logo

trugen jacn
25 Aralık 2016

DÜNYA UYGUR KURULTAYI MERHUM ABDULHEKİM TEKLEMAKAN İÇİN TEZİYE MESAJİ YAYINLADI

rabia-kadir

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Almanya merkezli Dünya Uygur Kurultayı, İstanbul’da yaşayan ve 22 Aralık 2016 günü geçirdiği ani bir rahaksızlık sonucu hayatını kaybeden Doğu Türkistanlıların cemaat erbabı ve din alimi Abdulhekim Teklemakan(Mahdum) için   bir teziye mesaji yayınladı.

Dünya Uygur Kurultayı Genel Başkanı Rabia Kadir tarafından okunan video görüntülü mesaji  ve kendi imzası ile  Uygurca  yazılı olarak  yayınlanan teziye mesaji Dünya Uygur Kurultayı’nın resmi kurumsal portalı ile  Dünyanın çeşitli ülkelerinde  faaliyet gösteren Doğu Türkistan Sivil toplum Kuruluşlarının kurumsal internet ve sosyal medya hesaplarında aynı anda yayınlandı .

Teziye mesajinda merhum Abdulhekim  Tekelemakan’ın  kaybından derin üzüntü duyulduğu ifade edilerek ” kendisi Doğu Türkistan Milli Bağımsızlık hareketinin önde gelen dini simalarından biri idi. Kendisi geneleksel  Ehlisünnevelcemaa  dini akidemizin savunucusu,takipçisi  ve gelecek nesililerimize öğretilmesinde çok önemli hizmetler üstlenmiştir.Kendisini rahmet ve minnet ile daima yad edecğiz.”  ifadelerine yer verildi.

Görüntünün olası içeriği: yazı

Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Rabia Kadir  imzası ile yayınlanan yazılı Teziye Mesaji’nin  aktarımı özetle şöyle ;
İstanbul’da yaşayan Cemaat ve Kanaat önderi,Doğu Türkistan halkının seçkin evladı,din alimi ve cemaat ve kanaat önderi Abdulhekim teklemakan’ın anı vefatını üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum.
Merhum bir din adamı,cemaat ve kanaat önderi olarak fazıleti, ahlakı,Teşkilatçılığı ve özellikle dini konulardaki çalışmaları ile halkımızın tekdirini kazanmıştır. Diaspora’daki Uygur din adamlarının bir çatı altında örgütlenemesi ve ecdatlarımızdan bize intikal eden geleneksel Ehlisünnevelcemaa akidesinin korunması, devamı ve gelecek nesillere aktarılması yolundaki unutulmaz hizmetleri ile halkımızın kalbinde yer almıştır.Uzlaşmacı,girişimci ve ılımlı fikir ve tutumu ile Doğu Türkistan sivil toplum Kuruluşları arasındaki birlik ve beraberliği sağlanmasındaki katkı ve hizmetleri takdir ve şükran ile yad edilecektir.

Merhumun vefatı diasaporada yaşayan biz Doğu Türkistanlılar için büyük bir kayıptır.
Merhum Abdulhekim Mahdum’a Allah’tan rahmet ve mağfiret,Kaderli ailesi ve yakınlarına Sabri cemil ve tüm Doğu Türkistanlılara baş sağlığı ve sabir dileklerimi sunuyorum. 23.12.2016

Merhumun ruhu şad ve mekanı cennet olsun.Amin.

                                                                                En Kalbi Teziye Dileklerimle

                                                                    Rabia Kadir

                                                                         Dünya Uygur Kurultayı Genel Başkanı

(10)

Etiketler: » » » » »
Share
1210 Kez Görüntülendi.