logo

trugen jacn
20 Eylül 2016

İŞGALDEKİ TİBET’İN RUHANİ LİDERİ DALAY LAMA’NIN AB. ZİYARETİNE ÇİN’DEN SERT TEPKİ

Çin’in işgalı altındaki Tibet’in 1959 yılından beri sürgünde yaşayan  ruhani lideri Dalay Lama, 14’ncü kez Avrupa Birliği’ni ziyaret etti ve Strazburg’da Avrupa Parlamentosu tarafından resmen kabul edildi.

Dalay Lama'nın AB ziyareti Çin'i kızdırdı

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Tibet’in ruhani lideri Dalay Lama, 14’ncü kez Avrupa Birliği’ni ziyaret etti ve Strazburg’da Avrupa Parlamentosu tarafından resmen kabul edildi.

Reuters haber ajansında yer alan habere göre, bu ziyaret Dalai Lama’yı terörist olarak ilan eden Çin’i kızdırdı ve AB’yi bazı ‘misillemeler’ ile tehdit eti.

Çin Dışişleri Bakanlığı resmi temsilcisi konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Çin bu ziyarete asla kayıtsız kalamaz. Biz bizim beklentimiz doğrultusunda önlemleri alacağız” dedi.

Çin Dışişleri, daha önce de ‘Dalay Lama Strazburg’da kabul edilirse AB ile ilişkilerini yeniden gözden geçireceği’ konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Dalay Lama Strazburg’da Avrupalı politikacıları ‘Tibet Budizmi üyelerinin hakları konusunu unutmamaya’ çağırdı.

Dalai Lama, “Ben sizleri Tibet sorununu gündemden düşürmemeye davet ediyorum. Milyonlarca Tibetli sürekli bir korku içinde yaşıyor” dedi. Dalay Lama, AB’nin Tibetlileri Çin’in baskısından koruması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak : Dünya bülteni.net

.

Etiketler:
Share
947 Kez Görüntülendi.