logo

trugen jacn
15 Şubat 2015
Genel

TÜRK-EĞİTİM SEN ŞUBE BAŞKANI ÖZTÜRK : UYGUR KARDEŞLERİMİZE MADDİ DESTEĞİN YANINDA MANEVİ DESTEK VE DUALAR DA ESİRGENMEMELİ..!

     Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, “Bir aylık süre geçmesine rağmen Doğu Türkistanlı kardeşlerimizden maddi yardım kampanyası bir tarafa manevi bir destek, bir dua bile esirgenmiştir…

Türk Eğitim-sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk:

Öztürk, yaptığı açıklamasında “Rivayetler muhtelif olsa da Türk Milleti 751 yılından itibaren Müslüman olmaya başladı. An itibarıyla dünyada yaşayan yaklaşık 350 Milyon Türk nüfus mevcuttur. Kaynaklara göre farklılık arz etse de bu nüfusun yaklaşık % 95 i Müslümandır” diye konuştu.

Öztürk, “Bu oran dünya milletlerinin hemen hemen hiç birinde görülmez. Tarih bilgilerimiz bizi yanıltmıyorsa uzun bir süre de bu millet İslamın bayraktarlığını yapmış bir millettir. İlay-ı kelimetullah için hayatını vakfetmiş başka bir millete yer yüzünde henüz rastlanmamıştır” diyerek şu şekilde konuştu:

“Bu millet yoğunluk olarak da Adriyatik’ten Çin Seddine uzanan Turan Coğrafyasında yaşamaktadır. Doğu Türkistan’da da bu millete mensup Uygur Türkleri yaşamaktadır. Bu insanlara inançlarını örf- adetlerini unutturmaya çalışan Çin hükumeti sistemli bir asimilasyon ve soykırım uygulamaktadır.

Bu baskılara dayanamayan inancının gereği giyinip, inancının gereği ibadetini yerine getiremeyen bir gurup İnsan, Müslüman ve Türk yaklaşık bir ay önce Kayseri’ye hicret ettiler.

Tüm kurum ve kuruluşlar elinden geleni südünün hükmünce yerine getirmeye çalıştı.

Kayseri’de kendimi bildim bileli her cuma mutlaka bir kişi, kurum veya kuruluşa yardım toplanır veya mazlumlar için dua edilirdi. Örnek, Bosna, Mısır, Libya, Filistin, Suriye (Son aylarda hemen hemen her cuma) Irak vs. Bu saydıklarımızın hepsinin ortak özellikleri Türk olmamalarıdır. Ancak bir aylık bir sürenin geçmesine rağmen hala Doğu Türkistanlı kardeşlerimizden maddi yardım kampanyası bir tarafa manevi bir destek, bir dua bile esirgenmiştir. Sebebi nedir?” dedi.

Kaynak : http://www.dogudanhaberler.com/turk-egitim-sen-2-nolu-sube-baskani-ali-ihsan-ozturk-156288h.htm

Etiketler: » » »
Share
1366 Kez Görüntülendi.