logo

trugen jacn

CEVHER İLHAM : LÜTFEN BABAM Dr.TOHTİ’NİN SERBEST BIRAKILMASI İÇİN YARDIMCI OLUNU !

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

İngiltere  merkezli Uluslar Arası Af Örgütü (Amnesty İnternational)  Çin  işgalindeki Doğu Türkistan’da  yaşayan  Uygur Türklerinin Çini anayasası ve Sözde Özerk Bölge yasalarında tanınan uygulamada de verilmesini barışçıl yollarla talep eden  bunun için tutuklanana ve Eylul 2014’te ömür boyu hapse mahkum edilen  Uygurların vicdanı Hapisteki Lider Doç.Dr.İlham Tohti’nin bir an önce serbest bırakılıması için   görüntülü bir mesaj yayınladı . Doç.Dr.İlham Tohti’nin ABD’de öğrenim gören kızı Cevher İlham’ın kendi sesinden yayınladığı bu görüntülü mesajda   uluslar arası toplumdan  Çin zindanlarında çile doldurmakta olan Babasının  bir an önce serbest bırakılmasını  Çin yönetiminden talep  etmelerini istedi. İngilizce olan bu  mesajin Türkçe tercümesi aşağıdadır.

CEVHER İLHAM’DAN ÇAĞRI :

Babam Pekin’deki evmizde Çin polisi tarafından göz altına alınarak götürüldü. Beş ay boyunca onun nerede olduğunu bize söylemediler. Bu süre zarfında babamı gizli bir yerde  göz altında tuttular.

Babam 10 gün aç bırakıldı ve 20 gün ayaklarından zincirlendi.

Babam,Uygurların ve diğer  etnik azınlık gurupların haklarını savundu.

Çin yönetiminden azınlıkların hakları Barışçıl  yollardan talep ettiği  ve eleştirdiği için ömür boyu hapse mahkum edildi.

Lütfen,sizler Babamın güvenli bir şekilde evine dönmesine yardımcı Olun ! 

ULUSLAR ARASI AF ÖRGÜTÜ (Aİ )  SİZLERDEN RICA EDER :

  • Lütfen Harekete Geçin !
  • Çinli Yetkilileri  Doç.Dr.İlham Tohtı’yı   Derhal ve Şartsız Olarak  Serbest Bırakmaya Çağırın !

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Değerli Okuyucularımızdan dost ve gönüldaşlarımızdan  Cevher İlham’a kulak vermelerini ve  onun  Çin  yönetimi tarafından tutuklanarak  ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Babasının serbest kalabilmesi için harekete geçmeleriniz yolundaki ricasını  kabul etmelerinizi dileriz.Ayrıca,  Dr.Tohti’yi  dualarınızda daima yad etmelerinizi ve onu asla unutmamalarınızı diler, dua ve ilgilerinize şimdiden teşekkür ederiz.

İlham Tohti – Haklar İçin Yaz

Yücel Tanay paylaştı: 17 Mayıs 2017 Çarşamba

Etiketler: » » » » » » »
Share
1146 Kez Görüntülendi.