logo

trugen jacn

MANİSA’YA YERLEŞEN, ZORDAKİ UYGUR AİLE’Yİ MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAHİPLENDİ

Manisa-Uygur

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin işgalindeki ana yurdu Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm ve soykırım uygulamalarından kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Manisa’ya gelerek bu şehrimize yerleşmeye çalışan Erşat Mahmut ile Hemrah Kadir çifti ile 4 yaşındaki oğulları İmran’in dramı medya’da ve haber sitemizde haber olarak verilmişti. Manisa’nin Şehzadeler ilçesine bağlı Ege Mahallesi’nde bir depoda mahalle sakinlerinin yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışan Erşat Mahmut-Amra Kader çifti’nın durumu medya’ya yansıyınca zordaki Uygur Aileye Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Cengiz Ergun sahiplendi.Büyükşehir Belediyesi Yetkilileri tuvalet,mutfak gibi alt yapısı olmayan depo dükkandan alarak geçici olarak Belediye Misafirhanesine yerleştirdi. Ailenin 4 yaşındaki oğulları İmran  de Çocuk yUvasına yerleştirildi.
Manisa’nin MHP’li Belediye Başkanı Cengiz Ergun,ailenin resmi işlemleri ile ilgilenileceğini kendilerine  oturma ve çalışma izni alındıktan sonra işe yerleştirileceğini ifade etti.
Diğer yandan Uygur aile’ye MHP Şehzadeler ilçe Başkanlığı de yakından ilgilendi. Kendilerinin ailenin  her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yanlarında olacaklarını de bildirdi .Aynıca,İlçe Başkanı Erşat Ailesinin resmi işlemlerinin  yürütülmesinde İlçe Teşkilatı olarak her zaman  yanında olacaklarını belirttiler.

UYgurzHaber ve Araştırma Merkezi ; zorda kalan mülteci Uygur Türkü Aileye sahip çıkan ve ihtiyaçlarını gideren ve Misafirhaneye yerleştirerek himayesine alan  Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergun Beyefendi’ye minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Ayrıca mağdur ailenin yanında olan ve kendileri ile ilgilenen Sayın MHP Şehzadeler İlçe Başkanlığımız başta  Aileye yardımcı olan diğer siyasi Parti İlçe örgütlerine ve Sivil Toplum Kuruluşlarına de en  içten teşekkürü bir borç biliriz.

Etiketler: » » » »
Share
2310 Kez Görüntülendi.