logo

trugen jacn

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ’NCE DÜZENLENEN ETKİNLİKLERDE DOĞU TÜRKİSTAN TANITILDI

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi ( UYHAM)

Orta Anadolu’nun tarihi  kentlerinden Kırşehir’de,  Ahi Evran Üniversitesi tarafından  “Üniversite Şehirle Buluştu ” adı altında düzenlenen Kültür ve tanıtım etkinliklerinde   Uygur Türkü  Yüksek Lisans öğrencisi   Dilnaz Seyfeddinova tarafından  Doğu Türkistan Stanadı açıldı ve Uygur Türklerinin kültürü tanıtıldı.

18-19 Mayıs 2017 tarihleri arasında ” Üniversite Şehir Buluşması ” çerçevesinde Ahi Evran Üniversitesi Dış ilişkiler ofisi ve Yabancı Öğrenciler tarafından düzenlenen “Kültür Tanıtımı” Kırşehir’in tarihi Cacabey meydanında yapıldı.  Kırşehirlilerle bir araya gelen   ülkemiz,Türk-İslam dünyası ve diğer ülkelerden gelerek bu bu üniversite’de öğrenim gören   öğrencilerin  Cacabey  Meydanında   kurduğu  standlarda sergilediği  ülkelerine ait çeşitli obje ve resimlerle  ülkelerini tanıttılar ve bunun yanı sıra   üniversitede yapılan faaliyetleri  Kırşehirli’lere anlattılar. Üniversite  birimleri ile yabancı Öğrencilerin  açtığı standlar ziyaretçi akınına uğradı ve Kırşehirlilerden  yoğun ilgi gördü.  Ülkelerin  tanıtımı ve Öğrencilerin ve  Üniversiteye bağlı birimlerin yıl boyunca yaptığı etkinliklerin ve bölümlerin tanıtıldığı standlarda renkli görüntüler ortaya çıktı.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar

Uygur Türkü Öğrenci Dilnaz Seyfeddinova Doğu Türkistan Standı Açtı

Üniversitenin düzenlediği bu 3 günlük kütür ve tanıtım etekiniliğinde  ülkesi Kırgizistan’dan gelerek Kırşehir’de Yüksek Lisans Öğrenimi gören Uygur Türkü  Dilinaz Seyfeddinova,tek başına etkinlik alanında “DOĞU TÜRKİSTAN ”  Standı açtı.   Doğu Türkistan’in  ay yıldızlı Gök bayrağı  ile yaşadığı  ve Vatandaşı olduğu Kırgizistan başrağını yan yana sergilemesi büyük takdir topladı.   Uygur Kızı Dilnaz Seyfeddinova,açtığı Doğu Türkistan standında  Kitaplar elde edebildiği çeşitli objeler ile iyi bir tarıtım gerçekleştirdi ve ziyaretçilere Ülkesi Kırgizistan ile birlikte ata yurdu Doğu Türkistan’ı de anlattı ve  Kırşehirlilere güncel sorunları hakkında bilgiler verdi.

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Uygur Türkü Öğrenci Dilnaz Seyfeddinova Kim ?

Dilnaz Seyfeddinova Kırgizistan’ın başkenti Bişkek’de yaşayan ve  1966 yılında Çin zulmünden kaçarak  Kazakistan’a sığınan  Doğu Türkistan’ın Çöçek vilayetinden olan bir ailenin 1991 doğumlu kızı. Kendisi Kırgizistan Vatandaşı ama  Ana-Baba ve Atalarının  geldiği toprakları de unutmayan vefakar  ve duygu yüklü asil bir Uygur Türkü kız. Ailesinde Anne ve babasından Doğu Türkistan hikayeleri  dinleyerek büyümüş ve Ata topraklarının sevgi ve özlemini Ailesinini vatan hasreti ve istirap  dolu anlatımlarından etkilenerek kazanmış. İlk,Orta ve Lise öğrenimiri başarılı bir öğrenci olarak tamamlamış ve Bişkek’te  Kırgiz-Salvyan Üniversitesinin Uluslara arası Ticaret bölümünü  tamamlamış.  Türklük ve Türkiye sevgisi onu Yüksek lisans öğrenimini Türkiye’de  yapma arzusuna dönüşmüş. Daha sonra Türkiye’ye gelmiş ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi  siyaset bilimi ve uluslar arası ilişkiler ABD.’na Yüksek Lisans öğrencisi olarak kayıt yaptırmış.Halen bu üniversite’de Yüksek Lisans öğrenime devam ediyor ve böylesi kültürel etkinlere  aktif olarak katılarak Doğu Türkistanlıların  takdirlerini kazanıyor.

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, çizgiler ve açık hava

Dilnaz Seyfeddinova  Doğu Türkistan Standını Sosyal Medya’da Paylaştı

Kırgizistan Uyruklu Uygur Türkü Dilnaz Seyfeddinova,Üniveresitenin yaptığı tanıtım ve kültürel etkinliklerede  Doğu Türkistan Stanadı açtığını  resimleri ile birilikte Sosyal medya’daki kişisel hesabında paylaşması üzerine  kamu oyu haberdar oldu.Türkiye ve DOğu Türkistanlı   yüzlerce  kişi paylaşım ve  beğeni  ile   Dilnaz’in bu faaliyetine takdirlerini belirttiler,

Otomatik alternatif metin yok.

Bir Doğu Türkistanlı Paylaşımcı’nın dikkat çekici  Beğeni Notu  şöyle ;

Cesur ve Kahraman Uygur Kızı Dilnaz,Tek Başına  Ata yurdu Doğu Türkistan için  çırpınıyor.   Onun için  Stand açarak tanıtım  faaliyeti gösteriyor.
Darısı diğer erkek ve kız adı taşıyan Uygur gençlerine ve öğrencilerine.

Asil ve Cesur  Uygur Türkü Vatansever Dilnaz Kızımızın tek başına bu cesur çıkışı ve faaliyeti başlangıç ve örnek olsun.
Demek ki istenirse tek başına da olsa bir şeyler yapmak  her zaman mümkün.

Teşekkürler Dilnaz Kızımıza.  Aferin Sizge Dilnaz  Seyfeddinova  ” 

 

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1733 Kez Görüntülendi.