logo

trugen jacn

MİLLETVEKİLİ ÖZDAĞ : BARIN ŞEHİTLERİ,DOĞU TÜRKİSTAN’IN ÖZGÜR RUHUNUN TEMSİLCİSİDİR

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a saldırı - Sabah

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Gelecek Partisi İşgalci Çin’in Barın katliamının 33.yıl dönümünde bir mesaj yayınlayarak Barın şehitlerini  rahmet ve şükranla andıklarını açıkladı .

GP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Doç.Dr. Selçuk Özdağ  imzası ile yayınlanan Barın Şehitleri mesajinda ” BARIN ŞEHİTLERİ,DOĞU TÜRKİSTAN HALKININ ÖZGÜR RUHUNUN TEMSİLCİSİDİR.”  çarpıcı ifade  kullanılması  memnuniyetle karşılandı.

GP.Genel Başkan Yardımcısı Sayın Özdağ, kişisel sosyal medya hesabı  ve enpolitik haber sitesi üzerinden yayınladığı Barın şehitlerini anma mesajinda  Uygur Hareketi Lideri Ruşen Abbas’in  Doğu Türkistan ile ilgili   olarak yayınladığı   son açıklamalarından  alıntılara yer vererek  şunları paylaştı : ”

  • Barın Şehitlerini şahadetlerinin 33.yılında rahmet ve minnet ile anıyorum. Barın Milli direnişi  ve bu direnişte şehit düşen Barın Şehitleri Doğu Türkistan halkının  Özgürlük ruhunun  temsilcileri olarak tarihe geçmiştir.
  • Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas, ÇKP Genel sekreteri ve Çin Lideri Xi Jinping’in de, İşgalindeki Doğu Türkistan’da Uygur ailelerinin çocuklarını  ebeveyinlerinden zorla    kopardığını ve bu  Uygur çocukları etnik Çinliye dönüştürerek asimile ettiğini  bu ve benzeri işlediği  insanlık suçu işlemesi sebebiyle Rus lider Putin gibi hakkında ceza davası açılması ve tutuklama  emri çıkarılması gerektiği bildirdi.

MİNNET VE ŞÜKRAN :  GP  Genel Başkan Yardımcısı Sayın Doç.Dr.Selçuk Özdağ  Hocamız, yıllardan beri  çeşitli platformlarda yaptığı  konuşmaları, sosyal medya paylaşımları ve  değerli yazıları ile mazlum Doğu Türkistanlı Soydaşlarının özgürlük mücadelesine israrla ve sürekli destek verdiğini minnet ve şükranla izliyoruz.

Türk siyasetinin 14 Mayıs  genel seçimlerine odaklandığı şu ortamda  mazlum Uygur Kardeşlerini unutmaması, Barın şehitlerimizi gündeme taşıyarak mesaj yayınlaması  ve Doğu Türkistan   meselesine olan  hassas duyarlılığı ve üstün  adalet, hak ve  hukuk  anlayışı  haklıdan ve mazlumdan yana olmak gibi alicenap ve üstün tavır ve hareketleri  için  kurucusu olduğu Gelecek Partimize ve kendilerine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Allah kendisinden razı olsun.(UYHAM)

Share
3726 Kez Görüntülendi.