logo

trugen jacn
27 Eylül 2016

UYGUR TÜRKÇESİ İLE YAYINI YAPAN İSTİKLAL TELEVİZYONU KAPATILDI

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
İstanbul merkezli olarak internet üzerinden Uygur Türkçesi ile yayın yapan    ve Uygur Medya Ltd.Şirketi tarafından işletilen İstiklal Televizyonu’nun  mahkeme kararı ile kapatıldığı ve yayınlarının sona erdirildiği bildirildi.
Uygur Medya tarafından yapılan açıklama’da şu ifadelere yer verildi , “ Mazlum Doğu Türkistan Türklerinin Türkiye ve hür dünyadaki hür  ve gür sesi olarak yasal yollardan  Uygur Türkçesi yayınlarını sürdüren ve Uygur Medya Yayıncılık Ltd.Şti.tarafından işletilen İstiqlal Tv.’nun yayınlarına  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda idari tedbir uygulanmış ve Ankara-Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliğinin 01.09.2016 tarih ve 2016/1034 sayılı kararı ( idari koruma kararı ) gereğince 01 Eylul 2016 tarihi itibariyle yayını durdurulmuştur. Teleziyon yayınlarımız Anayasamızın ifade ve basın özgürlüğü kapsamında ve yasalarımıza  Uygun  olarak Uygur Türkçesi ile münhasiren Doğu Türkisan’da ve diasporada yaşayan Uygur Türklerine yönelik olarak kültürel ve Uygur Türkçesinin yaşatılması ve geliştirilmesine yönelik olarak yayın yapmak amacı ile kurulmuş ve amaca yönelik olarak yayın faaliyetlerini sürdürmekte idi.  Ayrıca Doğu Türkistan’daki baskı,zulümler ile BM. İnsan hakları evrensel beyannamesi’nde belirtilen temel insan haklarının bu ülke’de de uygulanmasını talep eden ve baskı altındaki Uygur Türklerinin temel insanı hak ve hukukunun korunmasına ve insan hakları ihlalerinin Türk ve dünya kamu oyuna duyurulması için çaba göstermekte idi.
Uygur Medya olarak şimdiye kadar yasal ve mali  yükümlülüklerimizin  yerine getirilmesi noktasında hiçbir hata ve eksikliklere asla yer vermediğimize inanıyoruz. Bundan sonra  her duyarlı T.C.Vatandaşı gibi T.C.Anayasası ve yasalara azami dikkat ve özeni göstereceğimizi belirtmek isteriz.
Bütün yasal haklarımız saklı kalmak  kaydiyle  kapatma kararına karşı her türlü yasal yolları kullanarak hakkımızı arayacağımızı ve yersiz bir karar olduğunu düşündüğümüz bu kararın bir an önce telafi edilerek düzeltilmesini ümit ediyor ve kamu oyunun bilgisine saygı ile duyuyoruz.” denildi.


Uygur Medya ‘dan yapılan açıklamaya göre de yayınına son verilen İstiklal Tv.com sitesi yerine WWW. Tv.istiklal.net adresinden yayınlarının sürdürüleceği de bildirildi.

Uygur haber ve Araştırma Merkezi olarak,Refikimiz Uygur medya’ya geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Bu kararın en kısa zamanda düzeltileceğini ve Uygur Türkleri nezdinde  özel  bir yeri olar İstiqlal Tv.com’un yeniden yayın hayatına dönmesini diliyoruz.

İstiqlal Tv.Com’un yerine Kurulan Yeni Tv.yayınının Adresi  : WWW.tv.istiqlal.net

Etiketler: » » » »
Share
1339 Kez Görüntülendi.