logo

trugen jacn
03 Mart 2017

TÜRKİYE’DEKİ ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ(ŞİÖ) ULUSALCILARI (!)

Yücel TANAY

Türkiye’de Kendilerini Ulusalcı sayan aslında ulusalcılıkla alakası olmayan Rus ve Çin milliyetçiliğini destekleyen küçük bir gurup var.
Bu iki gurup komunizm döneminde azılı Rusçu ve Çinciydi Komunizm Rusyada yıkıldı . Putin gibi Rus Milliyetçisi faşist bir lider Rusya’da iktidara geldi,Eskinin Rusçu komünistleri şimdi Rus milliyetçisi oldu, Rusya’nın Kırım Tatar yurdunu işgalini en ateşli destekleyicileri.
Eski Maocularda Bugünkü Çin Komunizm Kapıtalızm karışımı Han milliyetçisi Bir ülke haline geldi, eskinin Çincileri bugün yine Çini , Han Çin milliyeçiliğini savunuyorlar.
Bu sözde Ulusalcılar ABD’ye karşı diye Çin desteklenebiliyor. Hem de sömürü ve katliama tabi tutulanlar kendi öz kardeşlerimiz Uygur Türkleri olmasına rağmen
Ancak şunu belirteyim ki Çin’i destekleyen kesimlerin politika taciri çok azınlık bir kesim aldıkları oy Türkiye genellinde çok düşük. Türk halkının ezici kesimi, siyasi tavırlarını net ve doğrudan belirliyor. Türk halkı, Çin’in Türk katliamını büyük tepki ve nefret ile karşılıyor.
Türkiye’deki Ulusalcılığı Çin Milliyetçisi olarak gören. Çinin toprak bütünlüğünü savunmayı Türkiye’de Türk ulusalcılığı kılıfına sokmaya çalışan. Bu sahte ulusalcılar Çin Milliyetçiliğinin Komünizmle harmanlanmış Yeni Çin Milliyetçiliğini Atatürkçülük.adı altında Türkiye’de Pazarlamaya çalışırlar.Bu sahte Ulusalcıların Türk dünyasıyla hiç bir bağı yoktur.
Eski İşçi Partısı ve bugün Vatan partısı genel başkanı olan Doğu perinçek Aydınlıkta yayınlanan bir yazıda Uygurları “neden özgürlük ve bağımsızlık istiyorsunuz?” diyerek suçlayarak Çin’i aklamatelaşına düşmüştü.. Aydınlık’ta Dünya Uygur kongresi lideri Rabia Kader’in CIA ajanı olduğu tezinden hareket edilerek Uygur direnişi küçültülmeye, ABD emperyalizminin bir isteğinin yerine getirlmesi olarak gösterilmeye çalışıyordu. Çin’e methiyeler düzerken, Çin’in Doğu Türkistan’da, yani Uygurların tarihi topraklarında ne aradıklarını hiç sorgulamıyor. ABD emperyalizminden söz ederken, Çin emperyalizminden hiç bahsetmiyor. Doğu Türkistan adını ağzına bile almayan bu kişi, Sincan adının ne zamandan beri kullanıldığını hiç araştırma zahmetine bile girmiyor. O toprakların tarih boyunca Türkistan olduğundan söz bile etmiyordu.
Bir çok ülke tarafından Doğu Türkistanlıların lideri olarak tanınan Rabia Kader’in CIA ajanı suçlaması yapılıyor.Velev ki, Rabia Kader CIA ajanı olsun, onun CIA ajanı olması, Çin zulmü altında inleyen milyonlarca Türk’ün mücadelesini yok saymaya, son olaylarda ölen yüzlerce Türk’ün katillerini aklamayaRamazanda uygurlara getirilen yasağa halkın dini inançlarına Çin işgal yönetimi tarafından yapılan alçakça saldırıları yeter bir neden midir? Bu nasıl bir anlayıştır?
Çin’e olan sevginiz ve aşkınız gözlerinizi mi kör ediyor? Kulaklarınız sağır duymuyorsunuz, gözleriniz de mi kör görmüyorsunuz? Bir de utanmadan siyaset arenasında “Ulusalcıyız!” diyerek boy gösteriyorsunuz.Sizin ulusalcılığınız yerin dibine batsın ne zaman Türkten yana olacaksınız?Sizin emperyalizm anlayışınız sadece ABD ile ilgili fakat Kırımda, milyonlarca Tatar Türkünü, katleden Soykırıma uğratan , Tataristanı,Çuvaşistani… Türk yurtlarını işgal eden Rusya emperyalist değil sişzin sakat anlayışınıza göre.
Doğu Türkistanı işgal eden milyonlarca Türkü soykırıma tabii tutan İslamı Doğu Türkistanda yasaklayan Çin emperyalist değil.Sizin bu sakat ulusalcı anlayışınız asla Türk milleti tarafından kabul görmez nitekim yapılan genel seçimlerdeki oy oranınız bunu gösteriyor.

Kaynak :  http://linkis.com/Uche4

Etiketler: » » » » » »
Share
1150 Kez Görüntülendi.