logo

trugen jacn
12 Ekim 2015

İŞGALCI ÇİN’İN SAKAL VE GİYİM ZULMU, BU KEZ GULCA’DA

Komünist Parti yetkilileri, Doğu Türkistanlı Müslümanlar üzerindeki baskıyı her geçen gün artırıyor. Her gün yeni yasaklar getiriliyor.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Doğu Türkistan’ı işgal altında tutan Komünist Çin yönetiminin erkeklere sakal ve bıyık engeli ile Müslüman Uygur Kadınların kapalı ve tesettürlü giyimleri ile baş örtüsü takılması,ay yıldız armalı Tişört ve giyimlere koyduğu engel, Urumçi ve Kaşgar’dan sonra bu kez Gulca şehrinde uygulamaya  koyduğu bildiriliyor.
Özgür Asya Radyosu internet sitesinde yer alan bilgilere göre, ismi açıklanmayan bir kişinin radyo’ya ulaştırdığı bu yasaklamalara ait resimli bir genelge’de yukarıda belirtilen engel ve yasaklamalara ek olarak dini kuralları çağırıştıran her çeşit giyimli olanların resmi dairelere, Hastanelere, Okullara sokak – caddeler, alış veriş merkezleri, İş ve Ticaret merkezlerinde (Soda Saraylarında) bulunmaları da bu yasak kapsamında olduğu bilgisi yer alıyor.
Mektubu  Radyo’ya ulaştıran ve  ismi açıklanmayan kişi,bu resimli genelge’nin Gulca şehrinde bulunan “Halk Hastanesi = Halk Doktorhanesi” girişinde asıldığını belirtti.

Çin işgal yönetimi 2014’den itibaren Müslüman Uygur Türklerinin çoğunlukta olduğu Kaşgar,Aksu,Kaşgar, Yarkent ve Hoten vebenzeri şehirlerde bu yasaklamaları yürürlüğe koymuştu.   En son buna ait bir afiş Kaşgar Halk Kütüphanesi kapısına asılmıştı. Afiş’te başörtülü ve tesettür giyimli olan Kızların  Kütüphane’ye alınmayacağı bildirilmişti.

İşgalcı Çin’in kuklası durumundaki Sözde Özerk Bölgesel yönetim,24 Ağustos 2015’da çıkardığı bir yasa ile Ayyıldız armalı her türlü giyim,eşya ile tesettürlü giyim,Başörtüsü takmayı ve erkeklerin uzun sakal ve bıyık bırakmalarını “Terör Suçu Kapsamına” alındığını ve çıkarılan bu yasanın ülke genelinde  yaygınlaştırılacağını açıklamıştı.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1445 Kez Görüntülendi.