logo

trugen jacn

ÇİN’İN ŞEHİT ETTİĞİ KAZAK TÜRKÜ İMAM AHMET HOCA İÇİN GIYABI CENAZE NAMAZI KILINDI

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, ayakta duran insanlar

 Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Çin’in işgalı altındaki Doğu Türkistan’ın  Altay  Bölgesinde  Kazak Türklerinin yaşadığı bir Köy Camisinin imamı iken,geçtiğimiz aylarda tutuklanarak Çin Nazi Kamplarında kapatılan ve buradaki olumsuz hayat şartları ve Çin’in baskı ve zulüm ve iştenceleri  ile şehit edilen Kazak Türkü din adamı ve Cami İmam Hatibi  Ahmet  Hoca  ve  Çin’in şehit ettiği diğer Türkistan Şehitleri için Zeytinburnu Emine İnanç Vakfı-İstasyon  Cami’inde  23 Şubat 2018 günü Cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı ve  daha sonra İmam Ahmet Hoca ve tüm şehitlerimiz için dualar edildi.Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, at, dağ, açık hava ve doğa

Çin işgal yönetimi Kapalı Eğitim Merkezi adını verdikleri  aslında Hitler Almanyasının Nazi kampları örnek olarak kurulan bu  Çin Nazi Kamplarında şehit edilen  İmam Ahmet’in Ölüm nedeni olarak intihar  olduğunu iddia etmiş ise de bu iddia inandırıcı bulunmadığı bildirildi. İmam Ahmet’in cenazesinin ailesine verilmediği kendilerine gösterilmedi  cenaze namazının kılınmasına da izin verilmediği bildirildi. Kazak Türkü Ahmet Hoca’nın Çin Polislerinin  nezaretinde  az sayıdaki aile fertlerine gizlice defnettildiği açıklandı. Ayrıca ailenin cenaze üzerinde otopsi yapılması talebinin  de red edildiği  belirtildi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, sakal

İşgalcı Çin’in Kazak Türklerine Karşı Baskı ve Katliamları Sürüyor

Pekin’in DOğu Türkistan’a ÇKP bölge sekreteri olarak atadığı Çin Irçı-Nazisi  Cen Çinggou’nun Uygur Türklerinden sonra Kazak Türklerine karşı baskı,assimilasyon ve soykırım uygulamalarının şiddetini arttırarak sürdürüyor. Kazak Türklerinin dini  inançlarının yok edilmesi hayatlarının ortadan kaldırılması  yok edilmesi  için Kazak din adamlarını ortadan kaladırmayı  ilk hedefe koymuş bulunuyor.

Daha önce de İli  Vilayetine bağlı Küres İlçesinde yaşayan Kazak Türklerinin bir Köy(ün imamı olan  Kenzhebay Alihan aynı gerekçeyle tutuklanıp işkence edilerek şehit edilmişti.
Doğu Türkistan Altay bölgesi Nori ilçesi İmamı Akımat Molla adındaki bir din adamı da  genç yaşında Noride yaptırdığı mescidde Müslüman Kazak Türklerine dini hizmetin yanısıra geleceğin Alperen’lerini yetiştirme mücadelesi verirken Çin askerlerince sorgusuz  sualsız tutuklanmış  ve bir süre sonra şehit edilmişti.  Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, ayakta duran insanlar ve düğünGörüntünün olası içeriği: 6 kişi

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2439 Kez Görüntülendi.