logo

trugen jacn

ÇİN’DEN TÜRKİYE’YE İÇİ BOŞ ÖVGÜLER : “TÜRKİYE, ŞİÖ’NÜN ÖNEMLİ BİR DİYALOG ORTAĞI “

İşgalcı Çin Yönetimi,bir yandan Doğu Türkistan’da Çin devlet terörünü en üst düzeyde sürdürürken,diğer yandan Türkiye’yi riyakar,aldatma amaçlı ve içi boş övgülerle  oyalamaya devam ediyor.  Geçtiğimiz Ağustos ayından beri  Suriye topraklarında Türk Silahlı kuvvetleri ile savaşmakta olan  DAİŞ terör örgütüne  çeşitli silahlar gönderiyor.Diğer yandan ise,  devşirdiği  Hitayist Çinli  mankurtlarını  DAİŞ Teröristleri safına takviye olarak   yolluyor.   Bütün bunlara rağmen,  Rusya’nın es geçtiği ve istihza ile izlediği ŞİÖ.üzerinden Türkiye’ye içi boş ve  iki yüzlü    sahte övgüler düzmeye devam ediyor.  Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua, Türkiye’nin ŞİÖ ile iş birliğini derinleştirme arzusunu değerlendireceklerini belirterek, “Türkiye, Avrasya’da önemli bir ülke ve ŞİÖ’nün önemli bir diyalog ortağı”  olduğnu de  öne sürüyor.  

'Türkiye, ŞİÖ'nün önemli bir diyalog ortağı'

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin, Türkiye’nin bölgesinde önemli bir ülke olduğunu belirterek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) kapsamında ilişkileri güçlendirebilecekleri mesajını verdi.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, başkent Pekin’de düzenlediği günlük olağan basın toplantısında, ŞİÖ’nün dışarıya açık, gözlemci ülkelerle diyalog ve iş birliğine önem veren bir oluşum olduğunu söyledi.
Bir gazetecinin Türkiye’nin ŞİÖ ile iş birliğini güçlendirme arzusunu birçok defa dile getirmesi konusunda Pekin yönetiminin görüşünü sorması üzerine Hua, “Türkiye, Avrasya’da önemli bir ülke ve ŞİÖ’nün önemli bir diyalog ortağı” dedi.
“DİĞER ÜYE ÜLKELER DE AYNI FİKİRDE OLURSA DEĞERLENDİRECEĞİZ”
Sözcü Hua, “Diğer üye ülkelerin de aynı fikirde olması durumunda, Çin tarafı olarak Türkiye’nin ŞİÖ ile iş birliğini derinleştirme arzusunu ortaklaşa değerlendireceğiz.” diye konuştu.
Çin, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan’ın üyesi olduğu ŞİÖ’nün Enerji Kulübü dönem başkanlığı görevini, diyalog ortağı sıfatıyla bu yıl Türkiye üstleniyor.

Kaynak : dünyabülteni.net

Etiketler: » » » » » »
Share
1627 Kez Görüntülendi.