logo

trugen jacn
20 Nisan 2015

PAKİSTAN, İŞGALCİ ÇİN’İN TALİMATI İLE 6 MÜSLÜMAN UYGURU DAHA TUTUKLADI.

HAMİT GÖKTÜRK  / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Doğu Türkistan’i işgal altında bulunduran  Komünist Çin’in Lideri Xi’nın bugün başlayan Pakistan ziyareti öncesi Pakistan’da yaşayan Uygur Türklerine karşı sürek avı başlatıldığı ve Uygur Ömer Vakfı başkanı Ömer Uygur’un tutuklanarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü haberi Sitemizde yere almıştı.
İsveç merkezli Doğu Türkistan Enformasyon(Teşvikat)Merkezi haber Sitesinde yer alan yeni bilgilere göre bu sabah saatlerinde Doğu Türkistan İslam Partisi üyeleri oldukları  gerekçesi ile 6 Uygur’un tutuklandığı belirtildi.   Bu 6 Uygur Türkü’nün İslamabat’a bağlı Rawelpindi bölgesi’nin Hasan Abdal kentinde Pakistan gizli Servisi Ajanlarınca Tutuklandıkları bildirildi. Tutuklananların   “ Terör eylemleri planlamak, diğer bölgelerdeki Yandaşları ile bu konuda iletişim kurmak,planlar yapmak” iddiası ile tutuklandıkları  ileri sürüldü. Pakistan Gizli Servisi ISİS’ın zanlıların  telefon haberleşmelerinin dinlenmesi neticesinde bu sonuca vardıklar açıklandı.  Tutuklananların kimlikleri hakkında bilgi verilmedi.
Öte yandan , dün tutuklanan Uygur Ömer Vakfı’nın başkanı Ömer Uygur’dan sonra onun bütün aile fertlerinin de  kendi evlerinde göz altında tutuldukları,dışarıya çıkmalarına izin verilmediği ve telefon haberleşmelerinin  de kesildiği de belirtildi.
Ömer Uygur’un çalışma arkadaşları ve görüştüğü dostlarının de mahalli polislerce bulundukları yerlerde gözetim altında tutuldukları  bildirildi.


Pakistan halkının İslami hassasiyetelerinden dolayı mazlum ve mağdur Müslüman Uygur Türklerine karşı sıcak ilgi ve hemdertlık duygusunun yüksek olmasına rağmen, Federal Hükümetin özellikle Pakistan gizli servisi ISIS’ın Uygur Türklerine karşı  çok acımasız davrandıkları  davranışlarının çak kötü olduğu belirtiliyor. İşgalcı Çin’in talimat olarak nitelenebilecek talepleri  ile mazlum Uygurları sürekli takip ettikleri,tutuklayıp işkence ettikleri, onları  Çin’e yanı onların katillerine teslim etmeleri Doğu Türkistan’da İslam dünyasında büyük bir nefret ile karşılanıyor ve tepki çekiyor.

Etiketler: » » » »
Share
1926 Kez Görüntülendi.