logo

trugen jacn
08 Ekim 2015

İŞGALCI ÇİN ,DOĞU TÜRKİSTAN’DA HEZİMETE UĞRADI, ACISINI SURİYE’DEN ÇIKARACAK

komurkan-komur-kan.jpg

Uygur Haber Ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Komünist Çin işgalindeki Doğu Türkistan’in Aksu İli,Bay İlçesi Tirekbazar-Sogan bölgesinde etnik ayrımcılık yapılarak Göçmen Çinlilere peşkeş çekilen ve etnik göçmen Çinlilerce işletilen Kömür tesislerine 18 Eylul 2015 tarihinde Uygur Fedai’lerce gerçekleştiren eylemin şüphelileri olduğu öne sürülen Uygur gençlerine hala ulaşılamadığı bildiriliyor.
İşgalcı Çin ordusu, ağır silahlar,tanklar,uçaklar ve savaş helikopterleri kullanarak ve Çin’den getirdikleri özel birlikleri arama operasyonlarında kullanmalarına arağmen, 20 günden beri hiçbir ip ucuna rastlayamadıkları açıklandı.Aksu ve Bay ilçesi ile civar kent sakini Uygurların ellerine birer sop tutuşturarak bu Çin usulü yakalama Operasyonlarına katılmaya zorlamalarına rağmen operasyonlardan olumulu sonuç alınamadığı ve Çin işgal Ordusunun bölge’de büyük bir hezimete uğradığı ifade ediliyor.
Özgür Asya radyosu internet sitesinde yer alan bilgilere göre radyo muhabirleri olayın meyedana geldiği Bay iliçesi Tirekbazar(Kavakpazarı)kenti’ne telefon ederek olay hakkında bilgi almaya çalıştıkları haberi yer aldı. Radyo’ya konuşan Sogan Kömür madeni Patlayıcı maddeler ve kapsül deposu sorumlusu Çin yönetiminin Helikopterler ve atlar kullanarak Fedai’lerin kaçtığı iddia edilen dağlar, boş arazilar ve yaylalar dahil bütün bölge’yı karış karış aramalarına rağmen, şimdiye kadar  her hangi bir ip ucuna rastlanmadığını bildirdi. Tanrı dağlarının bağrındaki yaylalardaki sürü sahipleri ve sürüleri otlatan Çobanların da operasyonlarda kullanılıdığı ifade etti.
20 gün önce meydana gelen saldırı olayından sonra Tirekbazar kenti’nde hayatın adeta durduğunu, Okulların Çin işgal Ordusu karargahı yapılmak maksadi ile tatil edildiğini,kent’te eğitim ve öğretime tamamen ara verildiği bildirildi.Çinli İşgalcıların büyük ekonomik ayrıcalıklar sağlayarak ve maddi imkanlar vererek  bölge’ye yerleştirdikileri etnik Çinli göçmenlerin büyük endişe ve korku içinde oldukları,bazı göçmen Çinlilerin bölge’yi terketmek istediklerini ancak. İşgalcıların buna sert şekilde müdahale ederek manı olduklarını bildiriliyor. Bay ilçesi ile bağlı bütün yerleşim yerlerinde sıkıyönetim kurallarının artarak sürdüğü, evlerin ve işyerlerinin her gün arandığı, yolda geçen Uygur Türklerinin her gün birkaç kez sorguya çekildikleri bölge’de endişe ve korku havasının hakim olduğu ve bu havanın da artarak sürdüğünü belirtiyorlar.
Uzmanlar, ÇKP .iktidarının her gün yeni bir yolsuzluk ve usulsüzlük söylentileri ile çalkalandığını,KP.kadrolarının bir birlerini alt edebilmek için her gün yeni bir yolsuzluk ve rüşvet iddiasını ortaya atarak iktidar mücadelesini kızıştırdıklarını belirtiyorlar. Bunun yanında Çin borsasında  son aylarında milyarlarlarca dolar’ın eridiğini,borsa’da kaybedenlen milyonlarca Çinli tasarruf sahibinin ÇKP.iktidarına diş bilediklerini ve fırsat kolladıklarını belirtiyorlar.Ayrıca, Komünist Çin’ın ÇKP.kadroları arasındaki koltuk mücadelesini gizlemek ve kamu oyunun başka yönlere kanalize etmek için hiç ilgili olmadığı halde Suriye’ye mudahale’ye hazırlandıklarını belirtiyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1380 Kez Görüntülendi.