logo

trugen jacn

ÇİN’İN KAŞGAR-AKTU’DAKİ DEPREM BÖLGESİNE GİRİŞ ÇIKIŞLARI YASAKLADIĞI BİLDİRİLDİ

Kızılsu Kırgiz Öblastı Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin işgal yönetimi, 25 Kasım  2016’de işgalı altındaki Doğu Türkistan’ın Kaşgar’a bağlı Aktu İlçesinde meydana gelen deprem haberini  günler sonra kısa ve resmi bir açıklama ile kamu oyuna duyurduğu açıklandı.
Çin İşgal yönetiminin kendisine bağlı Yeni Çin ve Tengritağ ve diğer ÇKP.emrindeki resmi haber Ajansları aracılğı ile duyurduğu  deprem  açıklaması şöyle ; “”Uygur bölgesinin Aktu ilçesinde yaşanan depremle ilgili bugün (28 Kasım) saat 08:00 itibariyle yapılar hasar tesbit çalışmalarında bölge’de yaşayan 2 bin 200 kişinin etkilendiği  ve toplam  37 evin  zarar gördüğü tesbit edilmiştir. Deprem’de sadece 1 kişi hayatını kaybetmiştir.Deprem sonucunda toplam 1.7 milyon Yuan (Yaklaşık 300 bin $.) tutarında maddi zarar meydana gelmiştir.”

aktu-6

Deprem Belgesi Yasak Bölge İlan Edildi ve Çıkış Çıkıışlar Yasaklandı
Haber Merkezimin deprem bölgesinden aldığı bilgilere göre Çin İşgal yönetimi Deprem felatinin yaşandığı Aktu İlçesini  yasak bölge ilan etmiş  bulunuyor.  Bölgenin giriş çıkışlara yasaklandığı belirtiliyor.Deprem bölgesi sakinlerinden başka hiçbir kişinin bölgeye girişine izin verilmiyor.Bu sebeple halkın yardım malzemelerinin de depremzedelere ulaştırılması böylece engellenmiş oluyor.
Merkezimize konuşan bölge sakini,Kurtarma ve Yardım için deprem bölgesine Çin Askeri,polisi veya kurtarma ekibi gelip gelmediği yolundaki sorumuza karşılık ; “ Şimdiye kadar asker,polis  ve kurtarma ekibi  görmedik. Biz kendi imkanlarımız ile yaralarımızı  sarmaya çalışıyoruz.”şeklinde konuştu.

aktu-2
Uzmanlar,2 bin 200 kişinin etkilenereke zarar gördüğü ve 37 evin hasar gördüğü deprem’de Çin işgal yönetiminin yaralılar hakkında bilgi vermemesini şüphe ile karşılıyor.Bölgenin yasak bölge ilan edilmesi ve çıkış çıkışların yasaklanması depremin yaşandığı Aktu ilçesinden sağlıklı ve gerçek haberelerin alınabilmesini engellediğini ifade ediyorlar.

aktu-1

Etiketler: » » » » » »

Share
1564 Kez Görüntülendi.