logo

trugen jacn
12 Mayıs 2015

İŞGALCİ ÇİN ; BU KEZ DOĞU TÜRKİSTAN’DA UYGURLARIN PASAPORTLARINA EL KOYUYOR

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
İşgalcı Çin,Doğu Türkistan’da Uygurların sahibi olduğu pasaportlarına el koymaya başladığı bildiriliyor. Doğu Türkistan’da yaşayan bir Uygur Türkü,Pasaport almak için yıllarca beklemek ve uğraşmak zorunda. 20’den fazla devlet organından olur alması ve yıllarca sıra beklemesi gerekmekte.Ayrıca alt alt seviye’den Çinli Memur’dan en üst derecedeki etnik Çinli Amir ve Müdürlere binlerce Yen tutarında rüşvet vermek zorunda kalıyor.Rüşvet verilmeden pasaport almaları mümkan değil. Pasaport alabilen Müslüman Uygurların sayısı ise % 1’in altında bulunuyor.Buna rağmen Çin işgal yönetimi 30 Nisan tarihli bir genelge ile elinde geçerli ve süresi geçmemiş pasaportu bulunanların 15 Mayıs tarihine kadar pasaportlarını bağlı bulundukları en Polis Merkezlerine teslim etmelerini emrediyor.Bu emre uymayıp Pasaportlarını teslim etmeyenlerin Pasaportlarının iptal edileceği ihtar ediliyor. Aşağıda bu uygulamaya ait Emirnamenin sureti görülüyor.

    Uzmanlar, İşgalci Çin’in Uygurların Pasaportlarına el koymasının, önümüzdeki aylarda Türkiye’ye Vizenin kaldırılması uygulamasının başlamasından önce Uygur Türklerinin seyahatlerini  önlemek ve özellikle Türkiye’yi ziyaretlerini engellemek için bu tedbire başvurduğunu  ifade ediyorlar.

Pasaport-Uhturuş

                                                                      DUYURUDUR.

İli Özerk Vilayeti Siyasi ve Hukuk Departmanı,Gulca Şehir(Merkez İlçe) Siyasi Hukuk Departmanının Vatandaşların  Pasaportlarını Polis Merkezlerine Teslim Etmelerine Dair Emirnamesidir.

1.-Bölgemizde yaşayan ve ellerinde geçerli pasaportu olan tüm Vatandaşların 15.05.2015 tarihinde kadar  mevcut pasaportlarını oturdukları yerlerde bağlı bulundukları Polis Merkezi Amirliklerine teslim edeceklerdir.

2.- Emredilen süre içerisinde pasaportlarını teslim etmeyenlerin pasaportları Kamu Güvenliği Bakanlığının ilgili talimat ve yönetmelikleri gereğince derhal iptal edilecek ve haklarında yasal işlem yapılacaktır.

                                                                          İLİ Kazak Özerk Vilayeti Emniyet Müdürlüğü

                                                                    Gulca Merkez İlçe  Emniyet Müdürlüğü(Resmi mühür)

                                                                         Sorumlu Polis Memuru Kahhar(S.No. 13729132483)

                                                                    30.04.2015

Etiketler: » » » » »
Share
1701 Kez Görüntülendi.