logo

trugen jacn

DR. EMÇİ: TÜM GELİŞMELERE RAĞMEN UYGUR MİLLİ TEBABETİ HALA ÖNEMİNİ KORUYOR

Hidayet Oghuzkhan on Twitter: "Akit TV Vizyon Programı Pazar Günü saat 21.00 de Halis Özdemir Konuklar Prof Dr Muttalip Ali Hacı Emçi Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr.Turhan Alçelik Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Göz Hastalıkları Uzmanı ...

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MERKEZİ(UYHAM)

Geleneksel Uygur Tıbbı  Araştırmaları Vakfı Başkanı  ve geleneksel  Uygur Tıbbı  yöntemleri ve   ilaçlar ile  bir çok hastalıkların tedavisinde başarılı bir uzman olan Prof. Dr. Muttalip Emci, Uygur tıbbi  ile üretilen ilaçların  Çin’de  yaygın olarak kullanıldığını belirterek : ” Dünya’da ve Çin’de   ilaç sanayi  çok gelişmiş olmasına rağmen,   geleneksel Uygur Milli Tebabet  tedavi yöntemi  ve ilaçları  hala önemini korumaya devam ediyor.” açıklamasında bulundu.  

Özgür Asya Radyosu Uygurca bölümüne Çin’de yeniden baş gösteren yeni  varyant Çinvirüsü Covid-19 salgını ve bu salgının nasıl önleneceği konusunda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Muttalip Emçi, geleneksel  Uygur  milli Tıbbı  ilaçlarının   kendine özgü özel formülleri ve yöntemleri ile üretildiğini  blertirek şöyle konuştu : ” Geleneksel Uygur  milli tıbbi ile üretilen ilaçlar  bir çok hastalıkların tedavisinde  hala Çin’de   kullanılmaktadır. İlaç sanayiindeki ileri derecedeki gelişmelere rağmen  geleneksel Uygur Milli tıbbı ilaçları  orijinal  ve geleneksel  formül ve tariflere göre üretilmeye ve tedavide kullanılmaya   devam ediyor.

Geleneksel Uygur Tıbbı Yöntemleri Çin Virüsü İçin Çok Etkili

Geleneksel Uygur tıbbının yeni  varyant Çin  virüsüne karşı etkili olabileceğinde hiç bir şüphe yoktur. Yeni tip  Çin  virüsü salgınına karşı  karşı özel bir ilaç olmamasına rağmen, Uygur milli tebabet ürünü  grip hapları ve grip şurubu gibi Uygur geleneksel ilaçları, hastaların tedavisinde hala etkili olarak kullanılmaktadır.  Özellikle Müzmin Grip  ve diğer solunum yolları hastalıklarının tedavisinde ve yeni varyant  virüsünün yayılmasının önlenmesinde da, etkinliği kanıtlanmıştır.  Yeni koronavirüsün salgının baş göstermesinden bu yana   Türkiye’deki  geleneksel Uygur tıbbı  mesleğini icra eden Uygur tıp uzmanları, Çin virüsü salgını ve buna bağlı hastalıkların tedavisinde   aynı geleneksel Uygur tıbbı  yöntem ve tariflerini kullanıyorlar ve  bu tedaviden  yüksek sonuçlar elde  ettiklerini bildiriyorlar.

Doğu Türkistan'nın Önemli Şahsiyetleri Prof. Muttalip Emçi ve Abdulahat Emçi'nin İFAM Ziyareti - İFAM

Çin, Uygurlara Geleneksel Tip Alanında  da Soykırım Yapıyor 

Prof.Dr. Muttalip Emçi,  Çin yönetimi işgalindeki Doğu Türkistan’daki etnik, dini, ekonomik ve hayatın diğer tüm sahalarında uyguladığını soykırım yöntemlerini Uygun Milli Tıbbına va ilaçlarına karşı uygulamaktan geri kalmadığını belirterek sözlerini şöyle sonlandırdı :  ” Çin yönetimi  ülkesindeki  Çin virüsü salgınını önlemek ve hastaları tedavi etmek için  geleneksel Uygur tıbbını ve tedavi yöntemlerini ve ilaçlarını kullanırken, diğer yönden yüzlerce yıllık bu geleneksel Uygur tıbbının Çinlilere  ait olduğunu iddia ederek yok saymaya devam ediyorlar.  Çin yönetimi  etnik  ayırımcılık ve Çin şövenizmi fikirlerini  kullanarak  yüzlerce yıllık geleneksel Uygur Milli Tebabetini Çin tıbbının bir parçası olarak unutturmaya ve yok etmeye çalışıyor.  Yeni varyant  Çin virüsü salgınını kontrol etmek için kapsamlı bir şekilde Çin geleneksel tıbbını ve tıbbını kullanmaya yönelik yeni stratejisinin, “Ulusal İlaçlar” adı altında Uygur tıbbının geliştirilmesini önlemeye ve unutturmaya  çalışsa da, binlerce yıllık Uygur tıbbının gerçekten tedavi edici etkisi yüksek ve değerli bir tıbbi kaynak olduğunu  dillendirmekten  geri kalmıyorlar. Tüm dünya defalarca Covid-19 Salgınının saldırısına uğrarken ve buna karşı hala etkili bir ilaç bulunmazken, Çin hükümetinin Uygur ilaç sektörünü Çin geleneksel tıbbı çerçevesinde  göstermesi ve unutturmaya ve yak etmeye çalışması yurtdışındaki Uygur tıp uzmanları arasında mesleki yönden büyük bir endişeye  sebep olmaktadır.” şeklinde konuştu.

Share
4583 Kez Görüntülendi.