logo

trugen jacn

KAYSERİ-ATATÜRK MESLEK LİSESİ’NDE ERGENEKON BAYRAMI NEVRUZ ÇOŞKU İLE KUTLANDI

Kayseri'de Nevruz ateşi liseliler tarafından yakıldı

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Türklerin  Ergenekon’dan çıktığı  gün olarak kabul edilen Nevruz Bayramı Kayseri Kocasinan Atatürk Kız Meslek Lisesinde coşku ile kutlandı.  Nevruz ateşinin  ise, Liseli öğrenciler tarafından yakıldığı bildirildi.

dürüsthaber.com başta Kayseri merkezli medya organlarının verdiği bilgilere göre ; 21 Mart Nevruz Bayramı, Kocasinan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Atatürk Kız Meslek Lisesi) tarafından  düzenlenen Nevruz bayramı ektinliklerine   öğrencileri ve öğretmenleri  katıldı.

Bir 11 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Atatürk Kız Meslek Lisesi  Bahçesinde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Okul Müdürü Cengiz Kızılkaya, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bir 10 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Etkinliğin Açılış konuşmasını  İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse tarafından yapıldı. Karaköse, Nevruz’un Türk Dünyasının geleneksel ve ortak bir bayramı olduğunu belirterek Türk Milletinin hayatında önemli bir gün olduğunu  belirterek “Ergenekon Destanı”  hakkında bilgiler vererek   baharın müjdecisi olan Nevruz’un sadece bir kutlama değil, Türk Milletini  birleştirici unsurlarından en başında gelen  bir milli bayrak olduğunu söyledi.

Kayseri Deniz Postası - Kayseri'de Nevruz kutlamaları
Nevruz Bayramı  Kutlamalarının  organizatörü  adı geçen Lise’nin Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hidayetullah Göktürk  etkinlik çerçevesinde  Uygur Türkçesi başta çeşitli Türk Lehçelerinde Nevruz ile ilgili yazılan şiirler okudu. Kayseri’nin önemli bir parçası olan Türkistan Coğrafyasından  gelerek bu kente 58 yıl önce yerleşen Uygur Türklerinin  Kayseri’deki önemi üzerinde durdu ve bu kentin ayrılmaz ve önemli bir parçası olduğunu bildirdi.

https://web.whatsapp.com/

Doğu Türkistan’in mevcut  durumu  hakkında bilgiler veren  Göktürk, Doğu Türkistanlıların Kayseri’ye  Afganistan göç etme süreci ve hikayeleri hakkında bilgiler verdi. Göktürk programın açılışı öncesi Türk Dünyası’na sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk Milletine  minnet ve şükranlarını ifade etmek için Türk Bayrağı önünde diz çökerek  saygılarını belirtti.

Daha sonra öğrenciler tarafından Türk Dünyası’nın çeşitli bölgelerine ait Nevruz şiirleri okundu. Nevruz ateşi yakıldı ve demir dövüldü. Törende asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için dualar edildi. Etkinlik bitiminde Türk Dünyası’na ait müzik dinletisi yapıldı.

Program sonunda öğrenciler  arasında   yapılan  çeşitli türdeki yarışmalarda  dereceye girenlere  ödüller ve hediyeler takdim edildi. Program sonunda katılımcılara etli bulgur pilavı ikram edildi.

Share
1370 Kez Görüntülendi.