logo

trugen jacn
23 Şubat 2018

HATAY GERİ GÖNDERME MERKEZİ’NDE TUTULAN UYGUR TÜRKLERİ AÇLIK GREVİNDE !

Çin işgali  altındaki ana yurtları Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm, asimilasyon ve soykırım uygulamalarından kaçarak Türkiye’ye sığınmak isteyen ancak  durumlarının yasal prösedürlere uymadığı gerekçesi ile  Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı Hatay Geri Gönderme Merkezi’nde tutulan Doğu Türkistanlı  82 Uygur Türkü  özgürlüklerine kavuşmak için süresiz  açlık grevi başlattığı bildiriliyor.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi  ( UYHAM)

Hatay Göç İdaresi’nde tutulan 82 Uygur Türkü 19 Şubat 2018 tarihinde süresiz olarak açlık grevine başladı.

Mepanews’te yer alan habere göre, Çin’in baskıcı politikalarından dolayı Türkiye’ye sığınan Uygur Türkleri, Hatay Göç İdaresinde tutuluyor.

Doğu Türkistan Bülteni, Göç İdaresi’nde tutulan Uygur Türkleri’nin son durumu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Komünist Çin zulmünden kaçan Doğu Türkistanlı Müslüman Uygur Türklerinin değişmez kaderi baskı, zulüm ve esaret Tayland, Malezya, Endonezya, Mısır, Pakistan, Afganistan, Dubai gibi devletlerden sonra kardeş bildikleri Türkiye’de de devam ediyor.

Uygur Türklerini Türkmen Dağında, Türkmen kardeşleri ile yapmış olduğu dayanışmadan hepimiz tanıyoruz. Türkmen kardeşleri ile sırt sırta vermiş Doğu Türkistanlı Müslümanlar Esed ve Rusya zalimlerine karşı mücadele ediyor.

Türkiye Devletinden özgürlüklerini isteyen Uygur Türkleri özgürlüklerine kavuşacakları zamana kadar Süresiz açlık grevine başladıklarını ailelerini arayarak resmi olarak bildirimde bulundukları belirtildi.  Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı  Hatay Geri Gönderme Merkezi’nde tutulan  bu  mağdur kardeşlerimizin   bir an önce serbest kalmaları ve Müslüman kardeşlerimiz özgürlüklerine  tekrar kavuşmaları   en büyük arzu  ve temennimizdir.  Bunu devletimizden talep etmek te insani,milli ve dini bir vecibe ve görevimiz olduğunu düşünemkteyiz.

Kaynak :  Türk Time.com.tr 

Etiketler: » » » » » »
Share
1904 Kez Görüntülendi.