logo

trugen jacn
27 Haziran 2022

ÇİN LİDERİ Xİ : ” İSLAMIN ÇİNLİLEŞTİRİLMESİ UYGULAMASI” KESİNLİKLE SÜRDÜRÜLECEK !

Çin Hükümetinin İslam'ı Çinleştirme Girişimleri ve Uygur Katliamı

UYGUR HABER VE ARAŞTIRMA MEERKEZİ(UYHAM)

Eylül 2020’deki Üçüncü Sincan Çalışma Konferansı’nda Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, “Sincan’da İslam’ın Çinleştirilmesine bağlı kalma ve bu dinin sağlıklı gelişimini sağlama” gereğini vurguladı.

Uygur Özerk Bölgesi Parti Komitesi sekreteri Ma Xingrui, geçen yılın sonlarında göreve başlamasından bu yana ulusal asimilasyon için bastırıyor. Atölyelerinin her birinde, önce Uygurların ulusal varlığını koruyan din, kültür ve sanat kalelerini yıktı, “İslam’ı Çinleştirme, Sincan’ı kültürle besleme ve Çin ulusunun ortak bilincini güçlendirme hedefini vurguladı. ”

Bir strateji uzmanı olan Dr. Erkin Akram’a göre Çin hükümeti, uluslararası bir din olan İslam’ı “Arap İslamı”, “Çin İslamı” veya “Sincan İslamı” olarak bölerek Uygurların Müslüman kimliğini zayıflatmaya ve ortadan kaldırmaya çalışıyor. ve onları “Çin ulusu” ya da Çin kimliğiyle bütünleştirmek.

Çin basınında çıkan haberlere göre, 20 Haziran’da Sincan Uygur Özerk Bölgesi Parti Komitesi sekreter yardımcısı He Zhongyu ile “Sincan Sosyal Bilimler Sempozyumu” düzenlendi ve “Çin Komünist Partisi’nin reform stratejisinin katı bir şekilde uygulanması” hakkında konuştu. Yeni dönemde Sincan’da.” Bilim alanındakilerin yönetim rolünün güçlendirilmesi, “Sincan İdeolojik Hazinesi”nin kurulması ve rolünün güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

“Çin ulusunun ortak bilincini güçlendirme ve Sincan’da İslam’ın Çinlileştirilmesi” politikası, Çin hükümetinin Uygurları önce ideolojik ve ideolojik olarak asimile etme niyetini yeniden doğruladı.

“İslam’ın Çinlileştirilmesi” ile Uygur Müslümanları yetim bırakarak bu dini ateist ve “sosyalist değer” haline getirmeye çalışan Çin’in, yıllardır İslam’a hakaret ettiği ve Uygur Müslümanlarına zulmettiği biliniyor.

Doğu Türkistan Alimler Birliği Başkan Yardımcısı Turguncan Alawi, Çinleşmiş İslam’ın aslında İslam olamayacağını, çünkü laik bir rejimin propagandasına uyum sağlayan dinin değerini kaybedeceğini söyledi.

Çin’in son dini çalışma belgeleri, “Sincan’da İslam’ın Çinleştirilmesinin Çin Komünist Partisi’nin dini çalışmasının önemli bir parçası olduğunu ve dindar insanların Çin Komünist Partisi’nin liderliğini almaları, sosyalizmi kabul etmeleri, sosyalist değerleri desteklemeleri, bilinçli olarak bunlara bağlı kalmaları gerektiğini” belirtiyor. siyaset ve dış dünyayı güçlendirmek. “O zaman dikkatimizi çekti.

Çin medyasına göre, “Sincan’da İslam’ın Çinlileştirilmesi” politikası esas olarak Çin’in “Araplaştırma karşıtı, Vahhabi karşıtı rüzgarlar, dini aşırılıkçılığın ortadan kaldırılması, çağa ayak uydurulması ve İslam inancına modern, laik unsurların dahil edilmesi” politikalarını kapsıyor. ”

Ancak Çinli yetkililer, Cuma günü yaptıkları açıklamada, “İslam ile ilgili benzer, asılsız iddialar bir kereden fazla ortaya atıldı. “Dini aşırılığın 75 tezahürü”nü bastırdı ve bir dizi baskı başlattı.

Dr. Erkin Akram’a göre, Çin komünist rejimi, Çin’de İslam’ın Çinlileştirilmesiyle birlikte, Uygur Müslümanlarına yönelik en kötü zulme odaklandı. Uygurları terörist olarak tasvir ederek İslam dünyasına “Sincan’da İslam aşırılık ve terör dinidir” mesajını iletmek istedi.

Çin’in “Sincan’da İslam’ı Çinlileştirme” politikası, sözde “teröristleri” ortadan kaldırmayı amaçlıyor ve Uygur bölgesinin “teröristlerin yurdu”na özel vurgusu bu noktayı açıkça ortaya koyuyor. Bu bağlamda, Çin’in Uygurlar ve Huiler’e yönelik farklı muamelesi, sorunun doğasını açıklıyor.

Bay Turgunjan Alavidin’e göre, Çin hükümeti Uygurları, Çinlilerden tamamen farklı olan Uygur Müslümanlarının etnik kimliğini ortadan kaldırmak için hedefliyor.

Dr. Erkin Akram’a göre Çin, “Sincan’da İslam’ı Çinlileştirme” politikasıyla Uygur inancını yok etmeye çalışsa da, Uygurlar hala Tanrı’ya inanıp güvenerek onu bağımsızlık mücadelesinde manevi bir güç haline getiriyor

Share
1208 Kez Görüntülendi.