logo

trugen jacn
28 Mayıs 2016

İŞGALCI ÇİN’İN, UYGUR VETERİNER MEHMET İBRAHİM’İ İŞKENCE İLE ÖLDÜRDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

urumchi-sheherlik-1-turme-2.jpg

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
İşglcı Çin’in Doğu Türkistan’ın Aksu vilayeti Alakarga İlçesi Kanas ve Kıtat köylerinde görev yapan  Veteriner Hekim Mehmet İbrahim’ı cep telefonunda dini içerikli tebliğ dinlediği ve bulundurduğu ileri sürülerek  tutukladığı ve Alakarga Hapishanesinde kendisine  işkence yaparak öldürdüğü ortaya çıktı.
İsveç merkezli Doğu Türkistan Enformasyon Merkezi( uyhewer.com) internet sitesinde yer alan bilgilere göre Alakarga kentin’de Veteriner Hekim olarak görevli 41 yaşındaki Mehemet İbrahim 2014 yılının Temmuz ayları cep telefonu ile dini içerikli sohbet(tebliğ) dinlediği ve tebliğ metnini sakladığı  iddiası ile  göz altına alınmış ve bir süre sonra da Alakarga kenti Hapishanesine nakledilmişti.Hapishane yönetimi bir süre sonra kendisinin kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini açıklamış ve cenazenin de kendileri tarafından ailesine verilmeden gizlice gece saatlerinde defnedildiğini bildirmişti. Alakarga mahalli yönetimi adı geçenin ailesinden ölüm olayını gizlemelerini, evlerinde teziyeleri kabul etmemeleri ve Akrabalarının ve komşularının başsağlığı ziyareti yapmamalarının ve nezir yemeği verilmesinin de yasaklandığını bildirmişti. Ancak,adı geçen merkez,kendi özel kaynaklarından elde ettiği bilgilerden Veteriner Mehmet İbrahim’in Hapishane’de kendisine yapılan baskı ve işkence sonucu genç denecek bir yaşta katledildiği  bilgisine  ulaştıklarını açıklamıştı.
Washington merkezli Özgür Asya radyosu yaklaşık 2 yıl önce meydana gelen bu yargısız infaz haberinin doğruluğunu teyit etmek üzere Alakarga Polis Merkezi’ne telefon ederek bilgi almaya çalıştı.


Raryo’nun telefonla ulaştığı Alakargarka Polis Merkezi Amiri Ekber ” Ben bu konuda sizlere bilgi veremem.Bize bu konuda yukarıdan(Gungencuy=Emniyet müdürlüğü’nden) kesin emir var.Bu konuda ben çaresizim.” cevabını verdi.
Ancak, Özgür Asya radyosu muhabirleri Veteriner İbrahim’in ölümünü kanıtlamak için çalışmalarına devam etti. Radyo’nun Alakarga İlçesinin Kanas ve Kıtat Köylerinin Köy Başkanları(Köy Muhtarları) ile görüştü.Mahalle Muhtarları Veteriner Mehmet İbrahim’ın kendi yerleşim birimlerinde görev yaptığını, önce Polisçe tutuklandığını vee daha asonra Hapishane’ye nakledildiğini belirttiler. Hapishane’de işkence sonucunda katledildiğini de teyit ettiler.Kanas Köyü Muhtarı,kendisinin öldürülen Veteriner Mehmet İbrahim’in akrabası olduğunu ancak,yasak nedeniyle baş sağlığı ziyaretine gidemediğini bildirdi.Ayrıca,Mehmet İbrahim’in Ana ve Babasının hayatta olduğunu adı geçenin eşinin çocukları ile birlikte geçim zorluğu nedeniyle Alakarga İlçe merkezine taşındığını açıkladı.


Uzmanlar,Çin İşgal Ordusu’nun Temmuz 2014 tarihinde başlattığı “Terörle Savaş ve Radikal Akımlarla Mücadele” operasyonları kapsamında binlerce Müslüman Uygur Türkü’nü   acımasız ve vahşi yöntemlerle   toptan tutukladığı bildiriliyor.  Çin işgal ordusu’nun  tutukladıkları masum insanları yargısız infaz yaparak  Veteriner Mehmet İbrahim’a yaptıkları gibi baskı ve işkenceler ile katlettiklerini   ifade ediyorlar. Hapishane’de katledilen Veteriner Mehmet İbrahim’in ölümünün 2 yıl sonra açığa çıkmasının de Çinli işgalcıların sansür konusundaki şantaj ve tehditlerinin boyutunun   ne denli sıkı olduğununa bir örnek olduğunu  belirtiyorlar.
.

Etiketler: » » » » » » »
Share
2384 Kez Görüntülendi.