bu ülkenin tarihi sakinileri ve asıl sahipleri olan Müslüman Türkleri bir an önce  toptan yok etmesi için özellikle atadığı Çin Nazi’si Cin Cavenggou’nun acımasız ve insanlık dışı vahşet  ve soykırım uygulamalarını devam ettiriyor. Çin yönetimlerinin tarihi  ve milli bir  yok etme projeleri olan Rakiplerini  bölerek Tek Tek Yok etme yöntemlerini Türkistan coğrafyasında  ustalıkla devam ettiriyor.Yıllardan beri   Uygurları acımasızca bastıran, zulüm,işkence ve envaiçeşit Çin  işkenceleri yok etme projelerini gerçekleştiren Çin,Kazak Türklerine  pek dokunmuyor ve pozitif ayrımcı bir siyaset uyguluyordu. Son zamanlarda ise, İşgalcı Çin bu yok etme projelerinin 2, aşamasına geçmiş bulunuyor.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, kalabalık ve açık hava

Çin’in  , Uygurlara  İcra Ettiği  Baskı,Zulüm ve Soykırım Bu Kez Kazaklara

İşgalcı,Soykırımcı ve Katliamcı Çin yönetimi ” Yakındaki düşman olarak tanımladığı  Uygurları Yok ettiğini düşünüyor ve bu kez yok etme  ve soykırımlarını     yıllardan beri pek dokunmadıkları Kazak Türklerine uygulumaya başladığı görülüyor. Çin Nazisi Çin. iş başına geldikten sonra Doğu Türkistan’da yaşayan Kazak Türklerinin önce aydınları,bilim adamları ve  toplum ve kanaat önderlerini yok etme  uygulamasına geçmiş bulunuyor.

Tanınmış Kazak Tip Bilim İnsanı Kancarbayoğlu Çin  Nazi Kamplarında

Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistanlı Kazak Türklerinden tanınmış tıp bilim insanı, yıllardan beri   Altay şehri tıp  Enstitüsü’nde akademisyen olarak yüzlerce doktor ve bilim insanını yetişmesini sağlayan ayrıca,  geleneksel tıp alanında   bölge   coğrafyasının  yakından tanıdığı  Kabibek Kancarbayoğlu’nu de tutuklayarak Çin Nazi Kamplarına kapattığı bildirildi.

Kazak Haber’in  verdiği habere göre  Kalibey Kancarbayoğlu Eylül 2017’de hiç bir gerekçe gösterilmeden tutuklanmış  Siyasi Eğitim Merkezi olarak tanımlanan gerçekte ise  Hitler’in ölüm kamplarında daha beter olan Çin Nazi Kamplarına kapattıkları açıklandı.

Kancarbayoğlu  Türklük  Aşığı ve Türkiye Hayranı Bir  Bilim İnsanı
Kalibek  Kancarbayoğlu   tıp  bilim insanı olmanın  yanı sıra fikir ve düşünceleri  ile bir Türklük ve Türkiye hayranı ve aşığı bir entellektüel olarak biliniyordu.  Geçtiğimiz yıllarda dafalarca Türkiye’yi ziyaret etmiş  ve İskanbul’un tarihi mekanlarını  görmüş ve Kazak Diasporası ile yakından tanışmıştı.  Türk bayrağının rengine ve ay yıldızına sevdalı idi.Türk Bayrağını her gördüğünde duygulanırdı.  Türklerin tarihi savaş menkibelerini dinlediğinde  gözleri yaşarırdı. Tip adamı olmasının yanı sıra iyi bir Türk Tarihi uzmanı idi de.

Biz Türkler  Adalet,Merhamat ve Şafkat İle  Ülkeler Yönettik

Kalibak Kancarbayoğlu sohbetlerinde Türk tarihinin  ihtişamı ve  güzelliklerinden bahsederdi. Onun unutulmayan sözlerinin başında   şu cümleler gelmektedir ;  ” Türk medeniyeti dünya medeniyetinin ana unsuruyuz. Dünya tarihine bakın gelişime ayak uyduramamış bir çok medeniyetin zaman içinde yok olup gittiğini görürsünüz Birde bizim medeniyetimize bakınız. Biz  Yönetici Türkler olarak  kendi toplumumuza olduğu gibi tüm halklara adalet,merhamet ve şafkatla muamele ederek yönettik.   Her alanda insanlık dünyasının gelişimine hizmet ettik. Tıp’ta 10 asır öncesundi  Altay dağlarındaki yazıtlarda bizim izlerimize rastlayabilirsiniz. Bu yazıtlarda ( Küttibide’de)  yalnız  biz vardık.Ünlü Hekim Lokman’ı ecdatlarımız dünya’ya tanıtmıştır.Bin yıl önceki tarihe bakın.Orada  da  Ebu Nasır El Farabi Atamızın şahsında bizleri görürsünüz. ”

Ä°lgili resim

Çin Baskı ve Zulmü Kazakistan Parlamentosunda

İşgalcı Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da yaşayan Kazak Türklerine baskı,zulüm ve insanlık dışı uygulamaları Kazakistan Parlamentosu’nda da gündeme taşındı.  Çimkent(Shymkent) Milletvekili Bekbolat Tilevhan Kazakistan Meclisinde  söz alarak Doğu Türkistan’daki Çin zulmü ile  Doğu Türkistan’daki Kazak Türklerinin sorunlarını dile getiren  bir konuşma yaptı.Milletvekili Tilevhan Kazakistan Hükümetinden bu konuda  Çin yönetimi nezdinde yeni ve etkin girişimlerde bulunmasını da talep etti.

Kaynak  : Kazak Haber (Facebook) — ABAİ.KZ

 

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2562 Kez Görüntülendi.