logo

trugen jacn

İŞGALÇI ÇİN’DEN KARGALIK’TA BİR KATLİAM DAHA : POLİS NAMAZ ÇIKIŞI 25 UYGURU KATLETTİ

قاغىلىق ناھىيىسىدىكى مەسچىت. 2011-يىلى نويابىر.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin işgal yönetimi, işgal altındaki Doğu Türkistan’ın Kargalık ilçesinde bir katliama daha imza attı. Çin işgal Polisi 27 Şubat’ta Lok kentinde halkın üzerine ateş açarak 25 kişiyi öldürdüğü açıklandı.


Hollanda merkezli Uyguriye Medya’ya  bağlı olarak  internet üzerinden Uygur Türkçesi ile yayın yapan Uygur Nidası(Sesi) radyosunun bildirdiğine göre Kargalık’ın Lok kentinde 27 Şubat 2017 günü akşam saatlerinde  Lok kent  merkezinde devriye gezen Çin işgal polisleri Camiden çıkan cemaatle karşılaştı. İşgalcı Polisler, camiden çıkan cemaatı  kimlik kontrolü  yaptı ve  onları  sorgulamak istedi.Bunun üzerine Cemaat ile Polisler arasında   tartışma çıktı.Tartışmanın büyümesi üzerine Çin Polisleri Cemaatın kendilerine topluca saldırdıkmak istediklerini iddia ederek saldırdı ve daha sonra çoğu yaşlı cemaatin üzerin otomatik silahları ile ateş açarak 25 kişiyi katlettiğini bildirdi. Çin Polisinin açtığı ateş sonunda 10 kişinin yaralandığı bilgisi de haberde yer aldı.

Cenazeler Polis Gözetiminde Gece Defnettirildi
Radyonun haberinde Çin işgal yönetiminin olay hakkındaki  bilgi ve haberlere yasak getirdiği ve sansüre uymayanlar hakkında Terör Suçu ile dava açılacağı tehdidinde bulunduğu bildirildi.Cenazeleri ise,   sahiplerini   tehdit ederek polis nezaretinde gece gizlice defnettirdikleri  bildirildi. Ayrıca,haberde Kargalık İlçe Kayakamalığının mahalli emniyet yetkililerinin de katılımı ile bir güvenlik toplantısı gerçekleştirdikleri ve bu toplantı’ya katılan Yetkililere “ Bir kısım terörcü kişi ve gurupların devriyedeki Polislere karşı ayaklanarak saldırdıkları ve bu nedenle ÇKP.iktidarinin  ”  Olay Meydana Gelmeden   Gerekli Önlemlerini  Almak  Ve Olaylara İzin Vermemek ”  yolundaki yeni talimatları doğrultusunda  olay mahallinde terörcülere madahele edilerek hepsinin cezalandırıldığı “ açıklamasını yaptığı belirtildi.

Görsel sonucu

Özgür Asya Radyosu Çin’in Kargalık’ta 25  Uyguru  öldürdüğü  Haberini  Doğrulattı

Çin işgal yönetimi Doğu Türkistan’daki benzer olaylarda olaylarda olduğu gibi suskunluğunu  korudu  ve b  olay hakkında hiçbir açıklama yapmadı. Kargalık’teki Çin İşgal otoritelerinin olayla ilgili haber ve bilgileri kesin bir şekilde sansür ettiği ve   kendi Yetkililerine   dahi bu  katliam olayı hakkında  hiçbir bilgi paylaşmadıkları belirtildi.
ABD’den yayın yapar Özgür Asya radyosu muhabirleri olayın meydana geldi Kargalık İlçesi ile  Lok kentine telefonla ulaştı. Lok polisi ile bu kent sakinleri böyle bir olayın meydana geldiğini doğruladı ancak ayrıntıları hakkında kendilerine bilgi verilmediğini ölü ve yaralılar hakkında bilgi sahibi olmadıklarını bildirdiler .

كوچا چارلاۋاتقان قوراللىق ئەسكەرلەر. 2014-يىلى 31-ئىيۇل، قەشقەر.

Radyo muhabirlerine konuşanların açıklamaları şöyle ;

Kargalık Sitir Polis Merkezi Nöbetçisi : Lok kenti’nde Cami cemaatı ile Polisler arasında meydana gelen olay hakkında bir bilgim yoktur.Üst makamlar bize bu konuda bilgi vermedi.Ancak, İlçemizde güvenlik ve İstikrar hakkında dikkatlı olmamız yolunda sürekli uyarılıyoruz.
Kargalık Hocairik Polis merkezi Nöbetçi : Olayın meydana geldiğine dair  bilgimiz oldu.Ancak,olay hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi.Kaç kişinin öldüğü ve yaralandığı hakkında hiç bir şey bilmiyoruz. Ancak, 7-18 Mart tarihleri arasında 24 saat süre ile  nöbetçi olarak 4 polis memuru görevlendirildi. Lok olayından sonra güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarılmış durumda. İlçeye giriş çıkışlar ile ilçe merkezinde her kese üst araması yapıyoruz.Çakmak,çakı ve bıçak gibi eşyalara el koyuyoruz.Çantaları ve halkın beraberinde taşıdığı her türlü eşyayı çok sıkı şekilde kontrol ediyoruz.Ben olayın olduğu gün Hastane’de tedavi görüyordum.Daha fazla ayrıntı vermem mümkün değil.Ben diğer Nöbetçi arkadaşıma telefonu vereyim.
Nobetçi Polis Memuru Turgun : Olay hakkında bize bilgi verildi fakat, ayrıntılar hakkında hiç bir şey söylenmedi.  Kaç kişinin öldüğü ve yaralandığı hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim. Amirlerimiz bizlere Lok’ta bir olay meydana geldi. Bundan sonra işlerinize çok dikkat ediniz,şeklinde talimatlar verdi. Hoten Karakaş ve Guma olaylarını de hatırlattı   ve hiçbir yanlışa medya vermememiz ve çok dikkatlı olmamız için emirler verildi.  Bizler de teyakküz durumunda ve çok dikkatli bir şekilde   görevlerimizi yapmaya çalışıyoruz.Olayın olduğu yer Kargalık ilçesine 30 km.uzaklıkıtadır.Üst makamların talimatı ile her ün 4 kişi Polis merkezinde Nöbetçi olarak kalıyoruz.

Çin asker ve polislerin resimleri ile ilgili görsel sonucu

 

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
2081 Kez Görüntülendi.