logo

trugen jacn
01 Ağustos 2015

İŞGALCI ÇİN’İN GÜDÜMLÜ MEDYASINDAN KAFA KARIŞTIRAN “ERDĞAN” HABERLERİ

Erdoğan Uygur Türkleri'ne 'terörist' mi dedi?

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 günlük Çin ziyareti ile ilgili  güdümlü Çin medyası art niyet kokan  ve fesat ve  fitne amaçlı bir çok haberler icat ederek kamu oyuna servis ederek  kafalar karıştırıyor.   Ayrıca, Türkiye ve  Türk dünyası kamu oyunu  ve özellikle Doğu Türkistan Türklerinin bu konudaki hassasiyetlerini  olumsuz yönde etkileyen  yorumlarla tahrik etmeyi ve yanıltmayı hedefliyor. Doğu Türkistan’da  Faşist Çin’in esaretinde yaşayan  mazlum ve mağdur Uygur Türklerinin yegane dayanağı, ilham,ümit ve güç kaynağı  olan Türkiye Cumhuriyeti  Devletine karşı  samimi duygularını sarsmak  ve ortadan kaldırmak için elinden geleni ardına koymuyor.

Diğer yandan, Sosyal Medye’da kendini lanse etmek için ucuz kahramanlıklar taslayan bazı sözde  Aydınlar  ana vatanı Doğu Türkistan için ve onun kutsal davası için yeterli ve gerekli   fedakarlık, çalışma ve katkı’da bulunma yerine , tetkik etmeden,fikir ve analiz yapmadan ve uluslar arası şartları hiç dikkate almadan cahilce  yorum ve paylaşımlarda bulunuyorlar.  Türkiye’yi ,Türkiye’de yaşayan   Doğu Türkistanlıları  üzen ve rencide eden  bazı olumsuz  beyan  görüşler,  Türk kamu oyunun Doğu Türkistan konusundaki   şimdiye kadar hiç olmadığı kadar zirve yapan  hemdertlik, destek ve ilgisini görmemezlikten  olarak kabul ediliyor.Bu  haksız ve yersiz beyanlar ise, büyük bir haksızlık, gerçekleri görememe,  en önemlisi büyük bir  vefasızlık ve kadirbilmezlik örneği  olarak algılanıyor.  Bu iyi niyetten uzak görüş ve paylaşım sahipleri bilmeyerek de olsa İşgalcı Çin’in bu sinsi ve münafıkça  oyun ve tertiplerine  şuursuzca alet olmuş oldular.

Erdoğan Uygur Türkleri’ne ‘terörist’  dedi? iddiası 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin ziyaretindeki detayları  güdümlü Çin medyası sürekli  servis ediyor ve  Erdoğan’ın Uygur Türkleri’ne yönelik yaptığını iddia ettiği açıklamaları kafaları karıştırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çin yönetiminin Uygur Türklerine yönelik baskılar ve bu baskılara karşı Türkiye’de yükselen protesto eylemlerinin  gölgesinde gittiği Çin’de Türk medya kuruluşlarının tatmin edici,açık ve net haber ve detaylara yer vermemesi ancak, ve bu konuda meydanı güdümlü komünist Çin medyasına terk etmesi  hayal kırıklığı yarattı.  Türk  kamu oyu ile medyasında resmi ziyaret başlarken, Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın “Çin’i Doğu Türkistanlılara uygulanan zulüm konusunda ciddi şekilde uyaracağı” beklentisi vardı. Ancak Çin medyası bunun tam tersi haberleri servis  etti. Türk medyası  bu konuda gereken ilgi ve özeni gösteremedi ve  tüm beklentileri boşa çıkardı.

” UYARI YOK DESTEK VAR!”  İDDİASI

Cumhurbaşakanı Erdoğan Çin’in Doğu Türkistan’daki Ramazan yasakları ve hak hukuk ihlallarine  karşı tavan yapan tepki ve protesto eylemlerini   ”  aşırı  ve resmi ziyaret öncesi imakasatlı olarak”  nitelerken, diğer yandan resmi gezi’de Uygur Türkleri konusunun en üst düzeyde gündeme getireleceğini  de ifade etti. Ancak,gezi’ye  katılan Türk medya mensuplarının bu konuya gündeme getirmesi hiç birinin aklına gelmedi.Sorular ve konular  Füzeler ve ticaret ve yatırımlar üzerinde yoğunlaştı. Buna karşılık Çin’in ÇKP.emrindeki  resmi Yeni Çin (Şinhua)Haber Ajansı’nın  haberine göre, Çin gezisi kapsamında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelen Erdoğan Doğu Türkistan ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Güdümlü Çin medyasının Haberlerine  göre Şi, Türk hükümetinin terörün her türlüsünün yanı sıra, Doğu Türkistan’da Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelen “terör faaliyetleri”ne karşı duruşu nedeniyle de memnuniyetini dile getirdiğini  iddia etti.

Erdoğan da Çin’in birliğinden yana olduklarını belirterek, ülkenin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunduklarını   özellikle ileri sürdüğünü iddia etti. Erdoğan, Doğu Türkistan’da “terör faaliyetleri” yürüten Doğu Türkistan İslami Hareketi’ne de karşı oldukları beyanının altını özellikle çizdi.

Halbuki  kınandığı iddia edilen bu hareket 2003’te BM.tarafından Terör Listesine alınıdı ve Pakistan’da yaşayan bu Teşkilatın Lideri  Hasan Mahdum ABD.insansız hava araçlarının saldırısı sonucunda şehit edildi.

AA HABERİNDE  AÇIK VE NET OLMAYAN “YUVARLAK” İFADELER

Anadolu Ajansı’nın haberinde ise söz konusu görüşmelere  ait haberleri açık ve net olmayan ve muğlak ve  daha yuvarlak ifadelerle servis edildi. Ajansın haberinde; “Çin’in toprak bütünlüğü konusunda Türkiye’nin hassasiyeti vurgulandı” ifadelerine yer verildi.Halbuki Cumuhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,Pekin’de yaptığı açıklamada Doğu Türkistan konusunun görüşmelerede 3.gündem maddesi olarak ele alındığını ifade etti.

Bazı  Medya Kuruluşlarının Ani ve  Sahte ” Doğu Türkistan ” Hassasiyeti

Yıllardan beri görsel ve yazılı medya organlarında İşgalcı Çin’i “İncitmemek ve Üzmemek”  ve “Onlara ayaranarak maddi ve manevi Kazançlar elede etmek” uğruna Doğu Türkistan konusunda tek satır yazmayan ve Tv.larında Çin’in  Müslüman Uygur Türklerine karşı yürüttükleri  insanlık dışı hak ve hukuk ihlallerini  dile getirmek ve duyurmak yerine aksine, Çin’in insanlık dışı hak ve hukuk ihlallerini görmemezlikten gelen ve övücü yayınlar yapan bazı medya kuruluşlarının Çin-Türkiye görüşmelerinde  aniden Uygurların Fedailiğine soyunduğu  hayretle  görüldü.  İşgalcı Çin’i Uygur Türklerini terörist olarak tanımlamaktan ve  gammazlamaktan  büyük bir utanmazlık ve  aymazlık içinde   çekinmeyen bu medya kuruluşlarının  son yayınları ile  İşgalcı Çin’in  fesat ve sinsi tertipilerine katkı ve su taşımaktan geri durmadıkları de ibretle izlendi.

    Kaynak: Sözcü gazetesi – Rotahaber.com.tr ve diğer  yayınlar

Etiketler: » » » » »
Share
2354 Kez Görüntülendi.