logo

trugen jacn
03 Eylül 2015

MUHALİF PİNG : ÇİN,FAŞİZME KARŞI KAZANILAN ZAFERİ FAŞİST YÖNTEMLERLE KUTLUYOR.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Almanya’da yaşayan Çinli rejim karşıtı ve siyasi analızcı Cang Ping,Çin’de mevcut ÇKP.diktatör yönetiminin Nazı Almanyası’nın yenilmesi ile sonuçlanan 2.dünya savaşı’nın sona ermesinin 70.yılını kutlarken, “Faşizme karşı kazanılan Zaferi Faşist Yöntemlerle Kutladığını”    ifade etti.
20 Ağustas 2015 tarihinde Almanya’nın Sesi radyosu’nda yayınlanan “Fasizme Karşı Koyma mi ? yada Faşizmin Zaferi mi?” adlı siyasi analiz programında konuşan rejim karşıtı Çinli siyaset bilimci ve Analizci Ping ” Çin diktatöryal rejiminin kolu ve çomağı olan sözde Halk Kurtuluş Ordusu’nu güçlendirmek suretiyle, Çin toplumunu gözetleme ,  kontrol etme,tehdit ve  ve baskı yapmada  kırmızı çizgilere dayanmıştır.Çin halkına baskı ve zulümde sınır tanımayan ÇKP.’nın diktatör rejiminin Faşizme karşı kazanılan başarıyı kutlarken dahi,faşist yöntemler kullanmakatadır” ifadesini kullandı ve buna örnek olarak canlı ve güncel misaller verdi.
Özgür Asya radyosu haber portalında yer alan bilgilere göre,sürgünde yaşayan Rejim muhalifi Çinli analizci Cang, Çinyönetiminin faşisizan uygulamalarından örnekler verirken şunları ifade etti,” Bugün Çin vatandaşı Pekin’de her hangi bir Lokanta veya Restoranda yemek yerken kayıt  yaptırmak zorundadır.Kutlama etkinlikleri için Çin Ordusu’nun Pekin ve diğer büyük şehirde askeri geçit  prova  ve manevralarının güzergahlarındaki Restoranlarda önceden rezervasyon yaptırırken,kimlik ve telefon numaraları talepe edilmektedir.Bu tür  ve benzer kayıt işlemleri  ve kimlik bildirme zorunluluğu, İnternet Kafelerde,Çocuklar için oyuncaklar satın alırlarken, ,evlerinin mutfakları için bıcak satın alırken,  soğuk algınlığı ve grip için asprin vebenzeri ilaç satın alırken dahi, talep edilmeketedir.Bu ise,dünyanın  diktatörlük ile yöneltilen  hiç bir ülkesinde dahı görülmeyen , anlamsız ve gülünç ve aynı zamanda Nazi rejiimini  tekrar hatırlatan faşist uygulamalrdan başka bir şey değildir.”dedi.
Siyasi analizci Ping, sözlerini şöyle sürdürdü ; “ÇKP.diktatör rejiminin Faşizme karşı kazanılan zaferin 70.yılını kutlama faaliyetleri kapsamında 28 Ağustas – 04 Eylul 2015 tarihleri arasında Pekin, Heybi, Tienjin,Hubei,İç Moğolistan,Şendung,Hinnen ve Şensi başta bir çok eyaletlerde üretim yapan 10 binden fazla Fabrika ve işletme’yi kapattı. Ayrıca, bunların dışında 9 bin işletmenin faaliyetlerine gecici olarak durdurdu. Ekonomik büyümenin durduğu ve hatta gerilediği,büyük ekonomik krizilerin bütün Çin’i ve ÇKP. iktidarını tehdit ettiği bir esnada bu tedbirilere başvurması ,halkın gündelik yaşantısı için büyük olumsuzluklara ve toplumsal tepkilere sebep olabilecektir.” şeklinde konuştu.

       Uzmanlar Çin’in bu uygulamalarının Çin sosyal medyasında sert cülelerle eleştirildiğini bunun ise,Çin’de  sosyal patlamalara sebep olabileciğini ifade ediyorlar. Ayrıca, Çinli sosyal medya kullanıcıları  bu ve benzeri  ek faşist uygulama temelli bir kararla Eylul ayından itibaren,toplu eğlenceler,sosyal aktiviteler,Tv.eğlence programları  yasaklamasını  “ Çin yönetiminin  Nazi’ların icraatlarını hatırlatan bu uygulamaları Faşizime karşı olmak mi ? Yoksa Faşizimin başarısı mi ? “  vebenzeri soruları dile getirerek ve örnekler vererek   tepkilerini ortaya koyuyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1261 Kez Görüntülendi.